Turnipsi salaatti

 


Oletko hämmentynyt, kun sinulla on oltava kaksi täysin erilaista daikonista ja turnipisa? Mikä on daikonin ja naurisen sisältämä ravintoaine? Muutaman tunnin tutkimuksen jälkeen sain yksinkertaista tietoa. Jos olet myös hämmentynyt, näytä minulta. Joten, luetaan se.

Daikon ja nauris ovat molemmat kaaliperheen juureksia. Niillä on samanlainen maku ja väri, mutta nauris on yleensä pienempi ja sisältää vähemmän vettä kuin daikon. Viimeinen pisteero on se, että nauriilla on hieman miedompi maku kuin daikonilla.

Sekä daikonia että naurista voidaan syödä eri tavoin: paistettuna, keitettynä, paistettuna, paistettuna, paahdettu, höyrytetty ja grillattu. Ne voidaan helposti lisätä terveelliseen ruokavalioon.



Ravitsemus

- Nauriin vitamiinipitoisuus on korkeampi kuin daikonin.

Nauris sisältää enemmän E-, B1-, B2-, B3-, B5- ja B6-vitamiineja. Joka tapauksessa daikon sisältää myös enemmän K-vitamiinia ja folaattia.

Katso vitamiinivertailutaulukot täältä.

- Daikon on mineraalirikkaampi kuin nauris. Ne sisältävät enemmän rautaa, magnesiumia, kaliumia ja kuparia. Daikonissa on myös vähemmän natriumia. Nauriissa on kuitenkin enemmän kalsiumia, fosforia ja sinkkiä.

- Daikonia pidetään alhaisen glykeemisen ruoana. Nauriin glykeeminen indeksi on kaksi kertaa korkeampi kuin daikonin. Nauriin GI on 73, kun taas daikonin GI on 32.

- Kaloreita per 100 g daikonia on 18 ja nauris 28. Molempia pidetään vähäkaloreina elintarvikkeina.

- Molemmissa vihanneksissa on vähän hiilihydraattia. Daikonissa on 4,2 g hiilihydraatteja, kun taas nauris vain 6,43 g.

luet toinen osaa ensi ruokani!

Ainekset kahdelle                                                     

·       suuri puolikas turnipsi

·       1 keksiporkkana

·       5 salottisipulia

·       1 ½rkl omenasiiderietikkaa

·       1rkl ruskeasokeria

·       1rkl kasvisöljyä or oliiviöljyä

·       ½ rkl kalakastike

·       Chilijauhe tai pippurijauhe

Älä ripottele päälle suolaa, kuten tämä video

 

Käyttöohje

 1.       Kuori nauris ja porkkana ja pese ne sitten juoksevan veden alla.
2.       Viipaloi nauris ja porkkana ohuiksi renkaiksi.
3.       Ripottele hieman suolaa (noin ½ tl suolaa) nauris-porkkanaryhmän kasvoille. Odota, että naurisviipaleista tulee vettä (noin puoli tuntia).
Vähän aikaa sitten salaatin kastikeita on valmistettu näin:
      1.    Leikkaa salottisipulit ohuiksi viipaleiksi ja laita pieneen kulhoon.
     2.    Kaada öljy, kalakastike ja omenaviinietikka salottisipulin kulhoon.
     3.    Mausta sokerilla ja sekoita smoothieksi.


Sisustus ja palvelu

1.        Purista nauris-porkkanaviipaleet veden poistamiseksi.

2.       Sekoita naurisalaatti kastikkeen kanssa kulhoon.

3.       Lisää salaattiin hienonnetut yrtit ja mausta taas.

Kuivattu kala on palvelus minulle. Joten lisäsin tähän salaattiin friteerattua kuivattua kalaa. Voit laittaa mitä haluat, kuten tofua, kalaa, sinihomejuustoa jne.



 

Vietnamilainen hiennostettu soijamaito kietto __ Kasvis "Bun rieu" kietto

 


Ystävänpäivää vietetään tänään Suomessa, mutta se on myös rakkaudenpäivä maailmanlaajuisesti. Yleensä ihmiset lähettävät läheisilleen lahjoja, kuten kukkia, karkkeja ja suklaata.

Haluan juhlia tätä päivää erityisellä lahjalla itselleni ja rakastajilleni sisällä ja ulkopuolella (tiedät mitä sanon). Luin netistä "Yksinkertainen on parasta" Valittuani toisen aterian saamastani ruokalistasta, "Bun Rieu" on vietnamilainen sana, joka tarkoittaa riisin vermicellin ja hash-ravun yhdistelmää yhdessä keitossa. Mutta tällä kertaa käytin vegaanista hienoksi hakattu soijamaitomerkki vegaaniseen "Bun Rieu" -tuotteeseen, joka ilmestyi ystävänpäivänä ruokapöydälle.

