Paistettua riisiä Senturiamunan kera

 

Raaka-ainnet yhdelle         

·       1 senturiamuna

·       1 kananmuna

·       1 – 1 ½ kuppi kiehuvaa riisiä

·       ½ kuppi kiehuvaa maissijyvää

·       3 valkosipulinkynttä

·       3 salottisipulia

·       soijapapukastike

   ·       1 rkl & 2 rkl kasvisöljyä 

·       ½ isoporkkana

·       20-25 g sieniä

·       20-25 cm purjosipulinpalaa

·       ½ tl sienijauhetta

·       tuori persilja ja ripaus pippuri

Ruoanlaitto

  1.       Pilko valkosipulin kynsi, purjosipuli, ja salottisipuli kunnes hienosti pilkotuiksi yriteiksi.

2.      Paloitele sienet pätkiksi paloiksi.

    3.       Leikkaa porkkana pieniksi kuutioiksi. 

4.      Riko ja vatkaa kananmuna kulhoon, sekoita ennen kuin hyvin tasaiseksi.

    5.     Senturiamunalle, muistutin samaassa lyhytelokuvassa.

6.       Kuumenna pannu ja kasvisöljy liedellä muutamassa minuutissa ennen, kuin öljy tulee kuumaa. 

     7.       Kaada munaneste panuun. Odota kunnes muna on tuleva puoli kypsyys, sitten sekoita paistettu muna pieniksi viipaleiksi kuten. Anna omeletti lyhyen aikaa rauhallista kulhossa.

8.       Lisää kasvisöljy pannussa taas, sitten kaada koko pilkotut yrtit pannuun. Sekoita muutama minuutti.

9.      Kaada porkkanakuutiot yrttiryhmään. Sekoita viidessä minuutissa.

10.       Lisää kiehuva riisi ja kerneli munan ryhmään. Sekoita viidessä minuutissa.

11.       Vieressä on omeletti ja tuhatmunasose riisin pannussa. Mausta sienijauheella. 

12.       Sitten lisää sienet ja purjosipulit paistettu riisin ryhmään. Mausta soijapapukastikeella.

   13.       Sekoita, kunnes paistettua riisiä saa hyvän tuoksun.

   14.      Lusikoi paistettu riisi lautaiseen, koristele tuori persilja ja ripaus pippuri päällä!


Nauti paistettu riisi heti!!!! 


Kommentit

Suositut tekstit