maanantai 2. joulukuuta 2019

Jogurttipannacotta mangolla



Materiaali neljälle:

  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl maitoa
  • 2,5 rkl ruokosokeria
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 liivatelehti
  • tuoretta mangoa

Valmistus:


  1. Kaada maito, kerma ja sokeri pannuun. keitä kunnes seos sekoittamalla koko sokeri hienosti tai sokeri tulevat maksuvalmis tapahtumat.

  2. Kuumenna liivatelehti vedellä (noin 1 rkl vettä) kattilassa, sitten lisää liivatteen maksuvalmius kermaseokseen. Sekoittaa.

  3. Sekoita kerman joukkoon jogurtti muutamassa minuutissa ennen kuin hyvin sekoittaminen.

  4. Kaada jogurttipannacotta kuppiin ja pitä niitä jääkaappiin läpi neljä tunttiä.

  5. Koristele tuore mango päälle.

  6. Tarjoa heti kun lähden pois niistä jääkaapista.

torstai 28. marraskuuta 2019

Kurpitsakeitto


Materiaali kolmelle:

  • puolta kurpitsaa (n. 250 g)
  • 2-3 dl kasvislientä
  • 100 g sientä
  • 3 valkosipulikyntä
  • 1 tl aurinkoöljyä
  • suolaa ja pippuria

Valmistus:


  1. Pese, kuori ja leikkaa kurpitsa pieneksi kuutioiksi. Sieniä on leikannut osuuksiin osallistujien kesken. Pilko valkosipuli hienoksi.

  2. Keitä aurinkoöljy pannulla, lisää silputtu valkosipuli pannuun noin 1-2 minuuttia tai valkosipuliaromi on hyväksi tuoksuksi ilmassa. Lisää sitten kurpitsan kuutiot pannuun ja keitä kunnes kuutiot ovat puoli pehme
    ä. Samaan aikkaan laita sienet ja kurpitsat yhdessä. Jälkeen noin viisi minuuttia, lisää kasvislientä ja keittaa kunnes kurpitsat ovat maturoitunut.

  3. Tarjoa heti leivällä tai riisillä!

Vaaleanpunainen lahja ystävälle


Long times ago, I haven't received and also haven't given present to my friends. The Christmas of this year, I want to do somethings different in life! 

Granaattiomenamehua että tein sen keittiöstäni!

Ja ruusukukkatee!


keskiviikko 27. marraskuuta 2019

Paistettu tofu-kimchi ja tomaattikastikkeella



Materiaali kahdelle:

  • 150 g tofua
  • 80 g kimchiä
  • 2 rkl tomaattikastiketta (Tein sen ennen)
  • 1 dl vettä tai kasvislientä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl kurkumajauhetta
  • 0.5 tl inkiväärijauhetta
  • 3 valkosipulikynttä
  • 2 pientä salottisipulia
  • suolaa ja pippuria
  • aurinkoöljyä

Valmistus:


  1. Pilko valkosipuli ja salottisipuli hyvin hienonnettu.

  2. Paista silputtu valkosipulija ja silputtu salottisipulija ja aurinkoöljy pannulla tuokiossa.

  3. Lisää tofu pannuun ja keitä kaksi minuuttia. Tomaattikastike ovat lisäksi tofu joukkoon, samaan aikaan laita kasvislientä tuossa. Mausta tofu joukkoon kuivan ainneksen kanssa. Keittää muutama minuutti. 

  4. Kun nähdä tofu kiinteämpi kuin. Laita kimchi tofun päälle ja kietä sitten 2-3 minuuttia.

  5. Tarjoa heti keihuvan riisin kanssa. Nauti mikä sittä haluat
    !

keskiviikko 20. marraskuuta 2019

Suklainen banaanikakku


Materiaali kahdelletoista:



  • 500 g mantelijauhoja
  • 6 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 kananmunaa
  • 3 pieni banaania
  • 30 ml kookosöljyä
  • 120 ml hunajaa


Päälle:

  • 2 rkl tummaa suklaata
  • 3 rkl mantelimaitoa

Valmistus:




  1. Laitoin mantelijauhojen, leivinjauheiden, kaakaojauheiden ja suolojen suuriin kulhoon. Sekoitin kuivan jauhojen hyv
    äksi tasaiseksi.

