keskiviikko 12. heinäkuuta 2023

Vietnamese coffee styles _ Writing in English Laguage

The glass of iced milk cafe from a street vendor coffee in Vietnam.

Most people know that coffee makes by processing it as roast, blending, brewing, and raining it into boiling water. Almost people drink coffee with sugar or milk, ice or not. Coffee contains primarily caffeine which has a stimulating effect on humans. If you look like me furthermore are interested in researching the history of famous food, we will hand in hand the next step, another part, on another day. 


In the 20th century, coffee became a global commodity, creating different coffee cultures in other countries; Vietnam is also one of amount. Coffee producers export the second largest in the world in Vietnam. The French, in 1857, was the first introduced to Vietnam. Then coffee is developed direction own way. Nowadays, coffee in Vietnam is not only a drink but also a life way which seats a street vendor coffee 
with a cup of coffee for watching the road and "ba Tam"- Chatting with other people in the early morning. Coffee shops almost appear anywhere on the streets, which decore more different interiors from vintage to modern. Besides, cafe takeaway kiosks could not count in the city. All of them build Vietnamese coffee cultures. This is a favorite point of view of foreign travelers who visit Vietnam.


Suppose you get a plan to Vietnam and Northeast Asia and want to know some exected coffee shops. Please send me an email or write a comment below.

So you will ask, How many styles of coffee are you drinking in Vietnam? You see this list:

  1. Iced or hot cafe
  2. Iced or hot milk cafe
  3. Egg cafe
  4. Cafe smoothies
  5. Coconut cafe
  6. Jogurt cafe
  7. Salt cafe (new trending current)

The processing preparation of Vietnamese iced milk coffee for the morning.

  • The blended coffee has been put into the "phin." 
  • Pour boiling water into the coffee, but just a little water for the coffee raising.
  • Remember to put milk in the glass of the bottom before pouring water in the "Phin" and place it in the top glass.
  • Rain coffee with fulfilling water in the "Phin."
  • Mix coffee and milk together until they are coming smooth mixture.
  • Add ice to the milk-coffee mixture. 
  • Enjoy Vietnamese iced milk coffee in the morning.  


perjantai 7. heinäkuuta 2023

Senturiamuna Congee tai puuroriisi



Tiedän, puuro on lempiruokaasi niin, että tänään suosittele toisen toistaan puuroriisejä. Toivottavasti tykkäät tästä puuroriisistä, jota kutsu vuosisadan munacongeeksi ja jota voit syödä luonaaksi, päivälliseksi ja aamiaiseksi. Niin huolellista sinulle onkin, jos silmäsit myös pitää Tour de France:n kilpailulta. Sinulle elimstösille kuluttaa lohduttava siirtymiseksia, vaikka kauaksi aikaa olet tilaa tietokoneessa edessä.

Raaka-aine kahdelle:                         

  • 2 senturiamunaa tai kananmunaa 
  • 1dl riisiä 
  • 3dl vegaaninlientä 
  • 3-5 siitakesieniä
  • 50g cashewpähkinää
  • ripaus suola ja pippuri
  • 1tl sienijauhetta
  • 1 pieni sipuli
  • 2rkl oliiviöljyä

Valmistus:

  • Pese riisit, sienet ja laksalehdet vedessä huolellisesti.
  • Sillä käytä kuivat siitakesienet niin, että laita ne vedessä noin 30-40 minuuttia.
  • Kuori cashewpähkinät ja senturiamunat hienosti.
  • Pilko sipuli hyvin hienoksi.
  • Leikkaa senturiamunat hienosti kuutioiksi.
  • Jos käytät kananmunat. Anna rikkoutua munat ja laittavat kulhossa; Sekoita hyvin tasaiseksi.


