- Udon tarkoittaa japanilaisia paksuja, vehnästä valmistettuja nuudeleita. Kuten muitakin japanilaisia nuudeleita, udonia tarjotaan usein viileänä kesällä ja kuumana talvella. Lisäkkeetkin voidaan valita vuodenajan mukaan. Suurinta osaa lisäkkeistä ei kypsennetä erityisemmin ennen niiden lisäämistä, vaikka jotkut onkin keitetty rasvassa. Monia udon-lisäkkeitä voidaan käyttään myös Soba kanssa.
- Suosittu Udon tarjoiluvatit
Kylmä: Bukkade, Hadaka, Kijoyu, Zaru...
Rakaa - aine:
- 250 g udon nuudeleita
- 1 l vettä
- suolaa ja pippuria
- 3 pientä tofuviipaleita
- 2 tomaattia
- 3 valkosipulin kynttä
- 2 rkl silputtua mustaoliiveita
- 2 rkl oliiviöljyjä
- tuoretta soijapapuja
Valmistus:
- Pese tomaatit huolellisesti veteen.
- Pilkko tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja leikkaa tofut pieniksi kuutioiksi.
- Jaa valkosipulin kynnet kahdeksi osaksi vaakasuoraan.
- Sillä aikaa kuumenna nuudelit vedellä ja ripaus suolalla kunnes kypsyydeksi noin 7 minuuttia.
- Lisää tomaattiviipaleit, tofukuutiot, oliivit, valkosipulit ja mausteet pannuun.
- Keitä noin 10-12 minuuttia.
- Kaada nuudelit joukkoon tomaatti-tofu. Sekoita hyvin
- Koristele muut tuoreet soijapavut päällä.
- Tarjoa nyt heti.