tiistai 23. tammikuuta 2018

Savoijinkaali itselleni

Salaatti kuumalle päivälle 

  • 150g savulohta
  • 2 porkkanaa
  • 2 paprikaa
  • 1 pienen savoijinkaali
  • voita
  • suolaa ja pippuria
  • 1dl jogurttia
Leikkaa kaali viipaleiksi samaksi ja laita ne paistinpannuun suolan vettä kanssa noin kahden minuuttia. Kaadoin kaalin kulhossa hetikin. Kuoria porkkana ja leikkaa ne ja paprikat paksummiksi viipaleiksi. Lisäsin sitten kaikista asiasta kaalin kulhossa. Sulaan voita pannussa pienen lämpötilassa kunnes liemi voiksi ja kaatan sen kaaliin myösmään. Sekoitin kokomaan ainekset lusikkamalla muutamia minuutteja kulholla. Laitoin ne lautasella myös viipaleet savulohta ja marinoidan sipulia.

  

maanantai 22. tammikuuta 2018

Kaalikääryleet

Ensin kerran kaalikääryleet

  • 1 iso valkokaali
  • vettä
  • suolaa
  • 1dl puuroriisiä
  • 500g nauta-jauhelihaa
  • 1dl korppujauhoja
  • kevytkermaa
  • 1 iso sipuli
  • 1rkl voita
  • 2tl meiramia
  • mustapippuria
  • 2rkl siirappia 
Kaadoin riisit ja vedet kattilaan ja kiehumassakaan (1dl riisiä ja 3dl vettä yhdessä). 

Samaan aikaan leikkasin pienen reikää päälakin kaalin, jälkeen laitoin kaalin ja suolan vettä muukaan pannussa ja kuumenemaan muutamaan minuutin kunnes kunnes kaalinlehdistä hieman pehmeäksi ja voin otan helppoa.

Kuumentin pannun voita kanssa minuutin, lisäsin sitten silppua sipuli muut minuutin.

Suuressa kulhossa laitoin kokonaan ainekset ja sekoittaja ne lusikkamalla. Laitoin lihaseos kaalinlehdiin ja pyörittää sen paaluksi, sitten laitaan ne pannussa uuniin ja kuumenemaan noin 45 minuuttia jälkeen kaadoin vedet ja siirapin, voin pinnalle.

Syömme yhdessä kaalikääryleet ja hillovadelmat. 


sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Paella talvelle

Paella kahdelle

  • 1 isoa tomaattia
  • 1 sipulia
  • 50g tai 6 pirpanaa
  • 100g simpukkaa
  • 3 avokadoa
  • 1dl kermaa
  • mustapippuria
  • suolaa & sokeria
  • 2dl hyvää riisiä
  • 2.5dl kasviliemia
  • 1rkl savustettua paprikaa
  • rosmariinia
  • ripaus sahrami
  • pieni pala manchego-juustoa
  • oliiviöljyä
Kasvisliemen kannattaa lämmittää kattilaana ja lisäämään itse sahramin ja suolan, määrämään juuri teen se lämmin keittäjässä. 

Sipulin ja tomaatin hieman pienen pilkoin tai minä käytän paseeratun momaattia. Kuumentin sipulin muut kattilassa mitäkin se täytyy muutaman oliiviöljyä pohjana. Lisäsin sitten tomaatit ja kiehutin muutamaan minuutin, ensi askel minä lisäisin riisin ja sekoitetta niistä lusikkamalla noin minuutille. Kaadoin kasviseoksen riisin kattilaan ja laitoin pirpanat ja simpukat pinnan sillä. Sirotetin suolat, sokerit, pippurit ja rosmariinia, milloin ollenkaan hienosti paloitteluksi. Kiehutin ne jätkämään keskin lämpötilään kunnes riisin tuleeksi pehmeäksi

Samaan aikaan tein kermakastike avokadolla ja kermalla. Sekoitin avokadot, kermat, suolat ja pippuria kunnes ne tasaiseksi seokseksi. Kaadoin ollenkaan pieneen kulhoon.

Lusikkasin paellat ihoihin avokadoihin ja kuumenna ne uunissa jälkeen sirotetin juustot pinnalle noin 15 minuuttia. 6 avokadon paellaa ja avokadokastiketta laitoin yhdessä kaksi lautasella. Nautiskellaan illallamme!

