Lihapallokeitto

Lihapallokeitto kahdelle

  • 150g naudan jauhelihaa
  • oliiviöljyä
  • 0.5l tummaa lihaliemtä
  • 1 porkkana
  • 2 pientä perunaa
  • puolikas punasipuli
  • 2 pientä tomaattia
  • 1 soijakastiketta
  • puolikas punaisesta chilistä
  • muutamaan viipaleet leipää
  • vettä
  • suolaa ja pippuria
  • fetajuustoja
  • persiljaa ja timjamia
Leikkasin sipulin suikaleiksi ja kuorin porkkanan ja perunan. Viipaloin porkkanan ja perunan kuutioksi. Silputan chilin ja tomaatin silpuksi. Kiehutin kattilassa lihaliemipalikan ja lisäsin vettä sen verran, että kattila oli puolillaan. Hetken päästä lisäsin perunat, porkkanat, sipulit kattilassa ja odotaan sen kiehumisaika. Kaadoin seoksen sekoitukseen, että ne tasaiseksi seos.

Laitoin jauhelihan levyssä ja suolalla, pippurilla kanssa. Lusikkaan lihan sekoituksi ja sivupalloksi käseinillä. Kuumensin öljyn pannulla ja pallolihat noin 10 minuuttia kunnes niitä kokonaan kevyesti ruskeksina. Laitoin pallolihan yhdessä sekoituksen kanssa suuriin kattilaan. Annoin keiton kiehua noin 5 minuuttia ja kaadoin keiton kaksi levyissä ja lisäsin persiljan, timjamin ja fetajuustoja päälle.

Syömme sen yhdessä viipalen leipää kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Haudutettu salottisipuli ja sieni misokastikkeella

  Salottisipulin historia ·         Nimitys sipuli ja salottisipuli ovat peräisin muinaisranskan sanasta eschalotte sanan eschaloigne kaut...

Sousiollinen Posti