lauantai 25. syyskuuta 2021

Intialaista naanleipää ananashillojen kera


Mikä on intialaista naan-leipää?

  • Anna lukea google:n vastatusta, että on perinteisen ruoan Intialaista.  Raaka-aine pitää sisälevät yleisjauhoja, jogurttia, maitoja.....Naan intiaanikielessä on leipä samoin kuin Chai:n merkityksen on tee.

Jos haluat löytymään muun ohjeen naan-leivän sivustoon internetissä, voit luemaan Intialainen leipä ja Pomminvarm naanleipä, kastot videossa



Raaka-aine

     Ananashillo:

  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 500 g ananasta
  • 50 g kaakaovoitta
  • 3-4 rkl ruskea sokeria

     Naanleipä:

  • 2.5 dl vehnäjauhoja vai yleisjauhoja
  • 1 dl lämmintä vettä vai maitoja
  • 180 g hapanjuurta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl jogurttia
  • 1 tl suolaa

Valmistus ananashillo:

  1. Kuori ja silppusi ananas pieniksi kuutioiksi.
  2. Mittaa sokerit, kanelit ja suolaa joukkoon ananas.
  3. Odota noin 30 minuuttia huoneenlämpötilassa.
  4. Lisää sitten kaakaovoit ja kuumenna hilloja matalalla lämpötilalla noin 20-25 minuuttia tai hillo on kaunista ruskeaa.
  5. Pitä hillot lasipulloon jääkaapissa.

Valmistus naanleipä:

  1. Mittaa hapanjuuret, jogurtit, suolat ja vedet isoon kulhoon, sekoita hyvin.
  2. Kaada jauhot joukkoon taikinajuuri. Sekoita taas.
  3. Lopuksi lusikoi öljyt taikinan joukkoon.
  4. Pieksä taikina noin 5-7 minuuttia. 
  5. Rauhoitu taikina huoneenlämpötilassa noin 30-40 minuuttia.
  6. Jaa taikina noin 10 pientä palloja, kieritä pallo kaulimella noin 3 cm parksu palaa.
  7. Sillä aikaa kuumenna pannu matalalla lämpötilalla, paista naan noin 2 minuuttia puolikkaa kukin.
  8. Lusikoi voit ja ananashillot leivän pinnalla.
  9. Tarjoa nyt heti!











































lauantai 28. joulukuuta 2019

Sienikeitto _ Kuumaa ruokaa talvelle



Materiaali neljälle:

Kasvis:

  • 1 tomaatti
  • 1 porkkana
  • 1 valkojuuri
  • 150 g sientä

Kastike:

  • 1 dl kasvislientä
  • 4 dl kookosmaitoa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 2 tl aurinkoöljyä

Mauste ja yrtti:

  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl kurkumajauhetta
  • 4 laakerinlehtiä
  • 6 sitruunalehtiä (pilko hienoksi noin 2 lehtiä)
  • 1 rkl hienosti silputtu sitruunaruohoja ja chiliä
  • 1 tl silputtu tuoretta inkivääriä

Valmistus:

  • Pilko tomaatti pieniksi palasiksi.
  • Leikkaa porkkana ja sipuli ohuiksi viipaleiksi.
  • Mittaa öljyt, kokonaiset mausteet, tomaattipalat ja yrtit kattilaan.
  • Sekoita yrtti-tomaattiseokset noin 2-3 minuuttia.
  • Lisää vihanesviipaleet joukkoon yrtti-tomaatti. Keitä noin 3 minuuttia.
  • Kaada kastikkeet vihaneksen joukkoon. 
  • Jatka keihua keittoa kunnes kiehuvaksi.
  • lisää sitten kookosmaitoja keittoon ja kuumenna yli 7 minuuttia. 
  • Lisää sitruunamehu ja mausta suolalla ja pippurilla taas.
  • Nautti nyt heti kun keitto still lämpimästä.



torstai 19. joulukuuta 2019

Maitokiisseli kerma


Materiaali:

  • 4,8 dl maitoa
  • 30 g maissitärkkelystä
  • 115 g sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 55 g voita
  • 1/2 rkl vaniljaa

Valmistus:

  1. Kuumenna maito matalalla lämmöllä kattilaan, ei tarvettaa kiehuvaksi.
  2. Mittaa voi, sokeri, maissitärkkelys ja munat suureen kulhoon. Sekoita nitä tasaiseksi hyvin.
  3. Lusikoi lämmin maito, lisäksi voiden joukkoon. Sekoittaa.
  4. Lisää koko voi-maitoseos maidon kattilaan. Keitä joukkoon kerma matalalla lämmöllä noin 10-15 minuuttia tai kunnes kerman joukkoon on tullut massiiviseksi seokseksi.
  5. Kaada kiisseli lasilaatikkoon ja päällystä pakastus kelmuna. Säilystä sitä vähintään kaksia tunteja jääkaapissa.
  6. Tarjoa voileivällä tai tuulihatulla.

