Tiramisua sifonilla kanssa

Kolmas kerroksen tiramisu

  • 7 ladyfingers - kekseiksi
  • 1 tuplashotti espressoa
  • 3dl kermaa
  • 60g mascarponea
  • 4 kananmunan keltuaista
  • 30ml amarettoa
  • 90g tomusokeria
  • kaakaota
Vatkkaan keltuaiset kulhossa että laitoin kattilla kanssa alapuolisen kiehautetta. Jälkeen muukaan muutamaan minuutin, sekoitin munanseos, lisäsin sitten sokerin ja jatkaan sekoitetuksen kunnes se tasaiseksi seokseksi. Otin sen ulos kuumuuksen ja lisään mascarponen sekoittavat lusikkamalla. Lopullisesti kaadoin kerman ja amaretton seoksiin jonta sitä nesteseokseksina. Kaadoin tiivisteen pullon kanteen, kiinnitin pienemmän tähtityllan ja kiersin kaasupatruunan paikalleen. Jäättää se yksikseen keittiössä.

Leikkasin savoiardikeksin pienemmän palaseen kuutioiksi. Kostutin palat espressolla. Ravistin uudelleen sifonia muutamia kertoja ja pursotin mascarponea tähtina kahden pohjukkaa lasillisetta. Asettelin palaan ladyfingers - kekseiksi päälle ja pursotin mascarponen taas. Ripautoin hieman kaakaota pinnalle. Ne ihanaa nähdää ja hyvää makuisetta.


Kommentit

Suositut tekstit