Paistettu avokadomuusi Vietnamilaisen tomaattikastikkeen kanssa

 


Ravintotiedon lähteen seuraaminen, kun haluamme soveltaa mitä tahansa ruokavaliota, joka hyödyntää tietoa kirjakaupoista, sosiaalisesta mediasta, blogeista tai ystäviltäni. On tärkeää muistaa, että vaikka tietty ruokavalio saattaisi toimia yhdelle henkilölle, se ei välttämättä ole tehokas toiselle yksilöllisten geenien ja elämäntapojen erojen vuoksi. Ja vaikka tutkimukset osoittavat, että kaloreilla on merkitystä, ruoan laatuun keskittyminen on yhtä tärkeä osa painonnousun ehkäisyä ja painonpudotuksen edistämistä. Ruokavaliot ovat myös todennäköisemmin onnistuneita, kun niitä on helpompi noudattaa, joten strategian räätälöiminen omaan elämäntapaan sopivaksi on avainasemassa.

Tämän korostetun tapauksen vuoksi pidämme tänään silmällä ajankohtaisimpia ruokavalioita

1.        Välimeren ruokavalio on pääasiassa kasvipohjainen ruokavaliosuunnitelma, joka sisältää päivittäin täysjyväviljaa, oliiviöljyä, hedelmiä, vihanneksia, papuja ja muita palkokasveja, pähkinöitä, yrttejä ja mausteita. Muita ruokia, kuten eläinproteiineja, syödään pienempiä määriä, ja suositeltavin eläinproteiini on kala ja äyriäiset. Se ei määrittele annoskokoja tai tiettyä määrää, koska yksilö päättää itse, kuinka paljon ruokaa syö kullakin aterialla.

2.      Lääkärit määräävät joskus Dash-dieettiä (Dietary Approaches to Stop Hypertension) korkean verenpaineen hoitoon; lukuisat tutkimukset osoittavat kuitenkin, että tällä ruokailutottumuksella on laaja-alaisia ​​terveyshyötyjä.

3.      Tulehdusta estävää ruokavaliota mainostetaan keinona torjua kehon tulehdusta. Yleinen uskomus on, että "tulehdus" on aina pahasta. Vaikka se aiheuttaa epämiellyttäviä sivuvaikutuksia, tulehdus on immuunijärjestelmämme terveellinen reaktio.

4.     Puhdas syöminen on nykyään suosittu ruokailutapa, jossa kuluttajat valitsevat "puhtaita" tuotteita, ja elintarviketeollisuus markkinoi "puhtaita" tuotteita.

5.       Gluteeniton ruokavalio poistaa kaikki gluteenia sisältävät tai gluteenilla saastuneet ruoat. Ainoana hoitona 1–2 prosentille amerikkalaisista, joilla on keliakia, tämä ruokavalio ei ole uusi. Uutta ja myyntiä kasvattavaa on gluteenittoman ruokavalion käyttö painonpudotuksessa. 

6.       Pätkäpaasto on ruokavalio-ohjelma, jossa vaihdellaan lyhyiden paastojaksojen välillä, jolloin joko ei ruokaa tai kalorien saantia vähennetään merkittävästi, ja rajoittamattoman syömisen jaksojen välillä. Yleisimmät menetelmät ovat paastoaminen joka toinen päivä, kokonaisten päivien ajan tietyllä viikoittaisella tiheydellä tai tietyn ajanjakson aikana. 

7.       Tietoinen syöminen (IE) ei ole niinkään ruokavaliosuunnitelma kuin lähestymistapa syömiseen, joka perustuu henkilön sisäisiin tarpeisiin, olivatpa ne fyysisiä, emotionaalisia tai muita vaikuttavia tekijöitä. Kun nämä tarpeet tunnistetaan, ne voivat määrittää henkilön ruokavalintoja.  

8.       Ketogeeninen eli ketogeeninen ruokavalio on vähähiilihydraattinen ja rasvainen ruokavalio, jota on käytetty vuosisatojen ajan tiettyjen sairauksien hoitoon. Viime vuosina tämä ruokavalio on kuitenkin saanut huomattavaa huomiota mahdollisena painonpudotusstrategiana. 

