Täytetty Taco vihanneksella ja isojamssipihvillä

 

  • Taco on perinteinen meksikolainen ruoka, josaa maissista tai vehnästä tehty ohut leipä, tortilla, täytetään esimerkiksi lihalla, vihanneksilla ja kastikeilla. Tacoa syödään käsin.
  • Meksikolaisen keittiön tacossa käytetään yleensä valkoisista maissijauhoista tehtyä tortillaa, jota tarjoillaan lämpimänä ja pehmeänä. Myös keltaisia sinisiä tai punaisia jauhoja käytetään. Tex-mex-keittiön suosittu taco on tehty maissikuoresta eli keltaisista massijauhoista tehdystä, kovaksi kuivatusta, tortillasta. Meksikon pohjoisissa osissa tortilla on yleensä tehty vehnästä.

Raaka - aine

 Isojamssipihvi

  • 3 rkl voitta
  • kasvisöljyä
  • 250 g isojamssi
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • tuoretta romariinia
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Kastike

  • 2 dl jogurttia
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 2 rkl sinappeja
  • ripaus suolaa

Tätetty Taco

  • 50 g kiehuvaa maissia
  • tuoretta minttilehtiä
  • 3-4 pientä retiisiä
  • 1/2 vihreäpaprika
  • 1/2 punapaprika
  • 7-8 tacotapalaa


Valmistus isojammsipihvi

  1. Kuori ja sekoita jamssi hienoksi tasaiseksi.
  2. Kaada jauhot ja kokonaisen mausteet joukkoon maissi. Sekoita hyvin.
  3. Lisää sitten öljyt maissiseokseen. Sekoita taas ja rauhoitu massitaikina huoneenlämpötilassa.
  4. Kuumenna pannussa öljyllä, voilla ja romariinilla minuutissa.
  5. Lusikoi ja työnnä jamssitaikina pannuun. Paista jamssipihvit matalalla lämpötilalla noin 2 minuuttia kukin osapuolesta kunnes vaaleanruskeaksi kumpaisesta puolista.
  6. laita jamssipihvit lautaseen ja odottamaan.

Valmistus kastike, taco, vihannes

  1. Mittaa raaka - aineksen kastiketta kulhoon ja sekoita hyvin.
  2. Leikkaa paprikat, retiisit ohuiksi viipaleiksi.
  3. Laita kasvisviipaleet, maissisieneet ja tuoreet minttilehdet lautaseen.
  4. Paista tacopalat uuniin 200 asteeseen noin 7 minuuttia.
  5. Täytyy tacopalat jamssipihvilla ja vihanneksillä sekä kastikkeen.
  6. Tarjoa nyt heti.!




Intialaista naanleipää ananashillojen kera


Mikä on intialaista naan-leipää?

  • Anna lukea google:n vastatusta, että on perinteisen ruoan Intialaista.  Raaka-aine pitää sisälevät yleisjauhoja, jogurttia, maitoja.....Naan intiaanikielessä on leipä samoin kuin Chai:n merkityksen on tee.

Jos haluat löytymään muun ohjeen naan-leivän sivustoon internetissä, voit luemaan Intialainen leipä ja Pomminvarm naanleipä, kastot videossa



Raaka-aine

     Ananashillo:

  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 500 g ananasta
  • 50 g kaakaovoitta
  • 3-4 rkl ruskea sokeria

     Naanleipä:

  • 2.5 dl vehnäjauhoja vai yleisjauhoja
  • 1 dl lämmintä vettä vai maitoja
  • 180 g hapanjuurta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl jogurttia
  • 1 tl suolaa

Valmistus ananashillo:

  1. Kuori ja silppusi ananas pieniksi kuutioiksi.
  2. Mittaa sokerit, kanelit ja suolaa joukkoon ananas.
  3. Odota noin 30 minuuttia huoneenlämpötilassa.
  4. Lisää sitten kaakaovoit ja kuumenna hilloja matalalla lämpötilalla noin 20-25 minuuttia tai hillo on kaunista ruskeaa.
  5. Pitä hillot lasipulloon jääkaapissa.

Valmistus naanleipä:

  1. Mittaa hapanjuuret, jogurtit, suolat ja vedet isoon kulhoon, sekoita hyvin.
  2. Kaada jauhot joukkoon taikinajuuri. Sekoita taas.
  3. Lopuksi lusikoi öljyt taikinan joukkoon.
  4. Pieksä taikina noin 5-7 minuuttia. 
  5. Rauhoitu taikina huoneenlämpötilassa noin 30-40 minuuttia.
  6. Jaa taikina noin 10 pientä palloja, kieritä pallo kaulimella noin 3 cm parksu palaa.
  7. Sillä aikaa kuumenna pannu matalalla lämpötilalla, paista naan noin 2 minuuttia puolikkaa kukin.
  8. Lusikoi voit ja ananashillot leivän pinnalla.
  9. Tarjoa nyt heti!











































