Tiramisua sifonilla kanssa

Kolmas kerroksen tiramisu

  • 7 ladyfingers - kekseiksi
  • 1 tuplashotti espressoa
  • 3dl kermaa
  • 60g mascarponea
  • 4 kananmunan keltuaista
  • 30ml amarettoa
  • 90g tomusokeria
  • kaakaota
Vatkkaan keltuaiset kulhossa että laitoin kattilla kanssa alapuolisen kiehautetta. Jälkeen muukaan muutamaan minuutin, sekoitin munanseos, lisäsin sitten sokerin ja jatkaan sekoitetuksen kunnes se tasaiseksi seokseksi. Otin sen ulos kuumuuksen ja lisään mascarponen sekoittavat lusikkamalla. Lopullisesti kaadoin kerman ja amaretton seoksiin jonta sitä nesteseokseksina. Kaadoin tiivisteen pullon kanteen, kiinnitin pienemmän tähtityllan ja kiersin kaasupatruunan paikalleen. Jäättää se yksikseen keittiössä.

Leikkasin savoiardikeksin pienemmän palaseen kuutioiksi. Kostutin palat espressolla. Ravistin uudelleen sifonia muutamia kertoja ja pursotin mascarponea tähtina kahden pohjukkaa lasillisetta. Asettelin palaan ladyfingers - kekseiksi päälle ja pursotin mascarponen taas. Ripautoin hieman kaakaota pinnalle. Ne ihanaa nähdää ja hyvää makuisetta.


Jäätelöjuusto

Jäätelöjuusto neljälle

  • 500ml kuohukermaa
  • 700ml maitoja
  • 1rkl vaniljauutetta
Laitoin maitot jääkaapissa noin kaksi tuntia ehkä lisää aikaan. Tein kylmään kermaan mukaan sifonia mutta ei käytettiin. Ennen olleen ollut ensinäisen aikaa Taperessa apumalla ystäväni. Nyt tuo ei olisi käynyt. Mikä voisi teen?

Lisäsin kokonaan suuriin kulhoon ja sekoittava kunnes tasaiseksi. Kaadoin seoksen lasinen laatikkoon ja laitaan jääkaapissa yöpymisetta. Ihana ruokana!



Gluteeniton päärynäkakku

Päärynäkakun kahdelle

  • 2dl vettä
  • 1dl kuivan valkoviiniä
  • 100g ruokosokeria
  • 1 vaniljatanko
  • 1 kanelitanko
  • 3tl maustepippuria
  • 3 päärynää
  • 8rkl suolaton voita
  • 3/4rkl ruokosokeria
  • 5 keltuaisetta
  • 1/2tl vaniljauutetta
  • 1/2tl mantelijauutetta
  • nahan sitruunaa
  • 2dl kaneliijauhoja
  • 85g kaurajauhoja
  • 1tl ruokasoodaa
  • 0.5tl merisuolaa
Kuorin päärynät ja leikkasin sen kaksi puolikan ja lisään se kattilaan vedella, viinillä, vaniljalla, kanelilla ja sokerilla muutamaan minuutin kiehunttavat. Sekoitin jauhot, sokerit, mantelit, vanilla ja voita suuriin kulhoon. Lisäsin sitten muukaan muutamaan minuutin keltuaisen ja nahan sitruunaa, jatkaan sekoittamaan kunnes tasaiseksi seokseksi. Leikkasin päärynät lisää viipaleet ja laitoin ne kakun päälleen.

Sillä aikaa, kuumentin uuniin 350 asteeseen. Paistoin kakun uuniin noin 55 minuuttia kunnes vaaleaksi ruskeäksi päälleen.

Viime kesän  minulla olleen syönyt se yksikseen vaan minun ollen ostin kakkukaupassa. Nyt tein siitä, toivottavasti, minulla ei syön yksin taas!


