Vietnamilainen hiennostettu soijamaito kietto __ Kasvis "Bun rieu" kietto

 


Ystävänpäivää vietetään tänään Suomessa, mutta se on myös rakkaudenpäivä maailmanlaajuisesti. Yleensä ihmiset lähettävät läheisilleen lahjoja, kuten kukkia, karkkeja ja suklaata.

Haluan juhlia tätä päivää erityisellä lahjalla itselleni ja rakastajilleni sisällä ja ulkopuolella (tiedät mitä sanon). Luin netistä "Yksinkertainen on parasta" Valittuani toisen aterian saamastani ruokalistasta, "Bun Rieu" on vietnamilainen sana, joka tarkoittaa riisin vermicellin ja hash-ravun yhdistelmää yhdessä keitossa. Mutta tällä kertaa käytin vegaanista hienoksi hakattu soijamaitomerkki vegaaniseen "Bun Rieu" -tuotteeseen, joka ilmestyi ystävänpäivänä ruokapöydälle.

Ainekset kolmille

Keitto

·       8dl vettä                                             

·       1 jicama or meksikolaisen nauris

·       1 omena

·       2 tomaattia

·       2rkl annatto öljyä

·       1rkl kasvis öljy

·       50g shimejisientä

·       20g paistettua pieniä viipaletta tofua               

·       50g kasvista lihapyoryköitä

·       20g kasvista kalatorttuja

·       1rkl hienoksi hakattua salottisipulia ja valkosipulia 

·       3-5 pääkorianteria 

 

Mauste

·       2 rkl hienoksi hakattua vihreäyrittiä ( talvisipuli, korianteri, culantro)

·       1tl ruskea sokeria

·       2tl maustesientä (hat niem sieni)

·       1 rkl kalakastiketta                                      

·       Ripaus chilijauhe 

 


Kuiva pysyttää

·       500g riisivermicelliä (peseytyy kiehuvaksi vettä) 

·       Tuore vihannes (Vietnamilainen palmut, pavun idut, thaimaalainen basilikat)

·       Chili ja sitruuna viipalet

Valmistus soijataikina

·       7.5dl soijamaitoa

·       1rkl calamansimehu or limettimehua

Käyttöohje

 Valmistus soijataikina

1.        Kaada soijapapumaito pieneen kattilaan ja keitä pieneksi ilmapalloksi kasvomaitoon.

2.       Lisää calamansi-hedelmät kattilan maitoon, muista käyttää matalaa lämpötilaa keitettäessä.

3.       Soijataikina kelluu kasvovedellä muutamassa minuutissa.

4.       Valuta tahna ohuella siivilällä ja odota.

Keitto

1.        Pese tuoreet vihannekset, yrtit, tomaatit, jicama ja omena veden alla.

2.       Pidä sieniä ja ripaus suolaa vedessä noin 30 minuuttia.

3.       Kuori jicama-kuori, leikkaa jicama ja omena pieniksi viipaleiksi.

4.       Tomaatit jaetaan kymmeneen viipaleeseen alla olevan kuvan mukaisesti.

Leikkaa tomaatit 

 

5.       Leikkaa kaikki vegaaniset lihat ja tofut pieniksi paloiksi.

6.       Paista pannulla molemmilla öljyillä minuutin ajan. Kaada öljypohjaan hienonnettu salottisipuli-valkosipuliryhmä ja korianteria ja sekoita 2 minuuttia. Jatka sitten tomaattiviipaleilla ja lisää sieni tähän, sekoita hyvin muutamassa minuutissa. Viimeiseksi pannulle lisätty kerros on vegaanista lihaa ja tofua. Mausta hieman sienijauhetta, fariinisokeria ja chilijauhetta. 5-7 minuutin kuluttua sammuta liesi ja ota kattila ulos odottamaan.

7.       Kiehauta samalla vesi, ripaus suolaa, jicama ja omenapalat isossa kattilassa kiehuvaksi veteen. Tämän jälkeen jatka kypsentämistä noin 5 minuuttia. Lisää kaikki kattilassa olevat seosryhmät kiehuvaan kattilaan ja keitä 10 minuuttia keskilämmöllä. Ennen kuin sammutat lieden noin 5 minuutiksi, kaada soijapapupasta "Bun Rieu" -keittoon.


 

Sisustus ja palvelu

1.        Laita riisin vermicellit, vihannekset ja pavunversot kulhoon.

2.       Lisää riisin vermicellin pinnalle hienonnettuja yrttejä.

3.       Kaada "Bun Rieu" -keitto kulhoon. Jos pidät minulta näyttävistä mausteista, lisää tähän muutama chiliviipale.

4.       Anna syödä heti, kun keitto on vielä lämmin.


Hyvää yst
ävänpäivää! 




Kommentit

Suositut tekstit