lauantai 16. joulukuuta 2017

VADELMAT RUUSUT GINILLA & TONIC_VESILLA



  • 2/3dl vadelmaa
  • 4cl giniä (meillä Bombay Sapphirea)
  • 3rkl hienosokeria
  • 3rkl sitruunamehua
  • 1/4tl ruusuvettä
  • paljon jäitä
  • tonic-vettä
  • 1/2 limelle kunniamerkkia
  • 1tl kuivatun ruusunlehdetta
Laitaan viisi ainekset kannukseen ja sotlkuun vadelmat lopulla puulusikalla.

Lisään paljon jäitä ja kaatamalla vadelman sekoitus. 

Sekoita ja kaada päälle tonicia lasin täydeltä. Koristellaan viipaletta limen kuorta ja sirotellaan kuivan ruusulehdetta.


LEIPÄJUUSTON JA VALKOSIPULIN HALKEAMAA VAI SIILILEIPÄÄ


Siilileipään kahdelle

  • 1 rapeakuorinen hapantaikinan leipää
  • 3/4dl silputtu mozzarellajuustoja
  • valkosipulia voita
  • 100g suolaton voita
  • 2 suuri valkosipulinkynsi
  • suolaa ja pippuria
  • 1rkl tuore persiljaa, hienosti leikkaan
Kuumenna uuni 180 asteeseen.

Sekoitin voita, valkosipulia ja suolaa lämmönkestävän kulkossa ja lämpömaan mikroaaltouunissa. Sitten sekoittaja lävitsen persiljan.

Leikkaan leipän diagonaalin 2 senttimetriin, mutta ei leikaa leipää kokonaan halki.

Käyttämaan sormitni vai puukon avaa halkeatoistan ja tihuttaan teelusikalliseen voita ja täyttään ripaus juuston.

Kietoitin foliolla ja leipoitin 15 minuutille kunnes juuston on enmmäkseen sulattja, sitten avoitin ja leipoitin 5 minuutille enemmille tee kaunis ja rapeakurisen leipää.

missä ihmeessä meidän voimme valitaan lomallamme. Mitä hyvänsä ruokaan toinenkin tulla myös ateriofestivaaleiksi oikeutus yhdessä meitä.



torstai 14. joulukuuta 2017

NAUDANLIHAPATAN TALVELLE

Naudanlihapatan kakselle

  • kasvöljyä
  • 300g naudanlihapataa, leikkaan 25mm kappaletta
  • keskisipulia, silputtuna
  • 3dl naudanlihan liemia
  • 1dl kuivan valkoviiniä
  • pippuria ja suolaa
  • 2 laakerinlehtia
  • 100g kidneypapuja
  • 4 keskiporkkanaa, leikkaan 25mm kappaletta
  • 1 keskisellerin varsia, leikkaan sama porkanat
  • 1 perunaa, myös leikkaan sen
  • valkosipulia
Laitan pannulle hieman vielä ölijä, valkosipulit, sipulit lopunkin naudanlihat noin 15 minuuttia keskikokoisen kuumenalla kunnes lihan harmaaksi.

Kaatamaan naudan liemessä, valkoviinit, suolat, pippurit ja laakerinlehdet. Kuumenna kiehuvalle 45 minuutissa.

Sekoittamaan papuja ja sellerin varret noin 30 minuuttia kiehulla.


keskiviikko 13. joulukuuta 2017

KUIVATTAA BATAATIT AVOKADOT KANSSA

Bataattia perheen tarvidelle

  • kolme suuria bataattia
  • kaksi suuria avokadoja
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • rosmariinia
  • kanelia
  • valkosipulit
  • korianteri
  • Sitruunamehua
Pestävä bataatit vedessä huolellisesti, sitten leikkasin bataatin puolitoista suuria bataattia ja leikattava neljä jokaiselle osaakin taas. Laitan ne isoon kulhoon ja lisään suolaa, pippuria myös oliiviöljyä, kanelia ja rosmariinia, seikoitamaan hyvinkin.

Kuumenna uuni 400 asteeseen. Laitan sekoittaja uunissa noin 30 minuuttia.

Laitan avokadot, valkosipulit, suolaa, sitruunamehua, korianteri sekoitukseen, pitämään ne seikoituksessä sileäski, kaatamaan pieniin kulhoihin. Otetaan bataatit uunista lautaseen.

