Sakuracocktail


Materiaali kahdelle:

  • 480 ml sakurakukkaviiniä
  • 6 rambutaania
  • 2 keskilasiviiniä




Valmistus:


  1. Kuori rambutaanit ja ota liharambutaanit ulos vaikeasta siemenestä.

  2. Sillä aikaa säilytä viini kuorrutukseksi jääkaapissa.

  3. Kaaada sakuraviini lasipuppiin.

  4. Mittaa rambutaani, joka täytyy saada viinikuppi on kolme hedelmää.

  5. Tarjoa heti piparkakulla tai taatelisuklaalla.



Japanilainen leivos - tuulihatut


Hattutaikinalle:

  • 85 g suolatonta voita
  • 100 g taloussokeria
  • 100 g ruisjauhoa

Leivos - tuulihattutaikinalle:

  • 50 g grahamjauhoa
  • 50 g vehnäjauhoa
  • 150 ml vettä
  • 50 ml aurinkoöljyä
  • 3-4 kananmunaa
  • ripaus suolaa


Hatun valmistus:


  1. Sekoita koko ainekset suureen kulhoon hienoksi tasaisuudeksi.

  2. Kaulitse taikina ohueksi levyksi noin 3-4 senttiä.

  3. Pitä levy jääkaappiin odottamaan ennen kuin se paistaa uunissa.

Leivos - tuulihatun valmistus:


  1. Sekoita koko jauhot ja suolat kulhoon.

  2. Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki.

  3. Kiehuta kattila veden ja öljyn kanssa. Kun öljy-vesiseos on kiehumista, lähde kattila ulos uunista. Lisää jauhot heti, samaan aikaan vatkaa jauhot veden joukkoon yhtäjaksoisesti, kunnes taikina on hyvää massiivisuutta.

  4. Kaada taikina sekoituskoneeseen. Lisää vänhä munat yksi kerrallaan taikinalla ennen, kuin minun täytyy saada tasaista paksuista liiteriä.

  5. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  6. Siirrä leivos pursotuspussiin ja purista pallot pohjustukseen noin 3-4 senttiä.

  7. Ota hattutaikina ulos jääkaapista ja leikkaa taikina ympyrään ja laita sitten leivonnaiset päälle.

  8. Paista tuulihatut 200 asteessa noin 10-13 minuuttia, sitten 180 asteessa noin 15 minuuttia taas.

  9. Täytä maitokiisseli sisään tuulihattuihin ja tarjoa.



Paistettu riisi sienellä ja sitrusheinällä

Materiaali kahdelle:

  • 3 tuoretta sitrusheinää
  • 3 suurta kiehuvaa riisiä
  • 100 g tuoretta sieniä
  • 1 salottisipuli
  • 2 valkosipulikynttä
  • aurinkoöljyä
  • suolaa ja pippuria

Valmistus:

  1. Pese ja pilko sitrusheinät ja sienet hienoksi asti. voit lisätä vähän chilit tässä, jos et keitä lapselle.

  2. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipulikynsi.

  3. Paista silputtu salottisipuli ja silputtu valkosipulikynsi öljypannussa hetki, lisää sitten sitrusheinät ja jälkeen pari minuuttia lisäksi sitrusheinän joukkoon sienet. Jalka paistamista 3-4 minuuttia tai sen täytyy vaaleankeltaiseksi joukkoon.

  4. Laita kiehuva riisi sienen joukkoon. Sekoita siitä kuivuudeksi hyvin.

  5. Koristele paistettu sieni päälle (luet: paistettu sieni sitrusheinällä) ja tarjoa.


Taatelisuklaa


Materiaali:

  • 100 g taatelia
  • 100 g tumma suklaata
  • 2 rkl kaakaojauhetta

Valmistus:


  1. Sulata suklaa keihuvaan veteen

  2. Kasta taateli suklaakastikkeeseen.

  3. Kieritä taatelisuklaa kaakaolautasessa.

  4. Jälkeen noin viittä minuuttia, kieritä taatelisuklaa kaakaoihin taas.

  5. Laita taatelisuklaa lasihilloon ja pitä siitä jääkaapissa odottamaan.

  6. Tarjoa lämmön teen kanssa.

Paistettu sieni sitrusheinällä



Materiaali kahdelle:

  • 150 g sieniä
  • 4 tuoretta sitrusheinää
  • 1 tuore chili
  • 1 tl oliiviöljyä
  • suolaa ja sienijauhetta
  • 1 dl öljyä (paistamiselle)

Valmistus:

  1. Pese ja tipahta vesi sienestä, joka laita siivilään .

  2. Sillä aikaa olen silpunnut hienouden sitrusheinästä ja chilistä.

  3. Kiehu öljyä kattilaan ennen kuin kun sehän ilmestyy ilmakuplat öljystä. Laita sieni öljyyn ja keitä kunnes sienet ovat kypsymistä. Rauhoitta niitä lautaseen.

  4. Paista öljy muulla kattilalla ja lisää sitten sitrusheinä-chiliseosta kattilaan noin 2-3 minuuttia tai täytyy vaaleankeltainen väri.

  5. Kaada sitrusheinän joukkoon sieni. Sekoita sieniseos hyväksi sekoitukseksi.

  6. Tarjoa heti riisillä tai leivällä.

Tomaatti-kastike



Materiaali:

  • 1,5 kg tomaattia
  • 3 valkosipulikyntä
  • 1 salottisipuli
  • 7 laakerilehteä
  • 1 tl piprakajauhetta
  • 1 tl maustekurkumajauhetta
  • 1,5 tl sienijauhetta
  • 2 tl oliiviöljyä
  • maustebasilikaa
  • mausterosmariinia
  • suolaa 

Valmistus:



  1. Pese ja hienoksi hakattu tomaattia on tullut hienonen. Valkosipulikynsi ja salottisipuli voi tehdä samoin kuin tomaatit.

