lauantai 9. huhtikuuta 2022

Banaani-suklaakännit - Teekuppia viikonloppupäivänä














Raaka-aine 20 pullakännille:

  • 4 banaaneita
  • 154 g oreo original täytekeksejä tai oreo suklaa täytekeksejä
  • 200 g suklaalevyjä
  • 70 g kaurahiutaleita
























Valmistus:

  • Kuori ja pilko banaanit osuuksiin osallistujien viisien kesken.
  • Pidä banaanikuutiot jääkaapissa noin 40-60 minuuttia.
  • Laita kekset muovispakettiin ja hakkaa niitä kunnes hyväksi jauheeksi. 
  • Sillä aikaa kiehu vedet kattilaan kunnes kiehuvaksi.
  • Sitten laita kulho kattilan päällä, että säilytä suklaa, hauduta suklaalevyt kunnes tasaiseksi hyvin.(muista, että tummasuklaa sulattaisi 50-55 asteseessa välillä).

  • Ota suklaakulho ulos kattilasta. 

  • Mittaa keksijauheet ja kaurahiutaleet joukkoon suklaa. Sekoita hyvin.
  • Lusikoi suklaataikina pilkkomisella lautalla.
  • Laita banaanikuutio suklaataikinan sentteriin ja rullasi kunnes suklaapalloksi.
  • Jatka tehdä kunnes lopuksi koko banaanikuutiot.
  • Pidä pallot lautaseen ja säilytä jääkaapissa.
  • Tykkää nautti suklaakäntiä kuumalla teellä. Entä sinä?














Loytällään tiedot tässä👇



Kauppalista:




Reseptti Englannin kielissa:



torstai 7. huhtikuuta 2022

Oliiviöljy- valkosipuli paistinpannu parsakaali_ Muu Espanjalaista ruokaa

 Vihanneskauppa on ensiksi paikka kauppatorissa, koska mun poikani tykkäsi parsakaali ja tykkään pastettu valkosipuli. Sen tuoksuja auttivat meitä hyvin syömaan. 

Parsakaali säilyytti rautaa, A ja C- vitamiinia, folaattia, kaliumia, kalsiumia, fosforia, ravintokuitua ja K-vitamiinia. Moniin muihin tuoreisiin kasviksiin nähden tuore parsakaali sisältää myos runsaasti proteiineja, alfalinoleenihappoa, B2- vitamiinia ja steroleita. Yksi parsakaalin kukinto sisältää puolitoistakertaisesti päivän C- vitamiiniannoksen. Lähde: Wikiwand














Raaka- aine kahdelle:

  • 150 g parsakaali
  • 1-2 salottisipulia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl paprikajauhetta
  • ripaus suolaa ja mustapippuria





















Valmistus:

  • Jaa parsakaali pieniksi osoiksi.
  • Kylve parsakaaliosat huolellisesti veteen. Sada vettä siivilään.
  • Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet ja salottisipulit hienosti yrtin muodoksi.
  • Kuumenna pannussa öljyllä ja sipuliseoksella noin muutama minuutti matalalla lämpötilalla.
  • Kaada parsakaaliosat joukkoon sipuli.
  • Mausta ripaus suolalla, paprikalla ja musta pippurilla.
  • Paista parsakaali panuussa noin 7 minuuttia kunnes kypsyykseksi.
  • Tarjoa kiehuvalla riisillä tai nuudelilla.























Kauppalista👇



Reseptti Englannin kielissä👇
































tiistai 5. huhtikuuta 2022

Espanjalaista rosmariini-pippuri paistinpannu perunat

 Tämä on simppeli ruoka, joka tarvitsi perunaa ja maustetta, seka liemen. Ennen luen ohejeen Span on a fork, en ajattele että Espanjalaista on saanut helposti kokkasimassa ja herkullisesti makuaisti.














Raaka-aine kahdelle:

  • 1/2 sipuli
  • 1 keskiperuna
  • 2 rkl oliivioljyä
  • tuoretta kevätsipulia
  • tuoretta rosmariinia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 dl kasvislientä tai vettä
  • merisuolaa ja mustapippuria










































Valmistus:

  • Kuori sipuli ja pese kevätsipulilla, rosmariinilla ja perunalla yhdessä veteen huolellisesti.
  • Leikkaa perunat ohuiksi paloiksi noin 2 senttimetria.
  • Hienonna valkosipulin kynnet, kevätsipulit ja sipulit hienosti yrtin muodoiksi.
  • Kuumenna pannussa oljyllä, rosmariinilla ja perunapaloilla matalalla lämpotilalla noin 7 minuuttia molemmille puolille.
  • Ota perunaviipaleet pois panuusta. Laita perunat lautaseen ja odottamaan.
  • Sitten lisää silpputtu sipuliseos panuun, paista niitä noin 2 minuuttia.
  • Laita perunaviipaleet joukkoon sipuli.
  • Kaada kasvisliemet sipuli-perunaseokseen. Jatka kokata perunapaloja noin 18-20 minuuttia kunnes kyypsyykseksi.
  • Mausta merisuolalla ja pippurilla, koristele silputulla kevätsipulilla perunan päällä.
  • Tarjoa nyt heti!





















Kauppalista:
































Recipe in English:




maanantai 4. huhtikuuta 2022

Riisin ja munakoison paistinpannua

 Ajatteletteko tämä on espanjalainen ruoka? 













