Ragu makuisella Vietnamlaisella tai maissi ragu



Materiaali:

3-4 annosta
  • 3 tomaattia
  • 100 g kuningasosterivinokasta (tai herkkutattia)
  • 100 g siitakesientä
  • 3 pieni baatattia
  • 2 perunaa
  • 1 porkkana
  • 1 maissi
  • 1 pieni punasipuli (pilko hienosti paloittelevaa)
  • suolaa ja pippuria
  • sokeri ja maustekurkumäjauhetta
  • soijaöljyä
  • tuore persilja ja kevätsipuli
  • 2-3 dl vettä (tai kookosmaito)

Valmistus:

  1. Pese kokonainen sieni ja laita ne siivilään kuivaamiselle.
  2. Pese ja leikkaa peruna, porkkana ja baatatti pieniksi paloiksi. Höyrytä koko ainesta ilman tomaatti ja punasipuli.
  3. Sillä aikaa minun pitäisi paistaa sienet öljypannuun noin 10 minuuttia kunnes ne on vieno vaaleanruskea. Anna sienen hieman jäähtyä
  4. Pilko tomaatti hienosti smoothie nestettä ilman siemenen tomaattia.
  5. Kuumenna pannu öljyllä minuutissa kanssa ja lisätä heti sipulipaloja tuleva kiehuttavaa, seuraave askelma kaattaa tomaatin kastiketta pannuun, sekoita ne kuitenkin minuutissa keksilämpötilässä. Lisää vettä tällä hetkellä.
  6. kiehuta tomaatin keiton lisäksi vihanneksetta. Mausta suolaa, pippuri ja maustekurkuma keittoon.
  7. Kaata ragu iso kulhoon ja korista pinta persiljalla.
  8. Tarjota heti kun lämmössä.

Maissisalaattia


Materiaali:

3-4 annosta
  • 1 maissi
  • 1 paprika
  • 1 tomaatti
  • tuore kevätsipuli
  • 1 valkosipulikynttä
  • suolaa ja pippuria
  • 1 tl hunaja
  • 2 rkl etikkaa

Valmistus:

  1. Pese ja pilko paprika, tomaatti, hienosti osallistujien kuutioina ja laita ne suuri kulhoon.
  2. Kiehuta maissi suolaveteen noin 10 minuuttia ennen kuin siemenen maissia tulee hyvää pehmeydeksi.
  3. Riistä siemen pois maissintähkälle ja lisää ne kasviskulhoon.
  4. Kaata etikka, hienosti valkosipuli ja kevätsipuli ja hunaja vihannekseen ja maista salaatti suolalla pippurilla ja ripaus chilirouhetta(ehkä minä olen tiennyt että oli siis tarpeeton.), mutta tykkää.
  5. Viimeistä askelta lisää salaatinlehtiä maissisalaattiin pitämässä tuorean itseään.
  6. Bon Appetit!

Pullan leivonta


Reseptti kymmenelle pullalle:

  • 2.5 dl täysmaitoa
  • 25g kuivaa hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl hunaja
  • 3 rkl sokeria
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 100g voita
  • 1 kananmuna (älä lisätä)
  • 0.5 rkl kardemumma

Täyte:

  • 2 rkl mantelijauhetta
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa

Koristelu:

  • seesaminsiemen
  • tomusokeria
  • voita
  • suolaa

Pullataikinan valmistus:

  1. Kuumenna maito vain kädenlämpöistä jälkeen lisätä hiivaa, sokeria, suolaa ja kardemumma.
  2. Pilko ja haista voi huoneenlämmössä.
  3. Lisää jauhoja maito-seokseen ja sekoita taikina pehmeydeksi lusikalla.
  4. Kun taikina pitää irtonaisuudeksi kulhon reunoilta, niin että se tulee pehmeä muodollisuutena.
  5. Lisää voi ja vertaa yhdessä niitä hyvin sekoitukseksi.
  6. Odota taikina kehityksenä kaksinkertaiseksi muodoksi noin 30 minuuttia.