Ainekset kolmille

Keitto

·       8dl vettä                                             

·       1 jicama or meksikolaisen nauris

·       1 omena

·       2 tomaattia

·       2rkl annatto öljyä

·       1rkl kasvis öljy

·       50g shimejisientä

·       20g paistettua pieniä viipaletta tofua               

·       50g kasvista lihapyoryköitä

·       20g kasvista kalatorttuja

·       1rkl hienoksi hakattua salottisipulia ja valkosipulia 

·       3-5 pääkorianteria 

 

Mauste

·       2 rkl hienoksi hakattua vihreäyrittiä ( talvisipuli, korianteri, culantro)

·       1tl ruskea sokeria

·       2tl maustesientä (hat niem sieni)

·       1 rkl kalakastiketta                                      

·       Ripaus chilijauhe 

 


Kuiva pysyttää

·       500g riisivermicelliä (peseytyy kiehuvaksi vettä) 

·       Tuore vihannes (Vietnamilainen palmut, pavun idut, thaimaalainen basilikat)

·       Chili ja sitruuna viipalet

Valmistus soijataikina

·       7.5dl soijamaitoa

·       1rkl calamansimehu or limettimehua

Käyttöohje

 Valmistus soijataikina

1.        Kaada soijapapumaito pieneen kattilaan ja keitä pieneksi ilmapalloksi kasvomaitoon.

2.       Lisää calamansi-hedelmät kattilan maitoon, muista käyttää matalaa lämpötilaa keitettäessä.

3.       Soijataikina kelluu kasvovedellä muutamassa minuutissa.

4.       Valuta tahna ohuella siivilällä ja odota.

Keitto

1.        Pese tuoreet vihannekset, yrtit, tomaatit, jicama ja omena veden alla.

2.       Pidä sieniä ja ripaus suolaa vedessä noin 30 minuuttia.

3.       Kuori jicama-kuori, leikkaa jicama ja omena pieniksi viipaleiksi.

4.       Tomaatit jaetaan kymmeneen viipaleeseen alla olevan kuvan mukaisesti.

Leikkaa tomaatit 

 

5.       Leikkaa kaikki vegaaniset lihat ja tofut pieniksi paloiksi.

6.       Paista pannulla molemmilla öljyillä minuutin ajan. Kaada öljypohjaan hienonnettu salottisipuli-valkosipuliryhmä ja korianteria ja sekoita 2 minuuttia. Jatka sitten tomaattiviipaleilla ja lisää sieni tähän, sekoita hyvin muutamassa minuutissa. Viimeiseksi pannulle lisätty kerros on vegaanista lihaa ja tofua. Mausta hieman sienijauhetta, fariinisokeria ja chilijauhetta. 5-7 minuutin kuluttua sammuta liesi ja ota kattila ulos odottamaan.

7.       Kiehauta samalla vesi, ripaus suolaa, jicama ja omenapalat isossa kattilassa kiehuvaksi veteen. Tämän jälkeen jatka kypsentämistä noin 5 minuuttia. Lisää kaikki kattilassa olevat seosryhmät kiehuvaan kattilaan ja keitä 10 minuuttia keskilämmöllä. Ennen kuin sammutat lieden noin 5 minuutiksi, kaada soijapapupasta "Bun Rieu" -keittoon.


 

Sisustus ja palvelu

1.        Laita riisin vermicellit, vihannekset ja pavunversot kulhoon.

2.       Lisää riisin vermicellin pinnalle hienonnettuja yrttejä.

3.       Kaada "Bun Rieu" -keitto kulhoon. Jos pidät minulta näyttävistä mausteista, lisää tähän muutama chiliviipale.

4.       Anna syödä heti, kun keitto on vielä lämmin.


Hyvää yst
ävänpäivää! 




Paistettu sieniriisiä ja sitruunaruohoöljyn kanssa

TuaSaudessa sitruunaruoho on lääkekasvi, joka sisältää runsaasti sitraalia, limoneenia ja geraniolia. Nämä ovat bioaktiivisia yhdisteitä, joilla on antioksidanttivaikutus ja jotka taistelevat liiallisia vapaita radikaaleja vastaan. Ne voivat auttaa estämään sairauksia, kuten syöpää, gastriittia ja korkeaa verenpainetta. Lisäksi sitruunaruoho sisältää suuria määriä myrseeniä, joka on bioaktiivinen yhdiste, jolla on kipua lievittäviä ominaisuuksia. Se voi auttaa lievittämään lievää kipua, kuten kouristuksia, lihaskipuja ja päänsärkyä. Sitruunaruoholla on sitruunamainen aromi, ja sitä löytyy supermarketeista tuoreessa tai kuivatussa muodossa. Sitä voidaan käyttää teen, kastikkeiden, mehujen, kakkujen tai hedelmähyytelöiden valmistukseen. Sen eteeristä öljyä myydään luontaistuotekaupoissa ja sitä voidaan käyttää haavojen parantamiseen. jos haluaisit selvitykseen niin informantit sitruunaruoholle tässä linkissä



Ravintoarvon sitruunaruohon

USDA:n tietojen mukaan 1 rkl tuoretta sitruunaruohoa sisältää noin 5 kaloria, joista suurin osa tulee hiilihydraateista (kuiduista) ja proteiineista. Sitruunaruoho on kuidun, hiilihydraattien ja A-, B- ja C-vitamiinien lähde, jotka vahvistavat elimistön immuunijärjestelmää, korjaavat kudosvaurioita ja edistävät solujen jakautumista. Se sisältää myös magnesiumia, joka on välttämätön proteiinisynteesille, glykolyysille ja lihastoiminnalle, seleeniä kognitiiviselle toiminnalle ja hedelmällisyydelle, fosforia DNA/RNA- ja solukalvosynteesiin sekä sinkkiä, joka on hyödyllistä haavojen paranemiseen, kasvuun ja kehitykseen.

