Mikä on intialaista naan-leipää?
- Anna lukea google:n vastatusta, että on perinteisen ruoan Intialaista. Raaka-aine pitää sisälevät yleisjauhoja, jogurttia, maitoja.....Naan intiaanikielessä on leipä samoin kuin Chai:n merkityksen on tee.
Jos haluat löytymään muun ohjeen naan-leivän sivustoon internetissä, voit luemaan Intialainen leipä ja Pomminvarm naanleipä, kastot videossa
Raaka-aine
Ananashillo:
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl kanelia
- 500 g ananasta
- 50 g kaakaovoitta
- 3-4 rkl ruskea sokeria
Naanleipä:
- 2.5 dl vehnäjauhoja vai yleisjauhoja
- 1 dl lämmintä vettä vai maitoja
- 180 g hapanjuurta
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 dl jogurttia
- 1 tl suolaa
Valmistus ananashillo:
- Kuori ja silppusi ananas pieniksi kuutioiksi.
- Mittaa sokerit, kanelit ja suolaa joukkoon ananas.
- Odota noin 30 minuuttia huoneenlämpötilassa.
- Lisää sitten kaakaovoit ja kuumenna hilloja matalalla lämpötilalla noin 20-25 minuuttia tai hillo on kaunista ruskeaa.
- Pitä hillot lasipulloon jääkaapissa.
Valmistus naanleipä:
- Mittaa hapanjuuret, jogurtit, suolat ja vedet isoon kulhoon, sekoita hyvin.
- Kaada jauhot joukkoon taikinajuuri. Sekoita taas.
- Lopuksi lusikoi öljyt taikinan joukkoon.
- Pieksä taikina noin 5-7 minuuttia.
- Rauhoitu taikina huoneenlämpötilassa noin 30-40 minuuttia.
- Jaa taikina noin 10 pientä palloja, kieritä pallo kaulimella noin 3 cm parksu palaa.
- Sillä aikaa kuumenna pannu matalalla lämpötilalla, paista naan noin 2 minuuttia puolikkaa kukin.
- Lusikoi voit ja ananashillot leivän pinnalla.
- Tarjoa nyt heti!