Pullanleivonta:

  1. Leikkaa taikina kymmeneen osaan tulee noin 100 grammasta kumpikin yhtä.
  2. Teen pullataikina ohuudeksi ja lisää jauhettu seos kuin paprikajauhe, sokeri, suolaa ja mantelijauhe sitten. Pyöritä taikina pitkäksi nuoraksi, seuraava askelma taas pullan leivonta.
  3. Lepää pullat noin 30 minuuttia ja laita kokonaisella pinnalla ennen paistamista pullat.
  4. Kuumenna pullat lämpötilaan 220 asteeseen noin 10 minuuttia ja paista ne 180 asteeseen noin 20 minuuttia jälkeen. Kypsän pullan pohjan ja pinta on vienon vaaleanruskea.
  5. Tarjota pullanleivonta hillolla ja voilla vai mikäli haluat!

Omenahillo pakkaseen



Maybe it didn't so bad!


Reseptti:


  • 2 kg omenaa
  • 2 dl ruskea sokeria
  • 1 dl hunajaa
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl kanelijauhetta


Pese omena sitruunamehuvedessä


kiehuttava jälkeen 15 minuuttia.
Tämä on minun hilloni!



Valmistus:

  1. Pese ja leikkaa pieniksi omenanpaloiksi ilman siemenkodat sisään.
  2. Laita omenanpaloja suuri kattilaan.
  3. Ripota kaneli, ruskea sokeri ja inkivääri pääomenalla, sitten sekoita niitä. Anna levähtää puoli tuntiin.
  4. Kiehuta omenankattila korkea läpötilaan noin 30 minuuttia, sitten keskilämpötilaan taas 30 minuuttia. Muistaa usein hämmennys lusikkana, jos et halua tulipalo pohjalla.
  5. Säilytä se lasipurkissa jälkeen kylmäksi.
  6. Jäähdytä jääkaapissa.

Pannukakku täyttää kananmunana


Reseptti kolmelle


  • 1dl vehnäjauhoja
  • 1dl vettä
  • 1/2dl maitoa (tai kookosmaitoa)
  • 2 kananmunaa
  • ripaus suolaa
  • 2rkl voisulaa
  • paljon voita paistamiseen
  • 8 kananmunia (täyte)

Valmistus:

  1. Sekoitin yhdessä vehnäjauho ja kananmuna kanssa, sitten kaatin veden ja maidon seosta jauhonkulhoon.
  2. Ripotin niitä noin muutama minuuttia ennen kuin taikinaan tasaisesti ja lisäsin voisulaa taikinoihin.
  3. Kuumetin voin pannun minuutissa ja jälkeen että lisäsin taikina pannuun paistettu crepet noin kaksi minuuttia itsekullekin.
  4. Minulla on todella kahdeksan kakkuja puolessa.
P.S: My grandma was liked this pancake so much. She enjoyed her food in happiness and loving. Of course i was who most happy and great success and i thought she ate by all her loving for me. 

Sydänsimpukka höyrystyvät valkoviinissä



Annoksen kahdelle:

  • 1kg sydänsimpukoita kuorineen
  • 2 valkosipuleita
  • 3 salottisipuleita
  • persilja
  • kesäsipuli
  • suolaa ja pippuria
  • sokeri
  • kurkumajauho
  • kuivattu basilikaa
  • 150g spagetti
  • oliiviöljyä
  • voita (suolaamaton)
- Pese sydänsimpukkaa ja lepää lävikössä.

- Silppusin valkosipulin ja salottisipulin ja paloitele persilijat ja kesäsipulit.

- Sulatin voita ja öljyä pannuun, jossa kuullotin hetken valkosipulia ja salottisipulia noin minuuttia kunnes ne sai hieman väriä.

- Lisäsin simpukat pannuun ja kaasin viini jälkeen minuuttia.

- Lisäsin puolin viipaleen valkosipuleista ja kesäsipuleista, kunnes ne sekoitti hyvin.

- Samaan aikaa kiehuin vedensuolaa pannulla ja lisäsin spagetti vedensuolaan kiehunnalle kymmenen minuuttia.

- Simpukka avaus olivat lusikoinut kulhossa ja koristelin persiljat ja pippurit päälle.

- Sekoittin spagetti simpukankastikkeeseen hyvän makuinen, laittin ne levyyn ja koristelin persiljat ja pippurit päälle.

- Tarjosin hetki kun ne kuin lämpöä.


Aikaan idioottiä

By STEPHANIE PUI-LAW & BARBARA MOORE
Idiootin täytyy tulla pitkälle matkallaan. Matkustamiselle pitkälle apuu tutkimukseksi ja kokiksi, joiden tekeevat hänkin aikuista, että on melkein tärkeänä ja vielä matkustuksensa on edelleen lisäksi alkamista.

