Oletko
hämmentynyt, kun sinulla on oltava kaksi täysin erilaista daikonista ja turnipisa?
Mikä on daikonin ja naurisen sisältämä ravintoaine? Muutaman tunnin
tutkimuksen jälkeen sain yksinkertaista tietoa. Jos olet myös hämmentynyt,
näytä minulta. Joten, luetaan se.
Daikon ja nauris ovat molemmat kaaliperheen juureksia.
Niillä on samanlainen maku ja väri, mutta nauris on yleensä pienempi ja
sisältää vähemmän vettä kuin daikon. Viimeinen pisteero on se, että nauriilla
on hieman miedompi maku kuin daikonilla.
Sekä daikonia että naurista voidaan syödä eri tavoin:
paistettuna, keitettynä, paistettuna, paistettuna, paahdettu, höyrytetty ja
grillattu. Ne voidaan helposti lisätä terveelliseen ruokavalioon.
Ravitsemus
- Nauriin vitamiinipitoisuus on
korkeampi kuin daikonin.
Nauris sisältää enemmän E-, B1-,
B2-, B3-, B5- ja B6-vitamiineja. Joka tapauksessa daikon sisältää myös enemmän
K-vitamiinia ja folaattia.
Katso vitamiinivertailutaulukot
täältä.
- Daikon on mineraalirikkaampi kuin
nauris. Ne sisältävät enemmän rautaa, magnesiumia, kaliumia ja kuparia.
Daikonissa on myös vähemmän natriumia. Nauriissa on kuitenkin enemmän
kalsiumia, fosforia ja sinkkiä.
- Daikonia pidetään alhaisen
glykeemisen ruoana. Nauriin glykeeminen indeksi on kaksi kertaa korkeampi kuin
daikonin. Nauriin GI on 73, kun taas daikonin GI on 32.
- Kaloreita per 100 g daikonia on 18
ja nauris 28. Molempia pidetään vähäkaloreina elintarvikkeina.
- Molemmissa vihanneksissa on vähän
hiilihydraattia. Daikonissa on 4,2 g hiilihydraatteja, kun taas nauris vain
6,43 g.
luet toinen osaa ensi ruokani!
Ainekset kahdelle
· suuri puolikas turnipsi
· 1 keksiporkkana
· 5 salottisipulia
· 1 ½rkl omenasiiderietikkaa
· 1rkl ruskeasokeria
· 1rkl kasvisöljyä or oliiviöljyä
· ½ rkl kalakastike
· Chilijauhe tai pippurijauhe
Käyttöohje
1. Purista nauris-porkkanaviipaleet veden poistamiseksi.
2. Sekoita naurisalaatti kastikkeen kanssa kulhoon.
3. Lisää salaattiin hienonnetut yrtit ja mausta taas.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti