Tänään on viikkoloppua jonka lokakuu meni työllinen Tampereella, niin että minulla olen ostettu tuorelohi yksin vanhan kauppatorilla. Teen lohifileet savustettu ja odottava Lokakuun tulee takaisin kotiin työpaikalla
- 1kg lohifileitä
- 1dl suolaa
- 2rkl mustapippuria
- 2 sitruunamehua
- 0.5dl sokeria
- iso kimpun tilliä
Suolan, sokerin ja pippurin seostettu hyvin kulhossa. Pesen lohen kylmä vedessä ja sitten kokosivumaan lohen kylvettää suolaseoksessa levyssä. Tilliä mutta katkaista pienemmansti puukkomalla ja paikkamaan lohen pinnalla ja sitruunamehulla kanssa. Laidoin sitä jääkaapissä kaksi päiväissä.
Otan 250g suolan lohta ulos jääkaapistä ja pitää sitä lämpötilallaan huoneen. jättämässä se!
Tällä hetkellä, säähän on hyvää niistä grilliä lohen ulkomailta ohjeistettu. Laitoin big green eggillä jaardissa tietenkin BGE on työkalupakki käyttämänä grillille joitankin asiaa muiten kalan, kanan, kakun, leipän....Ruoka hyväksi makuiseksi kun grillaukseen tässä.
Puuhiilen kuumentaa puumassa tulella kun puuinenhan loppuumaan tulitukselle, lisäämään savustaminen puuista jonka otaa pois kirsikkapuuista ovat hyvä yleispuulaji grillaukseen ja savustamiseen.
Suolan lohen laittaa BGE: ssa ja odottamalla maksimassa 45 minuutin kuumainen suklaakupin kädessäni kanssa. Kun lohen tehdä loppuun, ehkä joku jäämään kodissa. toivottavasti tällä.