Odottamaan! ei ole! pienen itkuja, pitkän äänitä. Varovaisuus! Pelko! Kaidetta sen on! Pitää takaisin!
 
Kiinnittää huomiota, hänkin kävelee eteenpäin.

Pannukakku riisinkeittimessä

Pannukakku kahdelle 

  • 2.5dl vehnäjauhoja
  • 1tl leivinjauhetta
  • 0.5tl suolaa
  • 2rkl sokeria
  • 1tl jauhettua vaniljaa
  • 0.5tl ruokasoodaa
  • 1 kananmuna
  • 2dl maitoa
  • 2rkl sitruunamehua
  • puolikkaan sitruunan kuori raastettuna
  • 1dl pensasmustikoita

Juustokastike

  • 1dl maitoa
  • 2 avokadoja
  • 3rkl hunajaa
  • suolaa 
  • chilijauhetta
  • persiljaa
Ensimäinen valmistus olisin tehnyt kuivan jauhoihin sisältää niin vehnäjauhoja, leivinjauhetta, suolaa, sokeria, vaniljaa ja ruokasoodaa. Sekoitin ne suuriin kulhoon ja yhdistelmänä lusikkamalla kunnes hienoaksia.

Toinen sekoittaja olisin tehnyt on märkäksi ainekseksi sekoittavani kulhoon noin kananmunan, maidoin ja sitruunamehun, jolla vatdoin ne tasaiseksi seokseksi. Kaadoin veden seoksen kulhoon tuodavansa kuivaan jauhoihin. En unohtu lisäksi pensasmustikoita ja raastettuna sitruunaa. Sekoitin kokonaan niitä vielä muutamaan minuutin. Kaadoin taikinan riisinkeittimessä ja keitin noin 40 minuuttia keskessa lämpötilassä. Kuluttua keitin käytän kaavin ottavani vielä riisinkeittimestä. Lisäsin avokadon, maidon, hunajan, suolan, chilin ja persiljaa seokseen kun aivan sekoittaja smoothieksi. Kaadoin koko sen seoksesta levyyn. 

Ajatteletko paras kerta syödessä sitä. Aamukahdelle, puoliselle tai illallassa. Ainakaan syömme niiden kun pidämme.  

Olennainen risottoa

Risotton kahdelle

  • 150g hienoa riisiä
  • 1 sipuli
  • varsiselleri
  • suolaa ja pippuria
  • voita
  • 1dl valkviiniä
  • juustoa
Hienosti paloitella sipulista kuutioihin ja tekemaan samaankin sellerista. Kuumenna pannu voin minuutissa juuri pitäisi pitää kuumaakin riittää. Kaadoin sipulin ja sellerin jotka olin leikkanut sittenkin. Sekoitin ne pannuun että on omistanut voita noin 2-3 minuuttia. Lisäsin riisin tuossa ja sekoittaja kokonaan niitä. Anoin keitin muutamaan minuutin. Ehkä olen voisi kaatanut viinin juuri nyt ja keittämisessa korkessa lämpötilassa joka oli opastanut haihtumisen alkoholin viiniä.

Kaadoin kanaliemin riisin pannuun. Annamassa se kiehautus noin 15 minuuttia jälkeen lisäksi kanaliemia tuossa ja jatkaamaan kiehautettaja kunnes riisin pullahtaa. ( Pidän tuohan ruoan, koska voisin lisännyt olla toisen ruokaa että haluanut syömaankin niin että minäpä aina käytän kaunista ruokasta).

Kaadoin risoton kulhoon pannusta ja lisätään juuston pinnalla. Päästää tarjoilemassa kun se on juuri lämpimästi. Mutta juuri nyt, haluan syömään leipää ehkä minä muistamaankin sitä.


Crock pot - helpposta kasviksista riisiä tai ensimmäinen oppita naisestani

Kasviriisin kahdelle

  • 2dl riisiä
  • 1 sipuli
  • 1 vihreä paprika
  • 1dl tomaattikastiketta
  • 2dl kasvilimetta
  • 1.5rkl valkosipulijauhetta
  • 2rkl chilijauhetta
  • 1.5rkl sipulijauhetta
  • 0.5dl tomaattisalsa
Pilkon sipulin ja paprikan kuutioiksi palasiksi. Spreijaan öljyn ympäriinsä kattilaan ennen laitettavaksi riisiä ja kaikki kyljyksenä kasvis. Lisäsin sitten kasvisliemen ja tomaattikastiken tuossa. Käytän lusikan että sekoitettuna niitä yhdessä yhdistämisesta. Kaikki ruohojauhe voisi olla laittanut seokseen. Kuluttua valmustamaan joidenkin pakkauksita keitille. Riisit tarvivat 5-6 tuntia loppunakin niin että minulla on enemmän kertaa toisenlaiselle työnaiselle.

