Kiinalainen Nauriskakku

Kuitujen osalta Daikon sisältää 1,6 g/100 g. Hetken kuluttua nauriissa on 1,8 g/100 g.
Daikon ja nauris tuki ovat erittäin hyviä terveydelle. Daikon varastoi glukosinolaattia ja isotiosyanaattia, kemiallisia yhdisteitä, jotka voivat auttaa säätelemään verensokeritasoja. Lisäksi se sisältää koentsyymi Q10:tä, antioksidanttia, joka voi auttaa estämään diabeteksen muodostumista.

Seuraamalla Foodstruct.com-sivustoa: Tutkija tarkasteli rottia, joita ruokittiin runsassokerisella ruokavaliolla 9 kuukauden hoidossa, jossa oli 45 mg naurisuutetta painokiloa kohden, mikä alensi verensokeritasoja ja nosti insuliinitasoja kontrolliryhmään verrattuna.

Anti-inflammatoriset vaikutukset ovat naurin korostetut kohdat, jotka saavat glukosinolaatit hajoamaan indoliksi ja isotiosyanaateiksi, jotka ovat molemmat bioaktiivisia sivutuotteita.

Arvelexin, eräs naurisista löytyvä indolityyppi, on tutkimuksissa osoitettu estävän tulehdusta edistäviä yhdisteitä, kuten typpioksidia, tulehdusprosessiin osallistuvaa vapaata radikaalia.

Vaikka luulisimme, että daikon ja nauris ovat turvallisia vihanneksia kaikille. Daikonit eivät kuitenkaan välttämättä sovellu ihmisille, joilla on sappikiviä. Ruoanlaitto ja seleenin saannin lisääminen voivat vähentää haitallisten vaikutusten riskiä ihmisillä, joilla on heikentynyt kilpirauhasen toiminta.

Jos sinulla on kilpirauhasongelmia, on parasta välttää nauristen syömistä, koska ne sisältävät yhdisteitä, jotka voivat vaikuttaa kilpirauhaseen ja häiritä hormonitoimintaa.

Nykyään tiedän, että nauris ei ole vain hyvää terveellistä ruokaa, vaan myös halpaa kotimaani paikallisilla markkinoilla. Haluan siis lisätä ruokalistalle yhden ruokalajin joka viikko. Muistan, kun olin lapsi, isoäitini laittoi minulle usein nauriskakkuja viikonloppuna. Hän oli paras hyllyni. Mutta hän ohitti vuosia. Joten en voinut pyytää ainesosia häneltä. Otin tänne nauriskakun ainekset.



Raaka-aineet

·       450g tuoria naurista                                  

·       150g tavallista riisiä

·       180ml vedettä

·       30g kuivaa katkarapua

·       3 pientä vietnamilaista makkaraa (tai suomea makkaraa)

·       1rkl kasvisöljyä

·       1tl seesamiöljyä (sivele lasilaatikon pohja ja neljä sivua)

·       3 sormikasta valkosipulia ja 5 salottisipulia

·       chilijauhe ja sienijauhe ja suola mausteelle


Käyttöohje

Valmitus

1.        Kuori nauriit, valkosipulin kynnet ja salottisipulit hyvin. Hienonna sitten valkosipuli, salottisipuli ja vihreä sipuli hienonnetuiksi yrteiksi. Laita pienelle lautaselle hienonnettu valkosipuli-salottisipuliryhmä ja toiselle vihreä sipuli.

2.       Viipaloi ja jaa kaikki nauriit ohuista nauhoista (katso alla oleva kuva). Tai käytät arinaa silputtuihin nauriisiin. 


3.        Ripottele päälle hieman suolaa, sekoita hyvin asettuneet naurisnauhat ja purista niitä, kunnes nauriin nesteitä menee ulos. 

4.       Paista kuivattuja katkarapuja veden kanssa puoli tuntia pienessä kulhossa.

5.       Leikkaa makkara pieniksi kuutioiksi. Laita kuivatut katkaravut ja makkarakuutiot lautaselle ja odota kypsennystä. 

6.       Yhdistä riisijauhot veteen isossa kulhossa, joka on helppo sekoittaa. Sekoita, kunnes siitä tulee hyvin smoothie. 

Ruoanlaitto 


1.        Kuumenna paistettu paistinpannu kasviöljyllä liedellä keskilämmöllä noin 200˚-150˚C.

2.       Kaada pannulle hienonnettu valkosipuli-salottisipuli. 2 minuutin sekoituksen jälkeen lisää kuivatut katkaravut ja makkara valkosipuli-salottisipuli-seokseen. Sekoita 5 minuutissa.

3.       Jatka ohuiden nauristen lisäämistä tähän pannuun. Sekoita, kunnes nauriit kohoavat tai muuttuvat kevyesti kirkkaiksi. 