9.       MIND-ruokavalio kohdistuu ikääntyvien aivojen terveyteen. Koska dementia on Yhdysvaltojen kuudenneksi yleisin kuolinsyy, se ajaa monet ihmiset etsimään tapoja ehkäistä kognitiivista heikkenemistä. MIND-ruokavaliolle kerrotaan Välimeren ja DASH-ruokavalion interventiosta neurodegeneratiivisen viivästymisen hoitoon yhdistettynä. 

10.  Tietoinen syöminen on lähestymistapa syömiseen, joka keskittyy syömiskokemukseen, kehoon liittyviin tuntemuksiin sekä ajatuksiin ja tuntemuksiin ruokaan liittyen, lisääntyneellä tietoisuudella ja ilman tuomitsemista. Huomiota kiinnitetään valittuihin ruokiin, sisäisiin ja ulkoisiin fyysisiin vihjeisiin sekä omiin reaktioihin näihin vihjeisiin. 

11. Paleoliittinen eli ”paleoliittinen” ruokavalio pyrkii puuttumaan 2000-luvun ongelmiin tarkastelemalla ihmisten ruokailutottumuksia paleoliittisella kaudella yli kaksi miljoonaa vuotta sitten. Paleo-ruokavalion kannattajat toteavat, että koska genetiikkamme ja anatomiamme ovat muuttuneet hyvin vähän kivikaudesta lähtien, meidän tulisi syödä tuona aikana saatavilla olevia ruokia edistääksemme terveyttämme.

 Arvostelet parhaillaan kaikkia dieettityylejä. Mikä dieetti on sinun valintasi? Keskitymme niiden yksityiskohtiin ja lähestymistapaan seuraavissa postauksissa.

Tänään ruokana on paistettuja wontoneja täytetyillä avokadoilla ja vietnamilaisella tomaattikastikkeella, josta on tullut suosikkiherkkuni.     



Raaka-ainnet kahdelle

·       3 kypsää keskiavokadoa

·       150 g wontonkääreitä

·       paistettua kasvisöljyä

·       2 rkl majoneeseja

·       1 tl chilijauhetta

·       3 salottisipulia

·       ½ tl suolaa

·       tuori persilja ja ripaus pippuri

·       5 rkl vietnamilaista tomaattikastikeita

·       3 rkl vietnamilaista chilikastikeita


 

Ruoanlaitto

1.       Hienonna salottisipulit ja persiljat kunnes hienoksi pilkotuksi.

2.      Viipaloi avokadot puoliksi, vie kovan siemen avokadosta ulos.

3.      Lusikoi avokadon hedelmälihat kulhoon. Murskaa avokadon mallot.

4.     Sitten lisää pilkottu salottisipuli, pilkottu persilja ja majoneese avokadon mallon ryhmää.

5.      Mausta suolalla ja sekoita avokadon ryhmää kunnes hyvin tasaisuudeksi.

6.     Sekoita chili ja tomaattikastikeet kulhossa. Anna kastike odottamaan muutamassa minuutissa.

7.      Katso alla oleva video nähdäksesi, miten kääritty tyyli.

   


    8.      Kuumenna paistettu öljy kattikassa korkealla lämmöllä.



9.     Lisää wonton öljyn ryhmään. Paista joka wonton puolella noin 2 minuuttia tai kunnes ne ovat rullanruskeita.

   10.  Tarjoa heti paistetut wonton:t chili-tomaattikastikeella kun ne ovat vielä lämpimiä! 






 


Sekoitettu avokado kera maitotiivisteen __Mustin lapsuuden

 

Pidetään silmällä ylikypsyneitä avokadojani.
Tästä syystä ne säilyvät pidempään. 
- Lapsuudessani minulla oli joitakin suosikkiruokia, ja pelien pelaaminen oli aina muisto. Sekoitettu avokado on yksi niistä, joka koostuu kahdesta aineesta: avokadosta ja kondensoidusta maidosta. Jos haluat syödä heti, laita se muutamaan jääpalaan. Jos et, säilytä sitä jääkaapissa viimeiset tunnit.