Viipurinrinkeli

Viipurinrinkelin aamuruokalle

  • 1dl lämmin vettä
  • 1rkl kuivahiivaa
  • 2rkl hunajaa tai sokeria
  • 1rkl suolaa
  • 3/4dl leipäjauhoja
  • 2.5dl yleisjauhoja
  • 2rkl suolaton voita
  • 3dl kiehunnan vettä
  • 1/3dl ruokasoodaa
  • merisuolaa
Laitoin hunajan ja hiivan kuumaan vesiin ja sekoitetta liityä yhdessä. Olen jäljellä sen noin 5 minuuttia. Sekoitin suurilla kulholla leipäjauholla jauholla ja suolaa jotain, ovat tasaiseksi sekoituksemalla. Lisäsin sitten sulavakaan ja hiivaseos seoksessa ja lahaisen sekoitetaan muutamaan minuutin. Annoin sitä rauhamaan kulhossa päälydella talouspyyhella kanssa päälle ja jättää se noustaa kunnes kaksoiskokonaan noin 45 minuuttia.

Kuumensin uuni leivinpeltilla 450 asteeseen. Liuetin ruokasoodaan vesiin.

Sillä aikaa, otin taikinan ulos ja jakaan viisi pienempi osaa ja asetoin suoraan riviin sitten liitoin kaksi pään kuten X sana ja laitaan se päälleen ympyrän mikä, olin teennut kun liitän kaksi päämään. Kylvettämään ne ruokasoodaan seos. Lisäsin ne leivinpeltissa ja laitoin se uunissa jälkeen kaadoin merisuolaa päälleen. Kuumensin sen noin 15 minuuttia kunnes sitä syvälliseksi kultaiseksi ruskeaksi.

Syömme sen juustolla aamuruokassa.!



Mango cremebrulee - Herkullinen elämään

Ainekset

  • 2dl kuohukermaa
  • 1dl maitoa
  • 0.5dl mangopuretta
  • puolikas vanilijatanko
  • 3 keltuaisetta
  • 40g sokeria
  • ruokokidesokeria

Sisustukselle

  • 2rkl karpalohilloja
  • kurallinen mustikkaa
  • kurallinen vadelmaa

Ohjeet

Kuumenna uuni 300 asteeseen.

Laitoin kattilassa maitot, kermat, vanilijat ja kiehutin neste muutamaan minuutin keskilämpötilässä.

Sillä aikaa suurissa sekaisissa kulhossa, lyödoin keltuaiset, sokerit ja mangopurit kunnes sokerin on liuennut ja sekoitetta on vaaleksi leltaiseksi. Lisäsin nesteseoksen ja lyödään hitaasti kunnes hyvin sekoittaja. Kaadoin seoksen lävitsen siivilää sinun 4 annosvuokiin. Täytesiivilän asetamaan suuriin leivipeltiin ja kaadaan kuumeisen seden ympärille siivilään. Kuumensin niitä noin 55 minuuttia. Poistoin tarjotin uunista huolellisesti ja kylvettävät vedessa kunnes kylmänä. Lisäsin sitten kide-sokeria bruleiden päälle ja polta siitä kaasupolttimella.

Nyt laitan bruleiden levyissä ja koristeet mukaan hedelmillä ja karpalohillolla



Sitruuna - marenkipiirakka

Sitruunatorttu neljälle

  1. Leivonnaiset tarvidelle:
  • 100g vehnäjauhoja
  • 80g kylmää voita
  • 1rkl sokeri
  • 1 kananmuna
     2. Täyte tarvidelle

  • 1rkl maissitärkkelyä
  • 50g hienon sokeriruokoja
  • hienosti raastetta kuorinta 2 suuria sitruunaa
  • 90ml tuoresitruunamehua ( 2 sitruunoistaan)
  • pienen oransin
  • 65g voita
  • 3 kananmunaa

    3. Marenkipiirakka tarvidelle

  • 4 munanvalkuaisetta
  • 100g sokeriruokoja
Kaadoin jauhot, sokerit, munankeltuaiset ja voin monitoimikoneeseen muutamaan minuutin kunnes seos sujuvaksi. Valmistamisen kuumenna uuni 180 asteeseen, kun tekeva piirakanseos. Unohtoin, että taikinan tarvitaan aikava rauhavasti yhdesta puolaan tuntin jääkaapissa. 
Laitoin taikinan leivinpeltiin ja täytteisetta papuilla kuivakin ennen laitteen keittää taikina uunissa noin 15 minuuttia. Lisäsin sitten muukaan muutamaan minuutin jälkeen otin pavut ulos torttun kunnes leivonnainen on vaaleaksi ruskeäksi päälle.

