maanantai 15. tammikuuta 2018

Ruisleipä

Yhden ohjeet 

  • 150 grammaa taikinajuuria
  • 2 vesilitra kädenlämpöistä vettä
  • 50 grammaa ruisjauhoja

Kahden ohjeet

  • 850 grammaa ruisjahoja
  • kädenlämpöistä vettä 6 vesilitraa
  • 25 grammaa suolaa
Kaadoin taikinajuurit ja kädenlämpöistä vettä suuriin kulhoon ja lusikkasin tasaiseksi seokseksi. Lisäsin sitten ruisjauhon seoksiin jatkaan sekoitin lusikoimalla. Jätetään sen huoneenlämpöistä kaksi vuorokautta.

Otetaan taikinan ulos ja kaatemaan ruisjauhon lämmin veden jälkeen ja teen tasaiseksikin seokseksikin. Leikkasin sana X pinnalle taikinaa ja sprinkleria muutamaan jauhot. Odotin sen lepohetki kuuden tunnia.

Sirotellaan vähän jauhot pöydillä ja kaadoin taikinan jauholle sitten voitemaan ja jakaan se pienemmiksi kolmen osaa. paistoin ne uunissa 200 celsiusasteessa noin 45 minuuttia

Syömme yhdessä sen juustoa ja kinkkua aamussa tai aina kun pidämme!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Minun ruoan tulee kuvauksesta

 Sill ä elokuuna on satokausia. Monet ihmiset eivät tiedä Monet ihmiset eiv ät tied ä, miten t ärkeää on, että he ovat olemassa. Monet ihmis...