  

lauantai 20. tammikuuta 2018

Ensi kertaa bliniohjeet lauantaille

Kahden lautasen tahtoi blininsa

  • 2.5dl vehnäjauhoja
  • 2dl tattariijauhoja
  • 5dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 20g tuoretta hiivaa
  • 1rkl voisulaa
  • 1tl suolaa
  • voita paistamiseen
Ehkä blinitaikinan valmistaa keittää aamuna tai käyttää sen aamuruokana, mutta myös minä haluan hapantaikinan niin, ettö minä täytyn odottava sen kehittymään kaikki aamua.

Kuumenna pannu maitot kanssa alhaalle lämpötilalle juuri lämmitin puolet maidosta, sitten annoin sen kuumuuksetta ja sekoitin maitoon jauhot, suolan, sulan voin ja tuoretta hiivaa. Sekoitin kokonaan asiaa tasaiseksi. Taikinat laitoin kulhossa keittiöön levätämään ja minä coveroin pinnan suojamaan pyyheliimalla.

Valkuaiset laitoin kupposessa ja keltuaiset taikinassa. Sekoittaa yhdessä taikinan ja keltuaisen tasaiseksi seoksena. Minä tein valkuaisen tulatamaan pehmoinen sekoitina. 

Jälkeen 6 tuntia, jatkoin lämmin maidon ja kaadoin sen ja valkuaiset taikinaan. Lusikoitin niitä tasaiseksi seokseksi.

Paistoin pienen pannun ja sulan voin kanssa puolet minuutin, muutamaan taikinat pannuun paistamalla kunnes kultainen kokonaan

Blinien pinnalle 

  • 50g kirjolohen mätiä
  • marinoitua punaisipulia (lokakuu tee)
  • punaisipulia silppuna
  • smetanaa
  • 50g savulohta
  • tilliä
Leikkasin savulohen pitkä viipaloin. Smetanat laitoin blinit pinnalla ja kiertämään viipale lohen ja kirjolohen mätin päälle ja lisäsin muutan tilliä. Laitoin kokonaan asiaa lautasessa. Ensin kerran tein sitä. Katsastamaan ihanan ruokaa!


P.S : Minä odottava sekunnin savulohen uunista viikonloppuna. Teen erityinen tapauksetta tuolle (ehkä Boeuf bourguignon klo 8. lauanantailla)

torstai 18. tammikuuta 2018

Haukipihvi perunasalaatilla ja perunamuusia yhdessä (muistella taas)

Ateria kahdelle

 Perunasalaattille
  • 3 perunaa
  • 1 tavallinen kurkku
  • 1 koura tilliä
  • 1rkl valkoviinietikaa
  • suolaa ja pippuria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1dl jogurttia
Perunamuusille
  • 3 perunaa
  • 1 sipuli
  • 1dl maitoa
  • 1rkl merisuolaa
Haukipihville
  • 200g hauki- jauhelihaa
  • 2rkl tuorejuustoa
  • 2rkl kermaa
  • 1rkl kevätsipuli
  • kunnon puntti basilikaa (ei lautassa, mutta pidän)
  • 1 vihreä chili
  • 1tl vaaleaa balsamico - etikkaa
  • 1rkl paahdettu pinjansiemeni
  • 1 valkosipulikynt
  • 1 kananmuna
  • 1 tuoren sitruunan 
Kuorin ja kiehutin kokonaan perunat suuriin pannuun vettä kanssa muutamaan minuutin. Laitoin ne isossa kulhossa ja otin kolmen perunat salaatille ja kolmen perunamuusille.
Salaattille 
Leikkasin perunat pienen kuutioksi ja tee samanakin kurkkua ja viipaloin valkosipulit. Sekoitin suuriin kulhon  perunat, palan kurkut ja valkoviimietikaa lusikkamalla. Lisäsin sitten jogurtit, viipaleen valkosipulin seoksen taas.

Perunamuusille
Sekunnin ruokaa on perunamuusia että teen. Voittamaan mukaan perunat yksi kerrallaan ja sitten keskenään sipulit kumpi leikkaan pienein. Lämmin maitot uunivuokassa juuri minuutin ja kaadaa se perunaseokseen myös merisuolaa kanssa. Lusikoivi kokonaan sekoitetut perunamuusit muutamassa minuutissa.