Samaan aikaan kuumentin kakun, sekoistetta tasaiseksi munaseos pannussa lusikkamalla. Kaadoin sitruunamehun, sokerin pannuun ja sekoittava sen lämpötilaan lahaisesti kunnes tasaisesti ja paksusti. Poistin pannun kuumuukselta, kylmän voita olevat lisään ja sekoitetaan tasaisestikin. Lopullisesti, lisäsin kuorin sitruunan ja maissitäkkelyn ja jatkaan sekoistetta tasaisestikin. Jäähdyttävä sen jääkaapissä.

Sekoitin sokerit, munanvalkuaiset suurissa kulhossa muutamaan minuutin kunnes se tulee pehmeästi.

Kaadoin täyteseos torttuun ja laitoin marenkia päälle piirakkaan ja kuumentin uunin minuutin jos sen on vaaleaksi ruskeäksi, välittömästi otoin ulkona. Tarjoiluva päivän.





Pannacotta - espresso

Pannacotta kahdelle

  • 3dl kuohukermaa
  • 0.5tl sokeria
  • 0.5tl vaniljasokeria
  • 2kpl liivatelehtiä
  • 1dl espressoja
Liivaten ja kylmän veden laittavia kulhossa muutamaan minuutin kunnes liivaten pehmeksi. Kaadoin kerman, sokerin ja vaniljat kattilaan ja kuumenna ne keksilämpöissä. Väätätin liivatet kuivaksi ja lisäsin sitten kermaseos. Lusikkaan sen sileäksi sekoituksen. Hetken päästä lisäsin espressot jatkaan lusikkamalla seoksen, sitten kaatamaan sen kaksi kupissa ja laitoin sen jääkaapissä vähiten neljä tuntia.



Lihapallokeitto

Lihapallokeitto kahdelle

  • 150g naudan jauhelihaa
  • oliiviöljyä
  • 0.5l tummaa lihaliemtä
  • 1 porkkana
  • 2 pientä perunaa
  • puolikas punasipuli
  • 2 pientä tomaattia
  • 1 soijakastiketta
  • puolikas punaisesta chilistä
  • muutamaan viipaleet leipää
  • vettä
  • suolaa ja pippuria
  • fetajuustoja
  • persiljaa ja timjamia
Leikkasin sipulin suikaleiksi ja kuorin porkkanan ja perunan. Viipaloin porkkanan ja perunan kuutioksi. Silputan chilin ja tomaatin silpuksi. Kiehutin kattilassa lihaliemipalikan ja lisäsin vettä sen verran, että kattila oli puolillaan. Hetken päästä lisäsin perunat, porkkanat, sipulit kattilassa ja odotaan sen kiehumisaika. Kaadoin seoksen sekoitukseen, että ne tasaiseksi seos.

Laitoin jauhelihan levyssä ja suolalla, pippurilla kanssa. Lusikkaan lihan sekoituksi ja sivupalloksi käseinillä. Kuumensin öljyn pannulla ja pallolihat noin 10 minuuttia kunnes niitä kokonaan kevyesti ruskeksina. Laitoin pallolihan yhdessä sekoituksen kanssa suuriin kattilaan. Annoin keiton kiehua noin 5 minuuttia ja kaadoin keiton kaksi levyissä ja lisäsin persiljan, timjamin ja fetajuustoja päälle.

Syömme sen yhdessä viipalen leipää kanssa.