Sienikeitto _ Kuumaa ruokaa talvelle



Materiaali neljälle:

Kasvis:

  • 1 tomaatti
  • 1 porkkana
  • 1 valkojuuri
  • 150 g sientä

Kastike:

  • 1 dl kasvislientä
  • 4 dl kookosmaitoa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 2 tl aurinkoöljyä

Mauste ja yrtti:

  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl kurkumajauhetta
  • 4 laakerinlehtiä
  • 6 sitruunalehtiä (pilko hienoksi noin 2 lehtiä)
  • 1 rkl hienosti silputtu sitruunaruohoja ja chiliä
  • 1 tl silputtu tuoretta inkivääriä

Valmistus:

  • Pilko tomaatti pieniksi palasiksi.
  • Leikkaa porkkana ja sipuli ohuiksi viipaleiksi.
  • Mittaa öljyt, kokonaiset mausteet, tomaattipalat ja yrtit kattilaan.
  • Sekoita yrtti-tomaattiseokset noin 2-3 minuuttia.
  • Lisää vihanesviipaleet joukkoon yrtti-tomaatti. Keitä noin 3 minuuttia.
  • Kaada kastikkeet vihaneksen joukkoon. 
  • Jatka keihua keittoa kunnes kiehuvaksi.
  • lisää sitten kookosmaitoja keittoon ja kuumenna yli 7 minuuttia. 
  • Lisää sitruunamehu ja mausta suolalla ja pippurilla taas.
  • Nautti nyt heti kun keitto still lämpimästä.



Maitokiisseli kerma


Materiaali:

  • 4,8 dl maitoa
  • 30 g maissitärkkelystä
  • 115 g sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 55 g voita
  • 1/2 rkl vaniljaa

Valmistus:

  1. Kuumenna maito matalalla lämmöllä kattilaan, ei tarvettaa kiehuvaksi.
  2. Mittaa voi, sokeri, maissitärkkelys ja munat suureen kulhoon. Sekoita nitä tasaiseksi hyvin.
  3. Lusikoi lämmin maito, lisäksi voiden joukkoon. Sekoittaa.
  4. Lisää koko voi-maitoseos maidon kattilaan. Keitä joukkoon kerma matalalla lämmöllä noin 10-15 minuuttia tai kunnes kerman joukkoon on tullut massiiviseksi seokseksi.
  5. Kaada kiisseli lasilaatikkoon ja päällystä pakastus kelmuna. Säilystä sitä vähintään kaksia tunteja jääkaapissa.
  6. Tarjoa voileivällä tai tuulihatulla.

Punaviinisiirappi



Materiaali:

  • 2 dl punaviiniä
  • 2 dl sokeria
  • 1 kanelitanko
  • 5 neilikkaa
  • 2 tähtianista

Valmistus:


  1. Mittaa viini, sokeri ja maustettu kattilaan

  2. Keitä nitä matalalla lämmöllä noin 15 minuuttia.

  3. Ota siirappi ulos uunista. 

  4. Anna siirappi rauhallinen huoneenlämpö.

  5. Sekoita punaviinisiirappi soodavedellä

  6. Tarjoa nitä joulupöytässä.



Paistettu suolainen valkojuuri


Materiaali kahdelle:

  • 100 g suolaista valkojuurta
  • 2 salottisipulia
  • 3 valkosipulikyntä
  • oliiviöljyä
  • sokeria ja pippuria

Valmistus:


  1. Leikkaa suolainen valkojuuret ohutlevyksi ja nyöriksi sitten.

  2. Valitä nyörinjuuret veden kulhossa sentään kahta tuntia.

  3. Kuumenna öljy kattilalla minuutti.

  4. Paista hienosti silputtu salottisipuli ja valkosipulikynsi kattilaan.

  5. Lisää sitten nyörinjuuret sipulin joukkoon.

  6. Mausta sokerilla ja pippurilla.

  7. Sekoita seos muutama minuutti kunnes juuri on kypsyä ja kaunista väriä täysin.

  8. Tarjoa heti riisipuurolla tai riisillä.

Kandeerattu inkivääri


Materiaali:

  • 200 g inkivääriä
  • 1,5 dl + 0,5 dl vettä
  • 250 g hienoa sokeria

Valmistus:


  1. Kuori ja leikkaa inkivääri pieniksi kuutioksi.

  2. Pese inkiväärikuutiot veteen monta kertaa.

  3. Kuumenna 1,5 dl vettä kuutiolla kattilaan kiehuvaksi. Keitä noin 30 minuuttia tai kunnes inkiväärikuutiot tulevat kypsyäksi ja älä pitää vesi kattilaan.

  4. Lisää sokeri ja 0,5 dl vettä kattilassa. 

  5. Keitä kandisokeri matalalla lämmöllä noin 15-18 minuuttia. Jos tykkäät tuodamaan kandeerattu inkivääriä valkonaispaidan ympäröimä, lisäksi muutama minuutti.