Haukiphville
Pesen sitruuna vedellä ja silppua sipuli hienoksi ja leikkaa vaaleaksi balsamico-etikat  lehden, chilin (poista chilistä siement) ja valkosipulin. Kuorinta sitruunan raastin ja sitten keskenään sekoitetut ainekset kulhossa. Sekoitin ne jauhelihat ja juustot kanssa kunnes tasaiseksi

Kuumentin pannun ja voita juuri kuumana ja laitaan lihapihvit pannussa. Pitää sen tässä kunnes kaikki pinnalle pimeäksi ruskeaksi.

Laitoin perunamuusit, salaatit ja lihapihvit kaksi lautasella, lisää muutan tilliä pinnalle salaatin ja muutamaan voiden

 

keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Täyte ravioli kanssa vuohenjuustoja, lehden minttut ja sitruunat

Ravioli kahdelle


  • 250g vehnäjauhoja
  • 4 kananmunaa
  • 100g vuohenjuustoja
  • Juusto
  • Voita
  • Suolaa ja pippuria
  • Kourallinen lehtiminttuja
Kaadoin jauhot pöydässä ja tein pienen järven keskisessa että, lisäsin munat jauhot kanssa käsini kunnes itseään sileäksi taikinaksi. Laitoin taikinan kulhoon ja coveroin talouspyyhellä päälle. Annoin se yksin kokonaan yötähän.

Käytin lusikan on tehnyt sileäksi vuohenjuustoja. Lisäsin sitten sitruunamehun ja lehtiminttun jälkeen leikkelin ne pienempiin viipaloihin. Sekoitin ne yhdessä kunnes tasaiseksi seokseksi.

Nyt palaan taikinani. Leikkasin se pienempiin kaksi paloihin, sitten tein paksunakin kuin leivonnasen työstämässä. Laitoin pastaa pöydässä ja lusikan täytetin juustoseos mukaan lehtitaikinan ja päällystoin toinen lehtitaikinan. Ehkä saadoin kolmen tai viiden raviolin kukin lehtitaikinan ja erottamisen leikkamalla puukolla. Kiehutin vettä kattilassa noin 10 minuuttia ja lisäsin raviolit kattilaan ja jatkaan kiehauna muutamaan minuutin.

Samaan aikaan kiehutin toinen kattilan muutaman vettä, voita, sitruunamehua ja lehtiminttuja. Annoin ne kiehuttamisen minuutin kun, kiehuva kuumentissa kaadoin raviolit kattilaan juuri minuutin. Kaadoin ne kaksi lautasiin ja laitoin vähän tuorein lehtiminttut päälle myös vähän juustoja.


maanantai 15. tammikuuta 2018

Ruisleipä

Yhden ohjeet 

  • 150 grammaa taikinajuuria
  • 2 vesilitra kädenlämpöistä vettä
  • 50 grammaa ruisjauhoja

Kahden ohjeet

  • 850 grammaa ruisjahoja
  • kädenlämpöistä vettä 6 vesilitraa
  • 25 grammaa suolaa
Kaadoin taikinajuurit ja kädenlämpöistä vettä suuriin kulhoon ja lusikkasin tasaiseksi seokseksi. Lisäsin sitten ruisjauhon seoksiin jatkaan sekoitin lusikoimalla. Jätetään sen huoneenlämpöistä kaksi vuorokautta.

Otetaan taikinan ulos ja kaatemaan ruisjauhon lämmin veden jälkeen ja teen tasaiseksikin seokseksikin. Leikkasin sana X pinnalle taikinaa ja sprinkleria muutamaan jauhot. Odotin sen lepohetki kuuden tunnia.

Sirotellaan vähän jauhot pöydillä ja kaadoin taikinan jauholle sitten voitemaan ja jakaan se pienemmiksi kolmen osaa. paistoin ne uunissa 200 celsiusasteessa noin 45 minuuttia

Syömme yhdessä sen juustoa ja kinkkua aamussa tai aina kun pidämme!



Minun ruoan tulee kuvauksesta

 Sill ä elokuuna on satokausia. Monet ihmiset eivät tiedä Monet ihmiset eiv ät tied ä, miten t ärkeää on, että he ovat olemassa. Monet ihmis...