Materiaali:
- 1,5 kg tomaattia
- 3 valkosipulikyntä
- 1 salottisipuli
- 7 laakerilehteä
- 1 tl piprakajauhetta
- 1 tl maustekurkumajauhetta
- 1,5 tl sienijauhetta
- 2 tl oliiviöljyä
- maustebasilikaa
- mausterosmariinia
- suolaa
Valmistus:
Pese ja hienoksi hakattu tomaattia on tullut hienonen. Valkosipulikynsi ja salottisipuli voi tehdä samoin kuin tomaatit.
Kuumenna oliiviöljy pannulla ja silputtu valkosipulikynsi-salottisipuliseoksen lisäksi voi olla pannuun jälkeen tai samaan aikaan. Keittäjä kunnes sipuliseos on vaaleanruskeaa.
Lisää tomaatti pannuun, mausta tomaatin joukkoon koko maustettu ainesta. Jalka keittämään noin 15-20 minuuttia ja uunin lämpötila on alalämpö.
Anna tomaattikastike rauhalliseksi huoneenlämmössä.
Kaada niitä pieniin lasipulloihin, jotka tulevat lahjoituksiä teille!