Materiaali:
3-4 annosta
- 3 tomaattia
- 100 g kuningasosterivinokasta (tai herkkutattia)
- 100 g siitakesientä
- 3 pieni baatattia
- 2 perunaa
- 1 porkkana
- 1 maissi
- 1 pieni punasipuli (pilko hienosti paloittelevaa)
- suolaa ja pippuria
- sokeri ja maustekurkumäjauhetta
- soijaöljyä
- tuore persilja ja kevätsipuli
- 2-3 dl vettä (tai kookosmaito)
Valmistus:
- Pese kokonainen sieni ja laita ne siivilään kuivaamiselle.
- Pese ja leikkaa peruna, porkkana ja baatatti pieniksi paloiksi. Höyrytä koko ainesta ilman tomaatti ja punasipuli.
- Sillä aikaa minun pitäisi paistaa sienet öljypannuun noin 10 minuuttia kunnes ne on vieno vaaleanruskea. Anna sienen hieman jäähtyä
- Pilko tomaatti hienosti smoothie nestettä ilman siemenen tomaattia.
- Kuumenna pannu öljyllä minuutissa kanssa ja lisätä heti sipulipaloja tuleva kiehuttavaa, seuraave askelma kaattaa tomaatin kastiketta pannuun, sekoita ne kuitenkin minuutissa keksilämpötilässä. Lisää vettä tällä hetkellä.
- kiehuta tomaatin keiton lisäksi vihanneksetta. Mausta suolaa, pippuri ja maustekurkuma keittoon.
- Kaata ragu iso kulhoon ja korista pinta persiljalla.
- Tarjota heti kun lämmössä.