Wokkinuudeli kiertokasvin kera

*      Morning Glory -vihannekset, joita usein kutsutaan vesipinaatiksi, suokaaliksi tai vietnamiksi "rau muongiksi", ovat lehtivihanneksia, jotka ovat yleisiä trooppisilla ja subtrooppisilla alueilla, erityisesti Kaakkois-Aasiassa. Morning Glory -vihannekset kasvavat vedessä tai kostealla maaperällä. Sen varret ovat 2-3 metriä pitkiä ja juurtuvat solmuihin. Ontot varret ja nuolen muotoiset lehdet ovat koostumukseltaan ja miedolta maultaan jonkin verran samanlaisia ​​kuin pinaatti. Kukat ovat trumpetin muotoisia ja yleensä valkoisia, ja niiden keskiosa on violetti. Ne näyttivät nimeltään, niiden kukat olivat juuri kukkineet aamulla.

*      Vihannes on yleinen ainesosa itä-, etelä- ja kaakkoisaasialaisissa ruoissa, kuten vesipinaatissa. Singaporessa, Indonesiassa ja Malesiassa pehmeät versot ja lehdet paistetaan yleensä chilipippurin, valkosipulin, inkiväärin, kuivatun katkaraputahnan ja muiden mausteiden kanssa. Penangissa ja Ipohissa se keitetään seepian ja makean ja mausteisen kastikkeen kanssa. Thaimaassa, jossa sitä kutsutaan Phak bungiksi, sitä syödään raakana, usein yhdessä vihreän papaijasalaatin tai Nam phrik -perunoiden ja curryjen, kuten Kaeng som, kanssa.

*      Vesipinaatti on vähäkalorinen, mutta täynnä A-, C- ja B-vitamiinikompleksia. Kivennäisaineiden lisäksi rauta, kalsium ja magnesium. Ne ovat myös hyvä kuidun ja antioksidanttien lähde.

*      Wok-nuudelit aamukirkon kasvisten kera on vietnamilainen ruoka, joka kypsennetään paikallisten ihmisten tai vietnamilaisen perheen ruokien mukaan päivittäin.



Raaka-ainnet kahdelle

·       150 g  nuudeleita

·       100 g kiertokasveja

·       20-25g kasvilihoja

·       puoli porkkana

·       1 rkl pilkotuksi purjosipuleita

·       ½ rkl pilkotuksi salottisipuleita ja valkosipuleita

·       ½ rkl sienijauhetta

·       tuori persilja ja ripaus pippuri

Gochujang kastikkeelle

·       ½ rkl gochujangtahnoja

·       ½ rkl soijapaputahnoja

·       3 rkl soijakastikkeita

·       1 ½ tl ruskeasokereita vai 2 tl siirappeja

·       ½ tl omenaetikoita

·       2 tl seesamiöljyä

·       2 rkl vettä

Katso vaiheittaiset ohjeet gochujang-kastikkeen käsittelyyn:

1.         Lusiköi soijapavun tahnaa ja gochujang:n tahnaa kulhoon. 

 2.         Lisää sokerit, soijapapukastikkeet, ja vedet kulhoon. Sekoita hyvin.

3.         Sitten kaada omenaetikat ja seesaminsiemenet. Sekoita kunnes hyvin tasaiseksi.

   1.       Liota kiertokasvit ja ripaukset suolat vedessä noin 15 minuuttia. Sitten pese selkeä vettä lävitse. Kuivata kiertokasvi siivilään.

2.      Leika kasvilihat pieniksi viipaleiksi. Mausta sienijauheella ja pidä rauhassa kulhossa.

3.      Viipaloi porkkana ohuiksi viipaleiksi. Laita levyihin ja odottamaan.

4.     Kiehuta vesi ja ripaus suola pannuun kunnes kiehuvaksi.

5.      Lisää nuudelit vedenkeihuvaan. Kokkaa 7 minuutissa keksilämpötilalla tai ennen kuin nuudeli on kypsiä. Anna odottaa kulhossa.

6.     Kuumenna pilkotut salotti-valkosipulit, pilkotut purjosipulit ja öljyt pannussa. Sekoita seosta 3-4 minuutissa korkealla lampötilallä ennen, kuin salottisipulit ovat vaalea ruskea.

7.      Kaada kasvilihat pilkoseokseen, sekoita viidessä minuutissa, sitten lisää ohuet silputut porkkanat kasvilihat ryhmään. Ja jatka sekoittaa 5 minuutissa.

8.      Lisää kiertokasvit porkkanaseokseen ja mauta gochujang kastikkeella. Just lusikoi yksi kolmesta osasta kastiketta. Sekoita 2-3 minuuttua.

9.     Viimeksi ainesta on nuudeli lisäksi. Kaada gochujang kastike nuudeleihin, mutta maista sitä ennen kuin lisää kaikki kastikkeet tähän. Sekoita kuin nuudeli ryhmä on tasaisuus.

10.  Laita kasvinuudeli lautaseen ja koristele pippurilla ja tuoripersiljalla päänä.

11.    Tarjoa wokkinuudeli heti!

 





Kommentit

Suositut tekstit