  6. Ota kattila ulos uunista.

  7. Säilytä karamellit lasipulloon.

  8. Tarjoa kuuman teen kanssa.

Ruispiparit - ruokalahjat


Materiaali:

  • 100 g voita
  • 1 dl ruokosiirappia
  • 1.5 dl fariinisokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl neilikkaa
  • 2 tl inkivääriä
  • 1 kananmuna
  • 150 g ruisjauhoja
  • 0.75 tl ruokasoodaa
  • 85 g mantelijauhetta
  • 170 g vehnäjauhoja


Valmistus:


  1. Kaada siirappi ja sokeri kattilaan, keitä niitä matalassa lämpötilassa ennen, kuin sokerit tulevat hyvä kastiketta siirapin joukkoon. Anna siirapin ja sokerin seos ovat jäähtymään huoneenlämmössä. 

  2. Mittaa koko kuiva ainekset sekoitettuun kulhoon. Lisää sitten voi seokseen, mennä selkäsaunaan. Lopuksi lisää jauhoseos sokerin joukkoon.

  3. Pakkaa ruistaikina pakastuspussiin ja pitä taikina seuraavaan päivään jääkaapissa.

  4. Kaulitse taikina ohueksi noin 2-3 milimetriä.

  5. Käytä erilaisia pipareita ottamaan siitä.

  6. Paista ruispiparit 200 asteessa noin 5-8 minuuttia.

  7. Anna lahjaksi.

Perunasiilit


Materiaali kolmelle:

  • 3 keskiperunaa
  • 150 g cheddarjuustoa
  • 1 tl kuivaa basilikaa
  • 1 tl kuivaa rosmariiniä
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Valmistus:


  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Pese perunat huolellisti.

  3. Laita sy
    ömäpuikot vieressä perunan monipuolisuutta. Älä leikkaa pohjaan asti, vain liikuttava syömäpuikko. Leikkaa molemmat johtajalla, jollaka on vertikaalista ja horisontaalista.

  4. Mittaa juusto, basilika, rosmariini,suola, pippuri ja lisäksi perunoihin hienosti. Lopuksi ripotele oliiviöljy päälle.

  5. Paista perunasiilit uunissa noin 45 minuuttia.

  6. Tarjoa siili salaatin kanssa.

Sakuracocktail


Materiaali kahdelle:

  • 480 ml sakurakukkaviiniä
  • 6 rambutaania
  • 2 keskilasiviiniä




Valmistus:


  1. Kuori rambutaanit ja ota liharambutaanit ulos vaikeasta siemenestä.

  2. Sillä aikaa säilytä viini kuorrutukseksi jääkaapissa.

  3. Kaaada sakuraviini lasipuppiin.

  4. Mittaa rambutaani, joka täytyy saada viinikuppi on kolme hedelmää.

  5. Tarjoa heti piparkakulla tai taatelisuklaalla.



Japanilainen leivos - tuulihatut


Hattutaikinalle:

  • 85 g suolatonta voita
  • 100 g taloussokeria
  • 100 g ruisjauhoa

Leivos - tuulihattutaikinalle:

  • 50 g grahamjauhoa
  • 50 g vehnäjauhoa
  • 150 ml vettä
  • 50 ml aurinkoöljyä
  • 3-4 kananmunaa
  • ripaus suolaa


Hatun valmistus:


  1. Sekoita koko ainekset suureen kulhoon hienoksi tasaisuudeksi.

  2. Kaulitse taikina ohueksi levyksi noin 3-4 senttiä.

  3. Pitä levy jääkaappiin odottamaan ennen kuin se paistaa uunissa.

Leivos - tuulihatun valmistus:


  1. Sekoita koko jauhot ja suolat kulhoon.

  2. Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki.

  3. Kiehuta kattila veden ja öljyn kanssa. Kun öljy-vesiseos on kiehumista, lähde kattila ulos uunista. Lisää jauhot heti, samaan aikaan vatkaa jauhot veden joukkoon yhtäjaksoisesti, kunnes taikina on hyvää massiivisuutta.

  4. Kaada taikina sekoituskoneeseen. Lisää vänhä munat yksi kerrallaan taikinalla ennen, kuin minun täytyy saada tasaista paksuista liiteriä.

  5. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  6. Siirrä leivos pursotuspussiin ja purista pallot pohjustukseen noin 3-4 senttiä.

  7. Ota hattutaikina ulos jääkaapista ja leikkaa taikina ympyrään ja laita sitten leivonnaiset päälle.

  8. Paista tuulihatut 200 asteessa noin 10-13 minuuttia, sitten 180 asteessa noin 15 minuuttia taas.

  9. Täytä maitokiisseli sisään tuulihattuihin ja tarjoa.



Wokki siemenviljat kasviksen naudanlihan kera

  Wokissa paistettu maissi on suosittu katuruokalaji Vietnamissa. Sitä voi kutsua myös oppilaiden ruoaksi, jota myydään aina koulun portin e...

Sousiollinen Posti