  2. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja silputtu valkosipulikynsi-salottisipuliseoksen lisäksi voi olla pannuun jälkeen tai samaan aikaan. Keittäjä kunnes sipuliseos on vaaleanruskeaa.

  3. Lisää tomaatti pannuun, mausta tomaatin joukkoon koko maustettu ainesta. Jalka keittämään noin 15-20 minuuttia ja uunin lämpötila on alalämpö.

  4. Anna tomaattikastike rauhalliseksi huoneenlämmössä.

  5. Kaada niitä pieniin lasipulloihin, jotka tulevat lahjoituksiä teille!

Sieni-pinaatti keitto


Materiaali kahdelle:

  • 100 g sieniä
  • 100 g tofua
  • 150 g pinaattia
  • 2 valkosipulia
  • 1 salottisipuli
  • 500 dl vettä tai kasvislientä
  • suolaa ja pippuria

Valmistus:


  1. Hienoksi silputtu valkosipuli ja salottisipuli hyvin ennen kuumennusta. Samoin kuin sienelle.

  2. Kuumenna panuu oliiviöljyllä, lisää sitten valkosipuli ja salottisipuli pannuun. 

  3. Odotta aromia pannusta ilmaan. Laita sienipaloit valkosipuli-salottisipuliseokseen. Sekoita niitä hienoksi joukoksi noin 5 minuuttia.

  4. Kaada sienen joukkoon kasvisliemi. Keitä keitto kunnes kiehuminen jatkuu.

  5. Lisää pinaatti ja tofu keittoon. Jälkeen muutama minuutti, lähde keitto pois uunista.

  6. Tarjoa heti kun keittoa on lämpömistä!

Feta-pinaatti vietnamilaista leipää


Materiaali kahdelle:

  • 100 g fetajuustoa
  • 100 g tuoretta pinaattia
  • 2 rkl tomaatin joukkoa (tein sen edellisenä päivänä)
  • 2 rkl kuohekermaa
  • 50 g cheddarjuustoa
  • 2 vietnamilaista leipää

Valmistus:


  1. Pese ja leikkaa pinaatti pieneksi paloiksi, kuumenna pinaattipaloit pannuun ja lisäksi sen voi vähän kuohukermaa. Keitä noin 2 minuuttia.

  2. Sekoita pinaatin joukkoon tomaattikastike. Jos haluat, voit maustaa suolaa ja pippuria tällöin. Lisää sitten fetajuusto. Tee siitä tulevan sekoitukseen hyvin.

  3. Leikkaa leivät pituussuunnassa kannet pois ja anna niitä sisäpuolelta tyhjillään. Lisää pinaatti- juustoseosta kesken leipään ja laita pienet cheddarviipaleet päälle.

  4. Paista leivät 200 asteessa noin 10-12 minuuttia ennen kuin juusto on ihanan sulaksen yläpuolella.

  5. Nautti leivät maitokahvilla!

Jogurttipannacotta mangolla



Materiaali neljälle:

  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl maitoa
  • 2,5 rkl ruokosokeria
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 liivatelehti
  • tuoretta mangoa

Valmistus:


  1. Kaada maito, kerma ja sokeri pannuun. keitä kunnes seos sekoittamalla koko sokeri hienosti tai sokeri tulevat maksuvalmis tapahtumat.

  2. Kuumenna liivatelehti vedellä (noin 1 rkl vettä) kattilassa, sitten lisää liivatteen maksuvalmius kermaseokseen. Sekoittaa.

  3. Sekoita kerman joukkoon jogurtti muutamassa minuutissa ennen kuin hyvin sekoittaminen.

  4. Kaada jogurttipannacotta kuppiin ja pitä niitä jääkaappiin läpi neljä tunttiä.

  5. Koristele tuore mango päälle.

  6. Tarjoa heti kun lähden pois niistä jääkaapista.

Kurpitsakeitto


Materiaali kolmelle:

  • puolta kurpitsaa (n. 250 g)
  • 2-3 dl kasvislientä
  • 100 g sientä
  • 3 valkosipulikyntä
  • 1 tl aurinkoöljyä
  • suolaa ja pippuria

Valmistus:


  1. Pese, kuori ja leikkaa kurpitsa pieneksi kuutioiksi. Sieniä on leikannut osuuksiin osallistujien kesken. Pilko valkosipuli hienoksi.

  2. Keitä aurinkoöljy pannulla, lisää silputtu valkosipuli pannuun noin 1-2 minuuttia tai valkosipuliaromi on hyväksi tuoksuksi ilmassa. Lisää sitten kurpitsan kuutiot pannuun ja keitä kunnes kuutiot ovat puoli pehme
    ä. Samaan aikkaan laita sienet ja kurpitsat yhdessä. Jälkeen noin viisi minuuttia, lisää kasvislientä ja keittaa kunnes kurpitsat ovat maturoitunut.

  3. Tarjoa heti leivällä tai riisillä!

Vietnamilainan paistettu kevätkääryle

  Kevätkääryleet ovat kuuluisa ruokalaji monissa maissa, kuten Kiinassa, Vietnamissa, Taiwanissa, Australiassa, Amerikassa ja Euroopassa. Ih...

Sousiollinen Posti