4.       Käännä lieden lämpötila alas noin 100˚C, kaada taikina naurisryhmiin, mausta sitten sienijauheella, suolalla ja chilijauheella. Viimeinen raaka-aine on lisäksi hienonnettu vihreä sipuli. Sekoita, kunnes taikina on kevyesti jähmettynyt.

5.       Aseta seostaikina lasilaatikkoon, jossa on öljymaalattu pohja ja laatikon neljä sivua. 

6.       Höyrytä lasilaatikkoa höyrykattilassa 40 minuuttia korkeassa lämpötilassa. 

Meillä on useampi kuin yksi tapa kuluttaa tämä nauriskakku. Tällä hetkellä olen varastoinut nauriskakkua sillalle seuraavaa päivää varten.

Nähdään huomenna ja nautitaan tästä kakusta! 

Turnipsi salaatti

 


Oletko hämmentynyt, kun sinulla on oltava kaksi täysin erilaista daikonista ja turnipisa? Mikä on daikonin ja naurisen sisältämä ravintoaine? Muutaman tunnin tutkimuksen jälkeen sain yksinkertaista tietoa. Jos olet myös hämmentynyt, näytä minulta. Joten, luetaan se.

Daikon ja nauris ovat molemmat kaaliperheen juureksia. Niillä on samanlainen maku ja väri, mutta nauris on yleensä pienempi ja sisältää vähemmän vettä kuin daikon. Viimeinen pisteero on se, että nauriilla on hieman miedompi maku kuin daikonilla.

Sekä daikonia että naurista voidaan syödä eri tavoin: paistettuna, keitettynä, paistettuna, paistettuna, paahdettu, höyrytetty ja grillattu. Ne voidaan helposti lisätä terveelliseen ruokavalioon.



Ravitsemus

- Nauriin vitamiinipitoisuus on korkeampi kuin daikonin.

Nauris sisältää enemmän E-, B1-, B2-, B3-, B5- ja B6-vitamiineja. Joka tapauksessa daikon sisältää myös enemmän K-vitamiinia ja folaattia.

Katso vitamiinivertailutaulukot täältä.

- Daikon on mineraalirikkaampi kuin nauris. Ne sisältävät enemmän rautaa, magnesiumia, kaliumia ja kuparia. Daikonissa on myös vähemmän natriumia. Nauriissa on kuitenkin enemmän kalsiumia, fosforia ja sinkkiä.

- Daikonia pidetään alhaisen glykeemisen ruoana. Nauriin glykeeminen indeksi on kaksi kertaa korkeampi kuin daikonin. Nauriin GI on 73, kun taas daikonin GI on 32.

- Kaloreita per 100 g daikonia on 18 ja nauris 28. Molempia pidetään vähäkaloreina elintarvikkeina.

- Molemmissa vihanneksissa on vähän hiilihydraattia. Daikonissa on 4,2 g hiilihydraatteja, kun taas nauris vain 6,43 g.

luet toinen osaa ensi ruokani!

Ainekset kahdelle                                                     

·       suuri puolikas turnipsi

·       1 keksiporkkana

·       5 salottisipulia

·       1 ½rkl omenasiiderietikkaa

·       1rkl ruskeasokeria

·       1rkl kasvisöljyä or oliiviöljyä

·       ½ rkl kalakastike

·       Chilijauhe tai pippurijauhe

Älä ripottele päälle suolaa, kuten tämä video

 

Käyttöohje

      1.       Kuori nauris ja porkkana ja pese ne sitten juoksevan veden alla.
2.       Viipaloi nauris ja porkkana ohuiksi renkaiksi.
3.       Ripottele hieman suolaa (noin ½ tl suolaa) nauris-porkkanaryhmän kasvoille. Odota, että naurisviipaleista tulee vettä (noin puoli tuntia).
Vähän aikaa sitten salaatin kastikeita on valmistettu näin:

    1.     Leikkaa salottisipulit ohuiksi viipaleiksi ja laita pieneen kulhoon.

     2.    Kaada öljy, kalakastike ja omenaviinietikka salottisipulin kulhoon.

     3.    Mausta sokerilla ja sekoita smoothieksi.


Sisustus ja palvelu

1.        Purista nauris-porkkanaviipaleet veden poistamiseksi.

2.       Sekoita naurisalaatti kastikkeen kanssa kulhoon.

3.       Lisää salaattiin hienonnetut yrtit ja mausta taas.

Kuivattu kala on palvelus minulle. Joten lisäsin tähän salaattiin friteerattua kuivattua kalaa. Voit laittaa mitä haluat, kuten tofua, kalaa, sinihomejuustoa jne.



 

Vietnamilainen hiennostettu soijamaito kietto __ Kasvis "Bun rieu" kietto

 


Ystävänpäivää vietetään tänään Suomessa, mutta se on myös rakkaudenpäivä maailmanlaajuisesti. Yleensä ihmiset lähettävät läheisilleen lahjoja, kuten kukkia, karkkeja ja suklaata.