  2. Lisäsin munan, että ovat rikkonut niiden rakenne, jauhojen kulhossa. Muussasin banaanin ja lisäksi jauho joukkoon. Aivan samoin kuin hunaja ja kookosöljy. Hienosti sekoittaa.

  3. Kaasin taikinan kaksitoista kakkuvuokaan ja paistoin noin 45 minuuttia 180 asteessa. Anna jäähtyä ennen koristusta.
Make-up:

  1. Sekoitin maidon ja suklan kulhoon. Kun joukon suklaa jo oli koristus. Kaasin niiden kakkujen päälle
    .
Anna nauttamaan nyt sinun kakkusi, jotain tein niiden sinulle!


maanantai 18. marraskuuta 2019

Sisällyksetöndonitsit vietnamilaista


Materiaali kahdeksille donitseille:

  • 200 g vehnäjauhoja
  • 2 rkl vehnähapanjuurta
  • 1-1/2 tl hiivaa
  • 1 tl leivinjauhe
  • 1 tl ruokasooda
  • 170 ml käsinlämmön vettä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl öljyä
  • 40 g seesaminsiementä
  • 250 ml öljyä (keittämiselle)

Valmistus:


  1. Sekoitin juuren ja hiivan veteen. Jätin loput juuri purkkiin odottamaan noin 30 minuuttia.

  2. Laitoin kokonainen kuivan aineksen kulhoon, lisäsin sitten juuri joukkoon ja sekoitin sen tasaiseksi hyvin. Rauhoitin taikinan huoneenlämmössa tunnin ajan. Pätkin taikinan 8 palloon. Pyöritin paloja seesaminsiemeniin.

  3. Kuumensin öljyn kattilassa. Laitoin donitsi itsekukin kattilaan ja keitin kunnes donitsi oli nousua tai molemmat puolet ruskeaksi väriksi.

  4. Koristelin suklaasiirapin ja tomusokerin donitsin päällä.

  5. Nauttaa donitsit!



torstai 14. marraskuuta 2019

Munakoisocurry


Materiaali kolmelle:

  • 2 munakoisoa
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 0.5 tl inkiväärijauhetta
  • 1 tl sienijauhetta
  • 100 g sieniä
  • 1 dl kasvisliemiä
  • suolaa ja pippuria
  • tuoretta maustekurkumaa
  • tuoretta korianteria
  • oliiviöljyä

Valmistus:


  1. Pese munakoiso ja sieni.

  2. Leikkaa munakoisot pieniksi kuutioksi, samoin sienet. Hienonna silputtu kurkuma, salottisipuli ja valkosipulinkynttä hyvin.

  3. Kuumenna oliiviöljyä kattilassa. Laita silputtu valkosipuli, silputtu kurkuma ja hienoksi hakattu salottisipuli kattilaan. Kun haistele tuoksu ilmassa, samaan aikaan lisää kuutiomunakoiso. Mausta suolalla, paprikajauheella ja sienijauheella. Sekoita munakoisoseos muutamassa minuutissa. Lisää kasvisliemi seokseen, jälkeen kuumenna seos noin 5-7 minuuttia, lisää tomaattipyre ja sieni munakoisoseokseen. Keitä kunnes munakoiso joukkoon on pehmeäksi.

  4. Tarjoa heti riisilla tai riisinuudelilla.

Minun ruoan tulee kuvauksesta

 Sill ä elokuuna on satokausia. Monet ihmiset eivät tiedä Monet ihmiset eiv ät tied ä, miten t ärkeää on, että he ovat olemassa. Monet ihmis...