Kiinalainen Nauriskakku

Kuitujen osalta Daikon sisältää 1,6 g/100 g. Hetken kuluttua nauriissa on 1,8 g/100 g.
Daikon ja nauris tuki ovat erittäin hyviä terveydelle. Daikon varastoi glukosinolaattia ja isotiosyanaattia, kemiallisia yhdisteitä, jotka voivat auttaa säätelemään verensokeritasoja. Lisäksi se sisältää koentsyymi Q10:tä, antioksidanttia, joka voi auttaa estämään diabeteksen muodostumista.

Seuraamalla Foodstruct.com-sivustoa: Tutkija tarkasteli rottia, joita ruokittiin runsassokerisella ruokavaliolla 9 kuukauden hoidossa, jossa oli 45 mg naurisuutetta painokiloa kohden, mikä alensi verensokeritasoja ja nosti insuliinitasoja kontrolliryhmään verrattuna.

Anti-inflammatoriset vaikutukset ovat naurin korostetut kohdat, jotka saavat glukosinolaatit hajoamaan indoliksi ja isotiosyanaateiksi, jotka ovat molemmat bioaktiivisia sivutuotteita.

Arvelexin, eräs naurisista löytyvä indolityyppi, on tutkimuksissa osoitettu estävän tulehdusta edistäviä yhdisteitä, kuten typpioksidia, tulehdusprosessiin osallistuvaa vapaata radikaalia.

Vaikka luulisimme, että daikon ja nauris ovat turvallisia vihanneksia kaikille. Daikonit eivät kuitenkaan välttämättä sovellu ihmisille, joilla on sappikiviä. Ruoanlaitto ja seleenin saannin lisääminen voivat vähentää haitallisten vaikutusten riskiä ihmisillä, joilla on heikentynyt kilpirauhasen toiminta.

Jos sinulla on kilpirauhasongelmia, on parasta välttää nauristen syömistä, koska ne sisältävät yhdisteitä, jotka voivat vaikuttaa kilpirauhaseen ja häiritä hormonitoimintaa.

Nykyään tiedän, että nauris ei ole vain hyvää terveellistä ruokaa, vaan myös halpaa kotimaani paikallisilla markkinoilla. Haluan siis lisätä ruokalistalle yhden ruokalajin joka viikko. Muistan, kun olin lapsi, isoäitini laittoi minulle usein nauriskakkuja viikonloppuna. Hän oli paras hyllyni. Mutta hän ohitti vuosia. Joten en voinut pyytää ainesosia häneltä. Otin tänne nauriskakun ainekset.



Raaka-aineet

·       450g tuoria naurista                                  

·       150g tavallista riisiä

·       180ml vedettä

·       30g kuivaa katkarapua

·       3 pientä vietnamilaista makkaraa (tai suomea makkaraa)

·       1rkl kasvisöljyä

·       1tl seesamiöljyä (sivele lasilaatikon pohja ja neljä sivua)

·       3 sormikasta valkosipulia ja 5 salottisipulia

·       chilijauhe ja sienijauhe ja suola mausteelle


Käyttöohje

Valmitus

1.        Kuori nauriit, valkosipulin kynnet ja salottisipulit hyvin. Hienonna sitten valkosipuli, salottisipuli ja vihreä sipuli hienonnetuiksi yrteiksi. Laita pienelle lautaselle hienonnettu valkosipuli-salottisipuliryhmä ja toiselle vihreä sipuli.

2.       Viipaloi ja jaa kaikki nauriit ohuista nauhoista (katso alla oleva kuva). Tai käytät arinaa silputtuihin nauriisiin. 


3.        Ripottele päälle hieman suolaa, sekoita hyvin asettuneet naurisnauhat ja purista niitä, kunnes nauriin nesteitä menee ulos. 

4.       Paista kuivattuja katkarapuja veden kanssa puoli tuntia pienessä kulhossa.

5.       Leikkaa makkara pieniksi kuutioiksi. Laita kuivatut katkaravut ja makkarakuutiot lautaselle ja odota kypsennystä. 

6.       Yhdistä riisijauhot veteen isossa kulhossa, joka on helppo sekoittaa. Sekoita, kunnes siitä tulee hyvin smoothie. 

Ruoanlaitto 


1.        Kuumenna paistettu paistinpannu kasviöljyllä liedellä keskilämmöllä noin 200˚-150˚C.

2.       Kaada pannulle hienonnettu valkosipuli-salottisipuli. 2 minuutin sekoituksen jälkeen lisää kuivatut katkaravut ja makkara valkosipuli-salottisipuli-seokseen. Sekoita 5 minuutissa.

3.       Jatka ohuiden nauristen lisäämistä tähän pannuun. Sekoita, kunnes nauriit kohoavat tai muuttuvat kevyesti kirkkaiksi. 


4.       Käännä lieden lämpötila alas noin 100˚C, kaada taikina naurisryhmiin, mausta sitten sienijauheella, suolalla ja chilijauheella. Viimeinen raaka-aine on lisäksi hienonnettu vihreä sipuli. Sekoita, kunnes taikina on kevyesti jähmettynyt.

5.       Aseta seostaikina lasilaatikkoon, jossa on öljymaalattu pohja ja laatikon neljä sivua. 

6.       Höyrytä lasilaatikkoa höyrykattilassa 40 minuuttia korkeassa lämpötilassa. 

Meillä on useampi kuin yksi tapa kuluttaa tämä nauriskakku. Tällä hetkellä olen varastoinut nauriskakkua sillalle seuraavaa päivää varten.

Nähdään huomenna ja nautitaan tästä kakusta! 

Kommentit

Suositut tekstit