Materiaali:
polennalle
- 0.8 dl massinpolentaa
- 3 dl vettä
- 1 rkl voita
- suolaa
- 100 g ruusukaaleja
- 1 rkl oliiviöljyä
- 3 valkosipulinkynttä
- suolaa ja ripaus sokeria
- 2 kananmunaa
- 1 tl voita
- suolaa ja pippuria
Valmistus:
- Keitä vettä kattilaan ja mausta se ripaus suolaa riittää. Kaata maissipolenta kiehuvaan veteen. Hievahtaa hyvin, kunnes ne tulevat hyvään tasaiseksi. Lisää voita ja sekoita muutamassa minuutissa.
- Sulata voi pannulla. Munan rakenne valmistus rikkoa esimerkiksi haarukalla, sitten kaata munakas paistinpannun noin 5 minuuttia ennenkuin omeletit ovat kypsyä.
- Paista voi ja valkosipuli pannulla. Lisää ruusukaaleja, että ne ovat leikkaa puolikkaiksi. Ripotele suolaa päälle. Sekoita kaaleja noin 10-15 minuuttia ennen kuin kumpikin kaalien kantaa ovat väriä vaaleanruskeita.
- Laita munakas keskelle ja polenta lautasen ympärille. Viimeinen kerros on ruusukaaleja pinnalla.
- Tarjoa heti lusikkalla!