Materiaali:
- 4,8 dl maitoa
- 30 g maissitärkkelystä
- 115 g sokeria
- 2 kananmunaa
- 55 g voita
- 1/2 rkl vaniljaa
Valmistus:
- Kuumenna maito matalalla lämmöllä kattilaan, ei tarvettaa kiehuvaksi.
- Mittaa voi, sokeri, maissitärkkelys ja munat suureen kulhoon. Sekoita nitä tasaiseksi hyvin.
- Lusikoi lämmin maito, lisäksi voiden joukkoon. Sekoittaa.
- Lisää koko voi-maitoseos maidon kattilaan. Keitä joukkoon kerma matalalla lämmöllä noin 10-15 minuuttia tai kunnes kerman joukkoon on tullut massiiviseksi seokseksi.
- Kaada kiisseli lasilaatikkoon ja päällystä pakastus kelmuna. Säilystä sitä vähintään kaksia tunteja jääkaapissa.
- Tarjoa voileivällä tai tuulihatulla.