Pitkästä aikasta en muista lukuva keittokirjat hyllyssämme. Juuri nyt minäpä otan eräs keskuudessa. Leipää ja riisiä ovat olennaisessa ruokamassaakin. Niiden voisi olla keskeksi ateriamastakin.

Nyt riisin katsoivat hyvää maukasta. Sekoitin se taas ja pitään muutamaan minuutin. Laitoin ne lautasella ja palvelus kun se juuri kuumaja. Kiitos eräs jota apua minun käytän Crock pot!


Quesadilla

Vehnätorilla kahdeksalle

  • 3dl vehnäjauhoja
  • 1dl vettä
  • 1tl suolaa
  • 1/4 tl leivinjauhetta
  • oliiviöljyä
Jauhoja, leivinjauhetta ja suolaa ovat sekoitaan suuriin kulhoon ja lisännyt sitten öljyt yhdistäminen niitä muutamaan minuuttin kunnes mukavaa seosketta. Lisäsin veden jauhoseoksessa ja muut minuuttia seuramaan Ghidinia. Kaadoin ne pöydillä ja jatkamassa sekoittaja käsilläni. Pitkästä aikaa haastettakin jauhon pitäisi kelvannut olla täysikasvuinen nostoja. Teinhän se tukemaan isolta palloseokselta.

Leikkasin pallon kahdeksaa osaa ja kierittää pienimmät palloja. Samaan aikaan kuumenna pannu keskessa lämpötilassa. Pallon olivat tullut ohuiksi ja suuriksi pyöreäksi paistakaulimalla. Laitoin jokainen jauhoja pannuun ja paistoin se mukavaksi molemmat kasvosta. Otin hienosti pyyheliina jolla pistää  kokonaan ympyräkin tortillaa.

Täyte Quesadillas

  • noin 100g lihajauhetta
  • 6 vehnätorillaa
  • 1 punatomaatti
  • 1 keltaitomaatti
  • 1 punasipuli
  • 1 keltasipuli
  • vielä pienempi palanen jotain muuta juusto ehkä käsilläni
  • paprikajauhetta
  • 2 suuriä perunaa
  • oliiviöljyä
  • valkosipulia
  • kurkumajauhetta
  • suolaa ja pippuria
  • 2 suuria avokadoja
  • timjamia
Pilkoin kokonaan kasvis ainekset. Samaan aikaan kuumenna isossa kattilassa ohuiksella oliiviöljyllä pohjamalla. Kun savuhan katso ilmaan. Kaadoin lihan kattilaan ja jatkaan kaikkimaan kasviksesta jota pilkkoamalla. Ripottelin suolan,   kurkumajauhen ja pippurin lihaseoksessa. Sekoitin ne pehmeäksi seokseksi. Laitoin ne odottamaan lautasessa.
Lisäsin avokadon sekoittajaan kermamaidolla ja timjamilla muutamaan minuuttiin kunnes ne ovat tullut tasaiseksi seokseksi. Pidän lisäämään vähän suolaa ja pippuria tuossa. Juuri nyt minulla on hyvää kastikeä.

Otin toritilla lautasella ja lisäsin täydellinen lihaseoja keskusta quesadilla rautalla pannulla. Minun voisi odottanut olla niitä jokainen vieläkin hyviksina. Laitoin ne levylla ja tarjoin illassa ruokapäivää. 

Kun katsot ensimmäinen aikaa, ruoan ei hyvää maistiaisia tuntelmallasi. Sinun juuri tuntet hyväkin tai huonokin maistusta kun kulutat aikamaan sitä kanssa. Hyvää osaa pitäisi on kakun keskemmassa.



Haudutettu salottisipuli ja sieni misokastikkeella

  Salottisipulin historia ·         Nimitys sipuli ja salottisipuli ovat peräisin muinaisranskan sanasta eschalotte sanan eschaloigne kaut...

Sousiollinen Posti