Haluan juhlia tätä päivää erityisellä lahjalla itselleni ja rakastajilleni sisällä ja ulkopuolella (tiedät mitä sanon). Luin netistä "Yksinkertainen on parasta" Valittuani toisen aterian saamastani ruokalistasta, "Bun Rieu" on vietnamilainen sana, joka tarkoittaa riisin vermicellin ja hash-ravun yhdistelmää yhdessä keitossa. Mutta tällä kertaa käytin vegaanista hienoksi hakattu soijamaitomerkki vegaaniseen "Bun Rieu" -tuotteeseen, joka ilmestyi ystävänpäivänä ruokapöydälle.

Ainekset kolmille

Keitto

·       8dl vettä                                             

·       1 jicama or meksikolaisen nauris

·       1 omena

·       2 tomaattia

·       2rkl annatto öljyä

·       1rkl kasvis öljy

·       50g shimejisientä

·       20g paistettua pieniä viipaletta tofua               

·       50g kasvista lihapyoryköitä

·       20g kasvista kalatorttuja

·       1rkl hienoksi hakattua salottisipulia ja valkosipulia 

·       3-5 pääkorianteria 

 

Mauste

·       2 rkl hienoksi hakattua vihreäyrittiä ( talvisipuli, korianteri, culantro)

·       1tl ruskea sokeria

·       2tl maustesientä (hat niem sieni)

·       1 rkl kalakastiketta                                      

·       Ripaus chilijauhe 

 


Kuiva pysyttää

·       500g riisivermicelliä (peseytyy kiehuvaksi vettä) 

·       Tuore vihannes (Vietnamilainen palmut, pavun idut, thaimaalainen basilikat)

·       Chili ja sitruuna viipalet

Valmistus soijataikina

·       7.5dl soijamaitoa

·       1rkl calamansimehu or limettimehua

Käyttöohje

 Valmistus soijataikina

1.        Kaada soijapapumaito pieneen kattilaan ja keitä pieneksi ilmapalloksi kasvomaitoon.

2.       Lisää calamansi-hedelmät kattilan maitoon, muista käyttää matalaa lämpötilaa keitettäessä.

3.       Soijataikina kelluu kasvovedellä muutamassa minuutissa.

4.       Valuta tahna ohuella siivilällä ja odota.

Keitto

1.        Pese tuoreet vihannekset, yrtit, tomaatit, jicama ja omena veden alla.

2.       Pidä sieniä ja ripaus suolaa vedessä noin 30 minuuttia.

3.       Kuori jicama-kuori, leikkaa jicama ja omena pieniksi viipaleiksi.

4.       Tomaatit jaetaan kymmeneen viipaleeseen alla olevan kuvan mukaisesti.

Leikkaa tomaatit 

 

5.       Leikkaa kaikki vegaaniset lihat ja tofut pieniksi paloiksi.

6.       Paista pannulla molemmilla öljyillä minuutin ajan. Kaada öljypohjaan hienonnettu salottisipuli-valkosipuliryhmä ja korianteria ja sekoita 2 minuuttia. Jatka sitten tomaattiviipaleilla ja lisää sieni tähän, sekoita hyvin muutamassa minuutissa. Viimeiseksi pannulle lisätty kerros on vegaanista lihaa ja tofua. Mausta hieman sienijauhetta, fariinisokeria ja chilijauhetta. 5-7 minuutin kuluttua sammuta liesi ja ota kattila ulos odottamaan.

7.       Kiehauta samalla vesi, ripaus suolaa, jicama ja omenapalat isossa kattilassa kiehuvaksi veteen. Tämän jälkeen jatka kypsentämistä noin 5 minuuttia. Lisää kaikki kattilassa olevat seosryhmät kiehuvaan kattilaan ja keitä 10 minuuttia keskilämmöllä. Ennen kuin sammutat lieden noin 5 minuutiksi, kaada soijapapupasta "Bun Rieu" -keittoon.


 

Sisustus ja palvelu

1.        Laita riisin vermicellit, vihannekset ja pavunversot kulhoon.

2.       Lisää riisin vermicellin pinnalle hienonnettuja yrttejä.

3.       Kaada "Bun Rieu" -keitto kulhoon. Jos pidät minulta näyttävistä mausteista, lisää tähän muutama chiliviipale.

4.       Anna syödä heti, kun keitto on vielä lämmin.


Hyvää yst
ävänpäivää! 




Tonyu Nuudeli __ Japanilainen kasvis nuudelit

Tonyu-ramen eli japanilainen kasvisnuudeli on herkullinen ateria. Tämä ruokalaji oli haastava myös JOC:n Namiko Chenille kesäkuussa. Rakast...

Sousiollinen Posti