- Jos pidät avokadoista, tiedät, että avokadot ovat täynnä hyödyllisiä ravintoaineita ja tarjoavat laajan valikoiman terveyshyötyjä, jotka tekevät niistä perusraaka-aineen erilaisissa terveellisissä ateriasuunnitelmissa.

- Koko keskikokoinen avokado sisältää noin 240 kaloria, 13 grammaa hiilihydraatteja, 3 grammaa proteiinia, 22 grammaa rasvaa (15 grammaa kertatyydyttymättömiä, 4 grammaa monityydyttymättömiä, 3 grammaa tyydyttynyttä), 10 grammaa kuitua ja 11 milligrammaa natriumia. Alhaisen natriumpitoisuuden lisäksi avokadot eivät sisällä kolesterolia.

·       Avokadot sisältävät useita ravintoaineita, kuten karotenoideja, kertatyydyttymättömiä rasvoja, kaliumia ja kuitua, jotka on yhdistetty kroonisten sairauksien riskin vähenemiseen, erityisesti silloin, kun ne sisältyvät tasapainoiseen ja ravitsevaan ruokavalioon. Avokadon ravintosisältö sopii hyvin terveellisiin ruokailutottumuksiin, kuten Välimeren ja DASH-ruokavalioihin.

·       Avokadot ovat hyvä kuidun lähde, vähähiilihydraattisia ja runsaasti kertatyydyttymättömiä rasvoja. Niiden glykeeminen indeksi (GI) on alhainen, noin 40; matalan glykeemisen indeksinsä omaavien ruokien GI on 55 tai vähemmän. Alhaisen GI:n omaavien ruokien verensokeriarvojen nousu on epätodennäköisempää. Laajat epidemiologiset tutkimukset ovat osoittaneet, että tyydyttyneiden rasvojen korvaaminen tyydyttymättömillä rasvoilla voi parantaa insuliiniherkkyyttä ja vähentää tyypin 2 diabeteksen riskiä. Nämä ravintoaineet ovat suotuisia tyypin 2 diabeteksen ehkäisylle ja hoidolle.

·       Avokadot sisältävät karotenoideiksi kutsuttuja kasvikemikaaleja. Kahdenlaisia ​​rasvaliukoisia karotenoideja, luteiinia ja zeaksantiinia, löytyy ihmissilmästä ja ne suojaavat silmää auringon ultraviolettivalon aiheuttamilta vaurioilta. Näitä karotenoideja runsaasti sisältävä ruokavalio liittyy pienempään silmänpohjan rappeuman ja kaihin riskiin.

·       Avokadon kuidut toimivat prebiootteina (suoliston hyödyllisten bakteerien ravintona), ja niiden on havaittu parantavan paksusuolen mikrobiston monimuotoisuutta. Nämä bakteerit sulattavat ja hajottavat kuidut lyhytketjuisiksi rasvahapoiksi, joiden roolia kroonisten sairauksien ehkäisyssä tutkitaan aktiivisesti. 

- Säilytteelle Avokadot kypsyvät 2–3 päivässä huoneenlämmössä tai nopeasti, jos ne asetetaan suoraan auringonvaloon. Voit laittaa banaanin avokadoja säilyttävään paperipussiin ja sulkea sen. Tämä auttaa avokadojen kypsymistä banaanin etyleenikaasujen ansiosta.

Kun viipaloimme avokadot ja altistamme ne ilmalle, avokadon hedelmäliha on tunnettu nopeasta ruskistumisestaan, jota kutsutaan entsymaattiseksi ruskistukseksi. Vaikka ruskea hedelmäliha on epämiellyttävän näköistä, se on täysin syötävää. Seuraavassa on vinkkejä ruskistumisen vähentämiseen tai hidastamiseen leikkaamisen jälkeen:

§  Peitä hedelmäliha sitruuna- tai limettimehulla.

§  Kääri tiiviisti muovikelmuun tai aseta ilmatiiviiseen rasiaan ja säilytä jääkaapissa happialtistuksen vähentämiseksi.

§  Säilytä avokadonpuolikas viipaloidun sipulin kanssa ilmatiiviissä rasiassa; sipulin rikkiyhdisteet auttavat säilyttämään avokadon.