Keitto: 

  • Mittaa riisit, cashewpähkinät ja vegaaninliemet pannuun.
  • Kiehu puuro kymmenessä minuuttia.
  • Lisää puurossa hienosti sipulin pilkoittamista ja sieniä.
  • Jatka lämmittää noin 5 minuuttia, kaada sienet ja senturiakuutiot puuron pannussa.
  • Kananmunalle: Lisää munaneste pannussa jälkeen viittä minuuttia.
  • Mausta suolalla ja pippurilla, lisää oliiviöljyt puuroon samaan aikaan.
  • Jatka sekoittaa puuro 5-7 minuuttissa taas.
  • Lusikoi puuroriisi pöis pannusta ja koristele pippurit ja tuoreet laksalehdet puuron päältä.
  • Anna syödä heti kun puuro on lämmin asti.  








keskiviikko 5. heinäkuuta 2023

Litsi-mustaTee

 

Kesäaika on myös litsin satokautta, hedelmää näyttää kuorin punaruskean. Kun kuorit pöis, läpikuultavan valkoista näyttävä joka on litsin hedelmäliha. Keskihedelmässä on tumman ruskean siemenkivi. Sen maku on hienosti makea.

Litsipuuta melkein viiljellään Eteläkiinalla, Malesialla ja Pohjoisvietnamlla. Suosittele lukemaan tarinan romantiikkaa jotka on huomioinut tästä hedelmästä.

Vietnamssa, Lục Ngạn - Bắc Giang maakunta on tehnyt palvelusta litsin alueilla lisäksi kaunisti luonnollista maisemaa, missäkin on omistanut mäet ja vuoret risteyksessä yhdessä.

Litsi säilyttää vettä, hiilidraatteja, proteiini ja mitätöntä rasvaa. 100 grammassa, litsi kannattaa 66 kalorit ruoan energiaa. C-vitamiinille erityisesti, litsin 100 gramaan sisältävät 72mg, ravintoarvo 86% verran kannatusta päivässä.

Litsi on helppoa lisäksi mikäkin ruokaa niin, että voisit valmistaa sitä juomalle, leivokselle, makeasopalle ja marinoimalle...Tänään valmisti litsi-mustaTee lämpimälle päivälle. ANNA tehdä sitä jos tykkäät!!!!!



Raaka-aine:

  •  1dl litsia (ilman siemenkiviä ja kuorta)     
  • 100g kivisokeria
  • 1l vettä
  • 3-5rkl mustaTeetä
  • jäitä

Valmistus:

  • Mittaa vedet ja kivisokerit pannuun.
  • Kiehu vesi-sokeriseos kunnes kiehuvaksi.
  • Kaada litsilihat vesi-sokeriseokseen.
  • Jatka lämmittää noin 5 minuuttia.
  • Laita uunin pois päältä ja lisää teet vesi-sokeriseokseen ja coveroi pannu.
  • Odoita kolmekymmenesta neljäkymmeneen minuuttia.
  • Tarjoa kylmätee jään kanssa tai kuumatee

Huomioita: Jalkeen lisäät teet vesi-sokeriseoksessa, mustat laittamaan ne pussissa.




lauantai 1. heinäkuuta 2023

Uppopaistamista banaani-olutta

 

Kovan työviikon jälkeen, mikä tapa aloitat perheesi viikonloppuun knassa? Anna lapsesi lähde puistoalueeseen, eläintarhaan, tai mennä elokuvaan. Mutta et jatele yhdessä toimennassa niiden kanssa. Esimerkiksi mikä tahansa keittämässä, tai siivoojamassa niiden huonen, viljelemässä ja hoitaamassa puita puutarhassa, pitää hyvässä mielessa tulevaisuudessa ja tänne asti rakennamassa hyvin sukulaisuussuhde.

Onko sinulla ideaa tämän viikonlopun ruoasta? Jos ei, ehdotan uppopaistamista banaaneja oluen kera. Tämä ruoka sopii koko perheellesi. Rentoudut rauhallisessa ilmapiirissä, Kun syöt miehelläsi uppopaistamista banaaneja olutpulloa kädessäsi. Lapsesi kastavat ne suklaakastikkeeseen tai sokeriin ja katsovat upeita sarjakuvia, joita heiltä odotetaan. Miten teet viikonloppupäiväsi?


 



Raaka-aine kolmelle:

  • 150ml olutta              
  • 5 kypsiä banaaneita
  • 1dl vehnäjauhoja
  • 1/2tl ruokasoodaa
  • 1rkl sokeria
  • 1/2tl suolaa
  • 1/2l paistamista öljyä

Valmistus:

  • Mittaa jauhot, ruokasoodat, sokerit ja suolat suureen kulhoon.
  • Sekoita hyvin.
  • Kaada olut jauhoseokseen.
  • Sekoita jauhot kunnes hienoksi tasaiseksi.
  • Pidä odottamaan taikinaa huonenlämpötilassa noin 30-40 minuuttia.

Uppopaistaminen:

  • Kuori ja leikkaa banaanit tulevaksi kahdeksi osaksi.
  • Lisää banaanikuutioit taikinaan.
  • Kuumenna 1/2 litraa öljyä pannussa kunnes kevyesti kiehutuksi.
  • Lusikoi banaani-taikina kiehuvaan öljyyn.
  • Uppopaista banaani-taikinat kunnes ne ovat peräisin vaaleanruskeaa.
  • Oikeaan aikaan syömään!



tiistai 27. kesäkuuta 2023

Grillaamista vegetaarista merkittävää asiaa

Kasvis naudanliha on murea kasvisproteiinin tuotteitaan (MKP) joitan säilyttää korea soijanproteiinia (50%) tai puuvillansiemen vehnän ja kauran. Valkuaisaineen lisäksi MKP ei sisällä vain vettä, hiilidraatteja ja rasvoja, vaan myös säilyttää B-vitaminia, folaattia ja hivenaineita, erityisesti fosforia, magnesiumia ja rautaa.

MKP oli käyttänyt ruokateollisuuksessa 1960- luvulla Yhdysvalloissa Archer Daniels Midland yhtiö kautta. Mutta yhtiö ei oli kauppallisesti onnistunut tässä ajassa. Sen jälkeen tuli onnistumista takana 1971 vuotta mihin aikaan oli näytänyt todeksi luonakoulun ohjelmalehtiselle. 

MKP:lla on monipuoliset mouvailet kuin viipaleet, möhkäleet, tripit ja granulat. Valmisti MKP:n viipaleet tälle grilaukselle.




Raaka-aines kolmelle:

  • 75g  mureaa kasviproteiinia          
  • 1/2tl kuutta maustejauhetta
  • 1rkl töyssyista sitruunaruohoa
  • 1rkl osterikastiketta
  • 1rkl hunajaa
  • 1,5rkl soijakastiketta
  • 1,5tl sienijauhetta

Valmistus:

  • Kylpve kasviproteiinin viipaleet kanssa veden suureen kulhoon.
  • Pidä proteiiniviipaleet odottamaan vedessä kaksi tunnistä kolme tuntiin.
  • Kaada vettä ja tee lihat kuivaksi talopaperina.
  • Säilytä lihat jääkaapissa 3-5 ensi päivälle, jo et halua syömään tänään.

Grillaus:

  • Mittaa kokonaiset kastikeet, mausteet ja proteiinilihat isoon kulhoon.
  • Sekoita lihaseos tasaiseksi. Sitten odota niitä 40 minuutissa.
  • Kuumenna puuhiilit valmistamiselle grillaukselle.
  • Grillaa puolin päälihan noin 5 minutia.
  • Tarjoa tuorekasviksella ja rice-nuudelilla tai leivällä.


keskiviikko 21. kesäkuuta 2023

Caulerpa lentillifera tai Vihreärypale salaatti

 

  • Minne menet lomallesi? Retkeily ja leirintä metsässä tai kylvet meren aalloissa. Mielestäni pidät grilliruokaa rauhallisessa päivää.
  • Rakasta kalan grillaus ja mereneläviän grillaus. Entä sinä?
  • Tämä salaatti valmistuu sillä melkein mitä tahansa voit grillata.




