TAaro on juurikasvista, jota on lähes viljellyt kaikkialla maailmassa Aasiasta Euroopaan ja länsi-Australian kautta. Ovat näitä kasveja vastuksellista erottamaan kasvavien luonnossa ja sadonkorjuun peltossa välillä. On käytetty taaron juurimukuloita ihmeet mennessä monipuolisessa ruoassa toisessa maissa. Voivät myös syöty lehtiä ja sukujuuria jälkeen kiehuvaksi poistamaan karvasmausta. Lehdet säilytävät A ja C- vitamiinia ja proteiinia enemmän kuin juurimukuloita.
Viljelevät suurin taaron kehitin mailmassa Nigeriassa ja suurin viljelykasvin aihealueita on Havaijisaaren Kaua'i:ssa. Taaro voi on tullut taysikasvuisessa tulvimista hyödyntävä pieni viljelmässä tai peltossa. Vietnam:ssa taaro on viljelty Yen Bai, Lai Chau, Thai Nguyen, Bac Kan ja Hoa Binh:n vuorissa, lisäksi An Giang, Ben Tre ja Can Tho:n pinnanmuodossa.Taaro voisi olla raaka-aineeksi erilaisen ruoan, kuten välipalassa, keittossa, kakussa ja juomassa. Anna katsoa Korealaisen valmistamaan taaron sukujuuria
Raaka - aine:
- 2-3 rkl voita
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl hunajaa
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl chilijauhetta
- 1 tl seesamisiementä
Valmistus:
- Kiehu vedet ja taarot pannussa noin 15-20 minuutissa kunnes mittava taarot ovat kypsyystä.
- Pouri ja pilko taarot osuuksiin osallistujen kesken.
- Laita ne kulhoon ja odottamaan.
- Sulata voit ja sokerit matalalla lämpötilalla kattilassa kunnes hyväksi juoksevaksi.
- Laita uuni pois päältä ja kaata taarokuutiot sokeri-voiseokseen.
- Sekoita taarot huolellisesti, ennen kuin mittaa sokerisenvaatteet, jotka päälystävät täydellisesti taaron kuutiot.
- Lisää hunajat taaronryhmään ja sekoittamaan taas.
- Ripottele seesamisiemeneet päältä.
- Viimeinkin valmistus ja syömään😍