- 250g hyvää, tuoretta lohta
- 2tl hienoa merisuolaa
- 1tl fenkolinsiemeniä
- 1tl aniksensiemeniä
- tilliä
- 1tl sokeria
- oliiviöljyä
- 1tl mustapippuria
- puolisitruunamehua
- 1dl majoneesia
- 1rkl sinappia
- tillisilppua
Pesen kalat vedessä ja laitan sen talouspaperia kuivalle. Sekoitin merisuolat, fenkolisiemenit, aniksensiemenit, mustapippurit ja sokerit sekoituksemalla.
Kaatamaan suolaseos päälliseen kalaa vierellä oliiviöljyä ja puolisitruunamehua. Lopultakin lisäsin tillit kalaan. laitamaan kalan jääkaapissa kaksi päivää.
Leikkasin kalan siivuiksi terävällä veitsellä ja asetin sen levyyn myös tilliä päälläkin.
Tein majoneesiseos majoneesilta, sinapilta ja tillilta. Laitan ne kulhoon.
Parastaikaan aikaan syömme!