Raaka-aines kolmelle:

  • 50g merirypäleitä
  • 150g sydänkaalia
  • 2 pientä tomaattia
  • 2rkl majoneesia
  • 1rkl sinapinkeltainen
  • 1rkl oliiviöljyä
  • 1/2tl chilijauhetta
  • 1/2tl sitruunamehua (jos tykkäät)
  • ripaus suola 

Valmistus:

  • Pese sydänkaalit, merirypäleet, tomaatit huolellisessa vedessä.
  • Kuivu kokonaista vihannesta lävikköön.
  • Valmista kastike ja kuivuus samaan aikaan.
  • Lisää majoneesit, sinapinkeltaiset, chilijauhot, suolat ja sitruunamehut pieneen kulhoon.
  • Sekoita kastike kunnes tasaiseksi.
  • Pilko sydänkaalit, tomaatit pieniksi viipaloiksi.
  • Sekoita yhdessä salaatti ja kastike suuressa kulhossa.
  • Kaada salaatti lautaiseen. Nauttimaan!



sunnuntai 18. kesäkuuta 2023

Mustapaputahna annos nuudeli

 
Mustapaputahna annos nuudeli!!!!

Kauan sitten katsoin Korean tuottaman "Parasiitti". Olivat korostuneet yhtä asiaa mielessäni elokuvassa.

Oli Parksin perheen talon yhtä asiaa. Rakastin lasijulkisivua, jossa ei ollut ikkunoita, ja välittömät isot lasiovet, jotka auttoivat kotia, ja puutarha ei reunustunut, kun avasit oven.

Lähde Wiki

Toista asiaa oli mustapavun nuudelikulho, jonka söi Parksin vaimon ja kertoi keittiöön ilmestyneestä jumalasta. Nyt tästä ruoasta on tuleva suosikkiruokani. Joten mikä on nuudeleiden ja sekoitetun mustapapatahnan kanssa?

Jos käytät chinalaisen mustapaputahnan jota sekoittaa mungpavut ja kaliumkloratit ja rautapitoiset sulfaatit heptaanihydraatit yhdessä. Mutta valmistin korealaisen mustapaputahnan tässä ruoassa. Korealaista nimistä ovat Jajang ja Chunjang, jonka combinoi soijapavun fermentoinnin suolassa, vehnäjauhossa ja karamellissa.

Suosittelen reseptejä lukemaan Mangchin ja Vaimomatskuun blogista. He olivat hyvin maistamaan ruokaa


Materiaalille kolmelle:


  • 100g sydänkaalia 
  • 3-5 sieniä
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 1 pieni peruna
  • 1 pieni sipuli
  • 2 annosta nuudelia
  • oliviiolija
  • ripaus suola ja pippuri

Valmistus:

  • Pese kasvit vedessä huolellisesti.

  • Leikkaa kaali, kesäkurpitsa, peruna, sipuli ja sieni pieniksi kuutioiksi

Ruoanlaitto:

  • Keitä pannu oliviiolijalla ja sipulilla keksilämpötilassa kunnes sipili on tuleva vaaleanruskeaa.
  • Kaada kokonaista kasvista sipuliseokseen. 
  • Sekoita ja mausta ripauksella suolalla.
  • Pidä vihannekset pannussa.   
  • Lämmitä samaan aikaan vedet kattilaan kunnes keihuvaksi.
  • Lisää annokset nuudelit noin 7 minuuttia. 
  • Kuivaa nuudeli ja kaada vihanneksen pannuun.
  • Lisää mustapaputahna nuudelin päällään.
  • Sekoita hyvin matalalla lämpötilalla kunnes tasaiseksi.
  • Kaada nuudelit lautaseen ja syömään.
  • Nauti sinun nuudelisi!


Minun ruoan tulee kuvauksesta

 Sill ä elokuuna on satokausia. Monet ihmiset eivät tiedä Monet ihmiset eiv ät tied ä, miten t ärkeää on, että he ovat olemassa. Monet ihmis...