Yhden ohjeet
- 150 grammaa taikinajuuria
- 2 vesilitra kädenlämpöistä vettä
- 50 grammaa ruisjauhoja
Kahden ohjeet
- 850 grammaa ruisjahoja
- kädenlämpöistä vettä 6 vesilitraa
- 25 grammaa suolaa
Otetaan taikinan ulos ja kaatemaan ruisjauhon lämmin veden jälkeen ja teen tasaiseksikin seokseksikin. Leikkasin sana X pinnalle taikinaa ja sprinkleria muutamaan jauhot. Odotin sen lepohetki kuuden tunnia.
Sirotellaan vähän jauhot pöydillä ja kaadoin taikinan jauholle sitten voitemaan ja jakaan se pienemmiksi kolmen osaa. paistoin ne uunissa 200 celsiusasteessa noin 45 minuuttia
Syömme yhdessä sen juustoa ja kinkkua aamussa tai aina kun pidämme!
Valmistetaan vanhan ruisleipää (Löysin)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti