perjantai 6. joulukuuta 2019

Tomaatti-kastike



Materiaali:

  • 1,5 kg tomaattia
  • 3 valkosipulikyntä
  • 1 salottisipuli
  • 7 laakerilehteä
  • 1 tl piprakajauhetta
  • 1 tl maustekurkumajauhetta
  • 1,5 tl sienijauhetta
  • 2 tl oliiviöljyä
  • maustebasilikaa
  • mausterosmariinia
  • suolaa 

Valmistus:



  1. Pese ja hienoksi hakattu tomaattia on tullut hienonen. Valkosipulikynsi ja salottisipuli voi tehdä samoin kuin tomaatit.

  2. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja silputtu valkosipulikynsi-salottisipuliseoksen lisäksi voi olla pannuun jälkeen tai samaan aikaan. Keittäjä kunnes sipuliseos on vaaleanruskeaa.

  3. Lisää tomaatti pannuun, mausta tomaatin joukkoon koko maustettu ainesta. Jalka keittämään noin 15-20 minuuttia ja uunin lämpötila on alalämpö.

  4. Anna tomaattikastike rauhalliseksi huoneenlämmössä.

  5. Kaada niitä pieniin lasipulloihin, jotka tulevat lahjoituksiä teille!

keskiviikko 4. joulukuuta 2019

Sieni-pinaatti keitto


Materiaali kahdelle:

  • 100 g sieniä
  • 100 g tofua
  • 150 g pinaattia
  • 2 valkosipulia
  • 1 salottisipuli
  • 500 dl vettä tai kasvislientä
  • suolaa ja pippuria

Valmistus:


  1. Hienoksi silputtu valkosipuli ja salottisipuli hyvin ennen kuumennusta. Samoin kuin sienelle.

  2. Kuumenna panuu oliiviöljyllä, lisää sitten valkosipuli ja salottisipuli pannuun. 

  3. Odotta aromia pannusta ilmaan. Laita sienipaloit valkosipuli-salottisipuliseokseen. Sekoita niitä hienoksi joukoksi noin 5 minuuttia.

  4. Kaada sienen joukkoon kasvisliemi. Keitä keitto kunnes kiehuminen jatkuu.

  5. Lisää pinaatti ja tofu keittoon. Jälkeen muutama minuutti, lähde keitto pois uunista.

  6. Tarjoa heti kun keittoa on lämpömistä!

tiistai 3. joulukuuta 2019

Feta-pinaatti vietnamilaista leipää


Materiaali kahdelle:

  • 100 g fetajuustoa
  • 100 g tuoretta pinaattia
  • 2 rkl tomaatin joukkoa (tein sen edellisenä päivänä)
  • 2 rkl kuohekermaa
  • 50 g cheddarjuustoa
  • 2 vietnamilaista leipää

Valmistus:


  1. Pese ja leikkaa pinaatti pieneksi paloiksi, kuumenna pinaattipaloit pannuun ja lisäksi sen voi vähän kuohukermaa. Keitä noin 2 minuuttia.

  2. Sekoita pinaatin joukkoon tomaattikastike. Jos haluat, voit maustaa suolaa ja pippuria tällöin. Lisää sitten fetajuusto. Tee siitä tulevan sekoitukseen hyvin.

  3. Leikkaa leivät pituussuunnassa kannet pois ja anna niitä sisäpuolelta tyhjillään. Lisää pinaatti- juustoseosta kesken leipään ja laita pienet cheddarviipaleet päälle.

  4. Paista leivät 200 asteessa noin 10-12 minuuttia ennen kuin juusto on ihanan sulaksen yläpuolella.

  5. Nautti leivät maitokahvilla!

maanantai 2. joulukuuta 2019

Jogurttipannacotta mangolla



Materiaali neljälle:

  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl maitoa
  • 2,5 rkl ruokosokeria
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 liivatelehti
  • tuoretta mangoa

Valmistus:


  1. Kaada maito, kerma ja sokeri pannuun. keitä kunnes seos sekoittamalla koko sokeri hienosti tai sokeri tulevat maksuvalmis tapahtumat.

  2. Kuumenna liivatelehti vedellä (noin 1 rkl vettä) kattilassa, sitten lisää liivatteen maksuvalmius kermaseokseen. Sekoittaa.

  3. Sekoita kerman joukkoon jogurtti muutamassa minuutissa ennen kuin hyvin sekoittaminen.

  4. Kaada jogurttipannacotta kuppiin ja pitä niitä jääkaappiin läpi neljä tunttiä.

  5. Koristele tuore mango päälle.

  6. Tarjoa heti kun lähden pois niistä jääkaapista.

torstai 28. marraskuuta 2019

Kurpitsakeitto


Materiaali kolmelle:

  • puolta kurpitsaa (n. 250 g)
  • 2-3 dl kasvislientä
  • 100 g sientä
  • 3 valkosipulikyntä
  • 1 tl aurinkoöljyä
  • suolaa ja pippuria

Valmistus:


  1. Pese, kuori ja leikkaa kurpitsa pieneksi kuutioiksi. Sieniä on leikannut osuuksiin osallistujien kesken. Pilko valkosipuli hienoksi.

  2. Keitä aurinkoöljy pannulla, lisää silputtu valkosipuli pannuun noin 1-2 minuuttia tai valkosipuliaromi on hyväksi tuoksuksi ilmassa. Lisää sitten kurpitsan kuutiot pannuun ja keitä kunnes kuutiot ovat puoli pehme
    ä. Samaan aikkaan laita sienet ja kurpitsat yhdessä. Jälkeen noin viisi minuuttia, lisää kasvislientä ja keittaa kunnes kurpitsat ovat maturoitunut.

  3. Tarjoa heti leivällä tai riisillä!

Vaaleanpunainen lahja ystävälle


Long times ago, I haven't received and also haven't given present to my friends. The Christmas of this year, I want to do somethings different in life! 

Granaattiomenamehua että tein sen keittiöstäni!

Ja ruusukukkatee!


keskiviikko 27. marraskuuta 2019

Paistettu tofu-kimchi ja tomaattikastikkeella



Materiaali kahdelle:

  • 150 g tofua
  • 80 g kimchiä
  • 2 rkl tomaattikastiketta (Tein sen ennen)
  • 1 dl vettä tai kasvislientä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl kurkumajauhetta
  • 0.5 tl inkiväärijauhetta
  • 3 valkosipulikynttä
  • 2 pientä salottisipulia
  • suolaa ja pippuria
  • aurinkoöljyä

Valmistus:


  1. Pilko valkosipuli ja salottisipuli hyvin hienonnettu.

  2. Paista silputtu valkosipulija ja silputtu salottisipulija ja aurinkoöljy pannulla tuokiossa.

  3. Lisää tofu pannuun ja keitä kaksi minuuttia. Tomaattikastike ovat lisäksi tofu joukkoon, samaan aikaan laita kasvislientä tuossa. Mausta tofu joukkoon kuivan ainneksen kanssa. Keittää muutama minuutti. 

  4. Kun nähdä tofu kiinteämpi kuin. Laita kimchi tofun päälle ja kietä sitten 2-3 minuuttia.

  5. Tarjoa heti keihuvan riisin kanssa. Nauti mikä sittä haluat
    !

Minun ruoan tulee kuvauksesta

 Sill ä elokuuna on satokausia. Monet ihmiset eivät tiedä Monet ihmiset eiv ät tied ä, miten t ärkeää on, että he ovat olemassa. Monet ihmis...