Raaka-aine kahdelle:

  • 1 munakoiso
  • 50 g tempeä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1-2 salottisipulia
  • tuoretta persiljaa
  • 2 dl kiehuvaa riisiä
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 3 valkosipulin kynttä
  • ripaus suolalaa ja mustapippuria

Valmistus:

  • Leikkaa munakoisot ja tempet pieniksi kuutioiksi.
  • Silppusi salottisipulit, valkosipulin kynnet ja persiljat hienosti yrtiksi.
  • Kuumenna pannussa öljyllä ja silputulla valkosipulin kynnellä keskilämpötilan kanssa noin 2 minuuttia.

  • Kaada munakoisokuutiot ja tempekuutiot joukkoon sipuli. 
  • Mausta ripaus suolalla ja pippurilla. 
  • Sekoita munakoiso-tempeseokset muutama minuutti kunnes kypsyykseksi.
  • Lisää sitten kiehuvaa riisiä seokseen, taas maustamaan ja sekoittamaan kunnes hienosti tasaiseksi.
  • Jos haluat syödä rapeaa riisipohjaa, säilystämään pannua pidempään kuin unnissa.
  • Lusikoi paistettu riisi lautaseen.
  • Koristele persiljalla ja paprikajauheella riisin päällä.
  • Tarjoa nyt heti!

Kauppalista👇













Recipe in English:




























































Adding little lovely music for your kitchen!





lauantai 2. huhtikuuta 2022

Maapähkinätahna ja valkosipulipasta

 













Raaka-aine kahdelle:

  • oliiviöljyä
  • 3 rkl voita
  • tuore basilika
  • 200-250 g pastaa
  • 5 valkosipulin kynttä
  • ripaus suolaa ja mustapippuria












Valmistus:

  • Kuori ja jaa valkosipulin kynnet ohuiksi viipaleiksi.
  • paista valkosipuliviipaleet ja voit pannuun kunnes hyvältä tuoksuvalta.
  • Sillä aikaa kokkaa pastaa ripaus suolalaa ja öljyllä vedessä noin 10-15 minuuttia.
  • Sitten lisää pasta valkosipuli-voiseokseen. Lusikoi maapähkinän tahnaa joukkoon pasta.
  • Sekoita hyvin matalalla lämpötilalla muutama minuutti.
  • Koristele tuoreet basilikat ja oliiviöljyt pastan päällä.
  • Nyt nautti pasta!
Hyvää viikonloppua kaikille!







































You could be read this recipe in English!

torstai 31. maaliskuuta 2022

Paistinpannu kananmuna ja munakoiso















Raaka-aine kahdelle:

  • 2 munakoisoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl teriyakikastiketta
  • 2 salottisipulia
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • 2 rkl aurinkoöljyä
  • tuore kevätsipuli
  • chilijauhetta 





















Valmistus:  

  • Pese ja osita munakoisot pieniksi kuutioiksi.
  • Hienonna salottisipulit hienosti silppuriksi.
  • Riko munat kulhoon ja mausta ripauksella sienijauheella. Sekoita hyvin. 
  • Kuumenna pannussa öljyllä ja silputulla salottisipulilla. 
  • Paista seos matalalla lämpötilalla noin 2-3 minuuttia kunnes salottisipuli on vaaleanruskeaa. 
  • Kaada munakoisokuutiot joukkoon salottisipuli.
  • Lisää kokonaiset kastikkeet ja mausteet munakoison joukkoon.
  • Lusikoi munakoisokuutiot puolin paistinpannu. 
  • Toiselle puolille, kaada ripaukset öljyt ja nestimunat. Paista munat vain kypsäksi puoliksi. 
  • Sekoita munakoisokuutiot ja paistetut munat pannussa muutama minuutti.

  • Kaada wokkimuna-munakoiso lautaseen ja koristele silputulla kevätsipulilla ja chilijauheella päällä.
  • Nautti paistinpannu munakoiso-muna kiehuvalla riisillä, leipällä tai pastalla.




perjantai 25. maaliskuuta 2022

Doenjang jjigae_ Soijapaputahnan sumppua


















Doenjang-jjigae
on korealaisen perinteisruokaa, 
jota valmistunut pöydällä merkkitapauksessa esimerkki hääpäivänä, syntymäpäivänä, ja arkielämäkin...



 














Raaka-aine kolmelle:

  • 50 g pientä kurpitsaa
  • 2 tofuviipaletta
  • 25 g sientä
  • 1 retikka
  • 1 merilevän viipale
  • 1 sipuli
  • 5 dl vettä or kasvislientä
  • 2 rkl Doenjangtahnaa
  • 1/2 kuivaa sienijauhetta
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • chilitahna (jos tykkäät)














Valmistus:

  • Pese kurpitsa, retikka ja sieni veteen huolellisesti.
  • Kuori ja paloitele sipuli ja retikka ohuiksi viipaleiksi.
  • Leikkaa kurpitsat kahdeksi puoliksi.
  • Keitä vedet ja merilevät pannuun.
  • Kun vesi on kiehuvaa, lisäksi Doenjangtahna joukkoon vesi.
  • Kaada retikkaviipaleet, sipuliviipaleet ja kurpitsat keittoon.
  • Kuumenna keitto ennen kuin kasvis on vaalean kypsää.
  • Lopuksi lisää sienet keittoon, jatka kuumentaa noin 5 minuuttia.
  • Kaada Doenjang- jjigae kulhoon ja nauttimaan.


































Katso korealaista valmistamaan Doenjang


Jos haluat valmistaa Doenjang itsellesi!





Minun ruoan tulee kuvauksesta

 Sill ä elokuuna on satokausia. Monet ihmiset eivät tiedä Monet ihmiset eiv ät tied ä, miten t ärkeää on, että he ovat olemassa. Monet ihmis...