Sitruunaruohon mineraaleja ovat kalsium (3 mg), kalium (34 mg), mangaani (0,2 mg), magnesium (2,9 mg) ja rauta (0,4 mg). Sitruunaruoho tarjoaa myös tiettyjä vitamiineja (pieninä määrinä), mukaan lukien A- ja C-vitamiinit, folaatti ja niasiini. Sitruunaruohon syömisellä ei kuitenkaan ole merkittävää vaikutusta päivittäiseen vitamiinitarpeeseesi. Muista, että sitruunaruoholla maustettu öljy tarjoaa huomattavasti enemmän kaloreita, koska se on yleensä ruokaöljyn (kuten rypsiöljyn) ja sitruunaruohouutteen yhdistelmä. Esimerkiksi yksi suosittu sitruunaruoholla maustettu suihkutettava öljy sisältää 40 kaloria annosta kohden (1 tl) ja 4,5 grammaa rasvaa.

Vaihtoehto, säilytys ja ei hyvin käytössä      


Hyvä sitruunaruoho etsii kiinteitä vihreitä varsia, joihin on kiinnitetty terveen näköisiä sipuleita. Jos haluat käyttää sitruunaruohoa teessä, keitoissa, liemissä tai muissa nesteissä, murskaa varsien alaosa, jotta aromaattinen öljy vapautuu. Upota sitten palat nesteeseen, jotta aromaattiset öljyt vapautuvat. Poista varret ennen juoman syömistä tai juomista. Saatat joutua pilkkomaan tai jauhamaan sipulin tai varren alaosan ennen kuin lisäät niihin ruokaan, jonka haluat valmistaa.

Lääkärikeskus varoittaa myös, että raskaana olevien naisten tulisi välttää sitruunaruohoa, koska tietyt sitruunaruohon ainesosat aiheuttavat rotille synnynnäisiä epämuodostumia, kun niitä käytetään suuria määriä. Lisäksi kemoterapiaa saavien ihmisten tulee välttää sitruunaruohoa, koska se voi häiritä joidenkin kemoterapeuttisten aineiden toimintaa.

Sitruunaruoho voidaan kääriä muoviin ja säilyttää jääkaapissa kahdesta kolmeen viikkoa tai pakastaa jopa 6 kuukautta.



Ainekset kahdelle:

  •  30g merikorvasieniä                                                                  
  •  2rkl sitruunaruohooljyä                                                                 
  •  2rkl hienoksi pilkottu ruohosipuli                                  
  •  1rkl hienoksi pilkottu valkosipuli-sallottisipuli                   
  •  100g kiehuvaa riisiä                                                                     
  •  2rkl voita                                                                                             
  • Ripaus sitruunaruohon suola ja pippuri

Käyttöohje

1.                    Valmistu voi ja pannu uunilta korkean lämpötilan kanssa, sitten lisää hienoksi pilkottu sieni-sipulin setti. Sekoita joukko ennen kuin sieni tule kypsäksi. Kaada sienisipulin seokset pieniin palloon ja odottaa.

2.           Riko kananmunat pannussa keskilämpötilalla, värähdän munankeltuaiset lusikalla ja sekoita valkoisten keltuaisten kanssa (samalla tavalla munakokkelilla).

3.           Riko munat paistinpannussa keskilämmöllä. Sekoita keltuaiset lusikalla ja sekoita valkoisten keltuaisten kanssa (sama kuin munakokkelia).

4.          Lisää munakokkelia kiehuva riisi, sekoita hetki ja kaada sitten kaikki raaka-aine paistoriisiin.

5.           Mausta seos sitruunaruohosuolalla ja pippurilla.

6.          Jatka sekoittamista noin 7-10 minuuttia, sammuta liesi, mutta älä liikuta pannua.

7.          Lopuksi kerros lisäys pannulla on hienonnettu ruohosipuli, sekoita hyvin.

8.          Lusikoi lautasille paistettua sieniriisiä. Anna nautitaan ateriastasi rakkautesi kanssa.







Vietnamilainan paistettu kevätkääryle

  Kevätkääryleet ovat kuuluisa ruokalaji monissa maissa, kuten Kiinassa, Vietnamissa, Taiwanissa, Australiassa, Amerikassa ja Euroopassa. Ih...

Sousiollinen Posti