Vietnamilainen nuudeli

Materiaali kolmelle:

Kastike:


  • 4 rkl sokeria
  • 2 suuria sitruunaa ( juurin sitruunamehua)
  • 4 rkl kalakastiketta
  • 2 chiliä
  • 2 rkl lämmintä vettä
  • 2 valkosippulikynttä

Salaatti:


  • 700 g riisinuudeleita 
  • 150 g paistettu tofua
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 0.5 rkl sokeria
  • 3 valkosippulikynttä
  • 3 rkl kevätsipulia
  • 1 pieni kurkku
  •  muutama minttulehdet
  •  muutama tuore basilika
  •  muutama veripeippi  
  •  50 g pavunituja

Kastike valmistus:



  1. Laita hienosti silputtu chili ja valkosipulikynsi suureen kulhoon.

  2. Lis
    ää vesi, sokeri, sitruunamehu joukkoon chili-valkosipuli.

  3. Sekoita niitä tasaiseksi hyvin.

  4. Anna siitä odottamaan. 

Nuudeli valmistus:


  1. Paista tofu aurinkoöljyllä pannuun kunnes tofu on kypsyä tai vaaleanruskea.

  2. Laita nuudeli kulhoon ja lisää sitten koko kasvis päälle.

  3. Tarjoa heti kastikkeen kanssa.






Panettone leipä

Ainekset:

  • 2.25dl vehnäjauhoja
  • 4rkl lämpöisetta vetta (noin 80-90 asteeseen F)
  • 2 suuria kananmunaa
  • 4rkl nokare voita
  • 1tl vaniljaa
  • 2.25dl taikinaa
  • 1tl suolaa
  • 1tl sokeria

Lisäkkeet:

  • 0.5dl kultainen rusinaa
  • 0.5dl kuivattu aprikoosia
  • 0.5dl kuivattu karpaloja
  • 0.5dl kuivattu ananaa
  • 2tl raastettu oranssia kuoria
Sekoitin jauhon, hapataikinan, lämmöisen veden ( tai lämmin veden) suuriin kulhoon niin siitä tulee tasaiseksi seoksen sekoituksessa. Otin talouspyyhe katoksellisen taikinan ja levätä sen muutamaan tuntiin. Sekoitin kulhossa taikinan ja kaksi kananmunaa ja voita sitten lisäsin kokonaan kuivattuna aprikoosiin, karpaloin, ananoin, raastettuna oranssiin kuoriin ja rusinat. Muokkaan taikinan palloon ja laitaan sen panussa ja jättää noin tuntin. Kuumensin uunin 400 asteeseen F jatkaa paistetaan leipää uunissa juuri 35 minuuttia kunnes ruskeeseen leipää päällaan. Otin leipän uunista ja annoin sen jäähtyä huoneenlämpöön. Söimme siitä ja kahvia aamussa 

   

Juustofondue

Juustofondue kahdelle

  • 250g juustoja
  • 150g emmentaijuustoja
  • 2dl kirschwasserviiniä
  • 0.5rkl maissitärkkelysjauhoja
  • 1/2rkl sitruunanmehua
  • ripaus mustapippuria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • leipä (leikkaan leivän palaseiksi)
  • 150g campasimpukkaa (keihautin)
  • 100g parsakaalia (leikkatin parsakkalin palaseiksi)
  • 1 porkkanaa (leikkasin porkkanan siivuiksi)
Lämmitin valkosipulin,viinin, jauhoin ja sitruunamehun kattilaan muutamaan minuutin. Kaadoin kaksin juustolaisen viiniseoksiin ja kiehautin sen kunnes tasaiseksi seokseen. Laitoin mustapippurin sekoitukseen. Laitoin siivuporkkanan, palaparsakkaalin, palaleivän ja campasimpukkaan suuriin kulhoon. Tämä on ruokaa perheelle viimipäivään vuoden ja alkana uusivuoden.

Hyvää uutta vuotta!





                                   


Vietnamilainen "Com ruou" jälkiruoka _ kulti jälkiruoka puolivälin vuotta festivaalilla

  ”Com ruou” (c ơ m r ượ u) on makea ja miedosti alkoholipitoinen herkku, joka on valmistettu fermentoidusta tahmeasta riisistä. Sitä kutsut...

Sousiollinen Posti