keskiviikko 18. joulukuuta 2019

Punaviinisiirappi



Materiaali:

  • 2 dl punaviiniä
  • 2 dl sokeria
  • 1 kanelitanko
  • 5 neilikkaa
  • 2 tähtianista

Valmistus:


  1. Mittaa viini, sokeri ja maustettu kattilaan

  2. Keitä nitä matalalla lämmöllä noin 15 minuuttia.

  3. Ota siirappi ulos uunista. 

  4. Anna siirappi rauhallinen huoneenlämpö.

  5. Sekoita punaviinisiirappi soodavedellä

  6. Tarjoa nitä joulupöytässä.



Paistettu suolainen valkojuuri


Materiaali kahdelle:

  • 100 g suolaista valkojuurta
  • 2 salottisipulia
  • 3 valkosipulikyntä
  • oliiviöljyä
  • sokeria ja pippuria

Valmistus:


  1. Leikkaa suolainen valkojuuret ohutlevyksi ja nyöriksi sitten.

  2. Valitä nyörinjuuret veden kulhossa sentään kahta tuntia.

  3. Kuumenna öljy kattilalla minuutti.

  4. Paista hienosti silputtu salottisipuli ja valkosipulikynsi kattilaan.

  5. Lisää sitten nyörinjuuret sipulin joukkoon.

  6. Mausta sokerilla ja pippurilla.

  7. Sekoita seos muutama minuutti kunnes juuri on kypsyä ja kaunista väriä täysin.

  8. Tarjoa heti riisipuurolla tai riisillä.

maanantai 16. joulukuuta 2019

Kandeerattu inkivääri


Materiaali:

  • 200 g inkivääriä
  • 1,5 dl + 0,5 dl vettä
  • 250 g hienoa sokeria

Valmistus:


  1. Kuori ja leikkaa inkivääri pieniksi kuutioksi.

  2. Pese inkiväärikuutiot veteen monta kertaa.

  3. Kuumenna 1,5 dl vettä kuutiolla kattilaan kiehuvaksi. Keitä noin 30 minuuttia tai kunnes inkiväärikuutiot tulevat kypsyäksi ja älä pitää vesi kattilaan.

  4. Lisää sokeri ja 0,5 dl vettä kattilassa. 

  5. Keitä kandisokeri matalalla lämmöllä noin 15-18 minuuttia. Jos tykkäät tuodamaan kandeerattu inkivääriä valkonaispaidan ympäröimä, lisäksi muutama minuutti.

  6. Ota kattila ulos uunista.

  7. Säilytä karamellit lasipulloon.

  8. Tarjoa kuuman teen kanssa.

sunnuntai 15. joulukuuta 2019

Ruispiparit - ruokalahjat


Materiaali:

  • 100 g voita
  • 1 dl ruokosiirappia
  • 1.5 dl fariinisokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl neilikkaa
  • 2 tl inkivääriä
  • 1 kananmuna
  • 150 g ruisjauhoja
  • 0.75 tl ruokasoodaa
  • 85 g mantelijauhetta
  • 170 g vehnäjauhoja


Valmistus:


  1. Kaada siirappi ja sokeri kattilaan, keitä niitä matalassa lämpötilassa ennen, kuin sokerit tulevat hyvä kastiketta siirapin joukkoon. Anna siirapin ja sokerin seos ovat jäähtymään huoneenlämmössä. 

  2. Mittaa koko kuiva ainekset sekoitettuun kulhoon. Lisää sitten voi seokseen, mennä selkäsaunaan. Lopuksi lisää jauhoseos sokerin joukkoon.

  3. Pakkaa ruistaikina pakastuspussiin ja pitä taikina seuraavaan päivään jääkaapissa.

  4. Kaulitse taikina ohueksi noin 2-3 milimetriä.

  5. Käytä erilaisia pipareita ottamaan siitä.

  6. Paista ruispiparit 200 asteessa noin 5-8 minuuttia.

  7. Anna lahjaksi.

Minun ruoan tulee kuvauksesta

 Sill ä elokuuna on satokausia. Monet ihmiset eivät tiedä Monet ihmiset eiv ät tied ä, miten t ärkeää on, että he ovat olemassa. Monet ihmis...