1. Viipaloi avokado puoliksi osaksi, sitten lusikoi avokadon hedelmälihat kulhoon.
2. Kaada maitotiivisteet avokadomuusiin, sekoita hyvin.
3. Lis
ää muutamat jääkuutiot avokadon ryhmään. Nauti heti nyt.
**Avokadon ja kondensoidun maidon määrä on sinun päätettävissä.


Huomiota:

·       Yksi annos keskikokoista avokadoa (puolet hedelmästä) sisältää enemmän kaliumia kuin keskikokoinen banaani, 487 mg kaliumia verrattuna 422 mg kaliumia.

·       Kypsää muussattua avokadoa käytetään joskus kasvonaamiona sen korkean kosteuttavien öljyjen ja E-vitamiinipitoisuuden vuoksi.


Lähde: Nutritionsource


 

Tonyu Nuudeli __ Japanilainen kasvis nuudelit


Tonyu-ramen eli japanilainen kasvisnuudeli on herkullinen ateria. Tämä ruokalaji oli haastava myös JOC:n Namiko Chenille kesäkuussa. Rakastin japanilaista ruokaa ja kulttuuria. Tutkin niitä tulevaisuudessa niin paljon kuin pystyn. Tutkisitko niitä kaikkia kanssani? 

Raaka-ainnet kahdelle

Kasviliemelle:

·       2 rkl paatoja valkoseesamisiemeniä

·       ½ rkl raastettua inkivääriä ja valkosipulia ja salottisipulia

·       1 ½ rkl doubanjiang tai vietnamilainen hapatettua soijatahnaa

·       1 ½ rkl miso

·       1 rkl paato seesamiöljyä

·       1 rkl sakeviini

·       1 ½ rkl soijakastikeita

·       75 g siemenviljoja

·       5 dl soijamaitoja (ei sokeri)

·       2.5 dl kasvidashi

·       ½ tl kivisuolaa

·       ripaus valkopippurijauhetta


 

Nuudelille kolmelle:

·       350 g tuorta nuudelia

·       2 bok choy:n päätä

·       ramen kananmuna

·       merilevä

·       sientä

Vegaanisen liemen valmistus:

1.       Kaada seesamiöljy ja inkiväärin-sipulin raastin ryhmän kattilaan. Sekoita kuudessa minuutissa.

2.      Lisää soijatahna ja miso inkiväärin ryhmään, jatka sekoittaa.

3.      Sitten lisää sakeviini, ja jalkeen 2 minuuttia, kaada seesaminsiemen seokseen. Sekoita muutama minuutti, jatka lisätä soijakastike ja kasvidashi yritt-tahnan ryhmään.

4.     Viipaloi merilevät ja siitakesienet, joka loitin dashinesteessä ohuiksi viipaleeksi.

5.      Kaada merilepän ja sienen viipaleet ja siemenviljat dashin kattilaan.

6.     Kiehu keitto muutamassa minuutissa ennen kuin kiehuvaksi.

7.     Soijamaito on viimen raaka-ainetta lisäksi vegaaniseen liemiin.

8.      Anna kiehuttaa noin 3-5 minuuttia liesillä.

 







Nuudelin ja Päällyksen Valmistus:

1.       Samaan aikaan kiehu nuudelit ja vedet pannuun kuin kyypsyyksiksi.

2.      Pese nuudelit vesihanan alla. Sitten siivilöi ne siivillään ja odottamaan.

3.      Höyrytä bok-choy ja sienet kuudessa minuutissa, sitten lisä ne kylmään veteen säilytyksille itsensä vihreänä.

Huomio: Muista liottaa munia soijakastikkeessa yön yli. Saat parempaa munaramen-laatua. Tämä on munaramen-projekti

Katso valmista kasvis Tonyu ramen 


 




Karvaskurkku salaatti - salaatin kesäsesonkia

  Karvaskurkun historiikkia ja ravitsemuksia ·        Katkeran kurpitsan kotimaa oli Afrikassa, missä se oli Kung-metsästäjien tärkein rav...

Sousiollinen Posti