Turnipsi salaatti

 


Oletko hämmentynyt, kun sinulla on oltava kaksi täysin erilaista daikonista ja turnipisa? Mikä on daikonin ja naurisen sisältämä ravintoaine? Muutaman tunnin tutkimuksen jälkeen sain yksinkertaista tietoa. Jos olet myös hämmentynyt, näytä minulta. Joten, luetaan se.

Daikon ja nauris ovat molemmat kaaliperheen juureksia. Niillä on samanlainen maku ja väri, mutta nauris on yleensä pienempi ja sisältää vähemmän vettä kuin daikon. Viimeinen pisteero on se, että nauriilla on hieman miedompi maku kuin daikonilla.

Sekä daikonia että naurista voidaan syödä eri tavoin: paistettuna, keitettynä, paistettuna, paistettuna, paahdettu, höyrytetty ja grillattu. Ne voidaan helposti lisätä terveelliseen ruokavalioon.



Ravitsemus

- Nauriin vitamiinipitoisuus on korkeampi kuin daikonin.

Nauris sisältää enemmän E-, B1-, B2-, B3-, B5- ja B6-vitamiineja. Joka tapauksessa daikon sisältää myös enemmän K-vitamiinia ja folaattia.

Katso vitamiinivertailutaulukot täältä.

- Daikon on mineraalirikkaampi kuin nauris. Ne sisältävät enemmän rautaa, magnesiumia, kaliumia ja kuparia. Daikonissa on myös vähemmän natriumia. Nauriissa on kuitenkin enemmän kalsiumia, fosforia ja sinkkiä.

- Daikonia pidetään alhaisen glykeemisen ruoana. Nauriin glykeeminen indeksi on kaksi kertaa korkeampi kuin daikonin. Nauriin GI on 73, kun taas daikonin GI on 32.

- Kaloreita per 100 g daikonia on 18 ja nauris 28. Molempia pidetään vähäkaloreina elintarvikkeina.

- Molemmissa vihanneksissa on vähän hiilihydraattia. Daikonissa on 4,2 g hiilihydraatteja, kun taas nauris vain 6,43 g.

luet toinen osaa ensi ruokani!

Ainekset kahdelle                                                     

·       suuri puolikas turnipsi

·       1 keksiporkkana

·       5 salottisipulia

·       1 ½rkl omenasiiderietikkaa

·       1rkl ruskeasokeria

·       1rkl kasvisöljyä or oliiviöljyä

·       ½ rkl kalakastike

·       Chilijauhe tai pippurijauhe

Älä ripottele päälle suolaa, kuten tämä video

 

Käyttöohje

      1.       Kuori nauris ja porkkana ja pese ne sitten juoksevan veden alla.
2.       Viipaloi nauris ja porkkana ohuiksi renkaiksi.
3.       Ripottele hieman suolaa (noin ½ tl suolaa) nauris-porkkanaryhmän kasvoille. Odota, että naurisviipaleista tulee vettä (noin puoli tuntia).
Vähän aikaa sitten salaatin kastikeita on valmistettu näin:

    1.     Leikkaa salottisipulit ohuiksi viipaleiksi ja laita pieneen kulhoon.

     2.    Kaada öljy, kalakastike ja omenaviinietikka salottisipulin kulhoon.

     3.    Mausta sokerilla ja sekoita smoothieksi.


Sisustus ja palvelu

1.        Purista nauris-porkkanaviipaleet veden poistamiseksi.

2.       Sekoita naurisalaatti kastikkeen kanssa kulhoon.

3.       Lisää salaattiin hienonnetut yrtit ja mausta taas.

Kuivattu kala on palvelus minulle. Joten lisäsin tähän salaattiin friteerattua kuivattua kalaa. Voit laittaa mitä haluat, kuten tofua, kalaa, sinihomejuustoa jne.



 

Kommentit

Suositut tekstit