Pidämme sen elokuvalle!


maanantai 11. joulukuuta 2017

HAPANTAIKINAISEN

Hapantaikinaan on sekoituksen jauhojen ja veden että on käyttava leipään ja pasteijaan. Hapantaikinaisetta vielä pidättävä auran salaisuuksien ja yllättävästi synnyttämään 5,000 vuoden sitten muinaisessa Egyptissa kanssa.

juurin tarvidelle

  • 1dl vehnäjauhoja
  • 0.5dl vettä
  • 2 neljännesgallonaa 
  • asteikkoa kuppia
  • lusikkaa
  • muovikäärettä tai puhda keittiöpyyhetta
Tehtävä taikinajuurin otava noin viisi päivää. Jokakin päivää "syötät" juurilla samalaisella määrällä tuoreen jauhojaan ja vettä. kuten villihiivaan vahvetaan. Juurin tulee lisää vaantoisessakin myös hajuisissakin. keskimäärin,tämä tapahtumasarja ottava noin viisi päivää, mutta se voita ottava kauemmin riippuen paikainen keittiössäsi.

Prosessi:

Ensipäivää : Tehtävä ensimmäinen juuria
  • 4 unssia (3/4dl + 2rkl) vehnäjauhoja
  • 4 unssia (1/2dl) vettä
Punnitaan jauhon ja veden, sekoitin ne kontissa. Sekoittaja ponnekkasti kunnes sen taisaisetta. Se näyttää tahmealta, paksunaiselta taikinaa. Päällystän muovikelmulla kontilla kanssa.
Laitan kontin johonkin keittiössäni huoneenlämmössä (noin 70-75 asteeseen fahrenneit) ja anna istuu 24 tuntille.

sunnuntai 10. joulukuuta 2017

HAPATETTU KLASSIKKOLEIPÄ

Hapatettu klassikkoleipä tarvitaan

  • 400g hapatettu leipää (teemme sen huomennakin)
  • 12g kuivahiivaa
  • 18g sokeria
  • 24g suolaa
  • 532g vettä
  • 405g spelttijauhoja
  • 405g kokojyvävehnäjauhoja
  • 100g voita (pidän!)
Sulatan hiivan vesiin kulhoon ja laitan hapantaikinaan. Sekoita ja siivilöidä jauhot yhdessä sokerilla ja voitalla. Lisätä suolat ja pitämään sekoittaja vielä kolmessä minuuttia. Teen pyöreän muodon kanssa ja jätkään yhden tunnin lepotaukoa.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Teen pyöreän muodon kanssa ja jätkään yhden tunnin lepotaukoa. Lisäämään jonottaa ympärillä sekoitin pitämään itsensäkin muotoon. Teen jotakin leikkauksilla yläpäällä ennen keittäminen apuahan leipäkin noustaan uunissa ja keitamaan noin 45 minuuttia.

Seurata British museum (ei kuva :-(( ! )

lauantai 9. joulukuuta 2017

IRLANTILAISET LEIPÄÄ MUFFINSSEJA SOODALLA

Leipätaikina

  • 1dl vehnäjauhoja
  • 1.25dl täysiyväjauhoja
  • 0.25dl muscovado sokeria
  • 2rkl leivinjauhetta
  • 0.25rkl ruokasoodaa
  • 25g leseitä (pidämme paljon sitä!)
  • 1 kananmunaa
  • 1dl plus maitoa
  • 1dl rasvaton maitoa
  • 0.25dl voita (huoneenlämmössä sulataan ja jäähdytään
  • 0.25dl jogurttia (huoneenlämmössä)
  • 0.75dl kuivatut herukaa
Sijoitain kolosiin 12 muffinipaperia muffinipeltiin ja laitoin keksiuuniin. Esilämmitöisin uuni 400 asteeseen. Anteliaasti standardin 12 muffinipeltia voidaan käytää keittosuihkulla.
Sekoitin yhdessä vehnäjauhot, täysiyäjauhot, muscovado sokerit, ruokasoodat, leivinjauhen, suolat ja leseet isoon kulhoon. erinäinenseen kulhoon, vatkaamaan yhdessä kananmunalla, maidolla, voitalla, jogurtilla. Teemme keskella kuivassa ainesosassa sitten kaatamaan märkään ainesosaan itseenhän. Seikoita tasaiseksi. Laittaa kuivatut herukat.

Jakautua kakkutaikinan keskuuteen muffinipeltiin. Paista muffinsseja 15 minuuttia kunnes hammastikkua lisään keskiin sitten viemään ulos selkettähän.

lämpimasti naututeva meidänhän!






Minun ruoan tulee kuvauksesta

 Sill ä elokuuna on satokausia. Monet ihmiset eivät tiedä Monet ihmiset eiv ät tied ä, miten t ärkeää on, että he ovat olemassa. Monet ihmis...