Hapanjuurileipä - banaani

 Joulun makeuden pöydällä!

Hapanjuuri on jauhojen ja vesien seoksen, joiden riitävän pitkää aikaa huoneenlämpötilassa on näyttäytynyt käymistä jotka maitohappobakteerin ja villihiivan elinympäristöä.

  • Kuinka monta juurilajia siellä on?

Vaalea hapanjuuri
Tumma hapanjuuri
Oikeasti minun ajattelulleni että on valmistus erijauhot hapanjuuressa. Jos käytänyt vehnäjauho että on vaaleaa hapanjuurta ja ruisjauho on tummaa hapanjuusta.

Raaka - aine

  • 3 banaania
  • 215 g kookossokeria
  • 1 tl vaniljatahnaa
  • 100 g aktiivista hapanjuurta
  • 250 g vehnäjauhoja
  • 1.5 tl ruokasoodaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 60 ml maitoa

Jos haluat valmistaa teema oma hapanjuuri, voit lukea ohjeen Liemessa. Tässä ohjeessä on helposti alkuunpanijalle samoin minulle.

Kastomassa Youtube: ssa "Tee oma hapanjuuri" Leipäpaja_Eliisa  Kuuselan. Hän on leipomoalan ammattilainen.

Lopuksi hapanjuuri banaani-leipvän ohjeen, jonka löytin resepttia Hannansoppa bloggissa.








Valmistus

  1. Kuori ja riko banaanit suureen kulhoon. 
  2. Kaada sokerit ja vaniljat joukkoon banaani.
  3. Sekoita banaani-sokeriseos kunnes hienoksi tasaiseksi.
  4. Muussa kulhossa sekoita jauhot, ruokasoodat ja suolat.
  5. Kaada hienosti jauhoja banaaniseokseen. 
  6. Lisää sitten maito ja öljy seokseen. Sekoittamassa kunnes tasaiseksi taikinaksi.
  7. Valmista vuoka voilla ja jauholla pohjalla. Kaada taikina vuokaan.
  8. Paista leipä 180 asteeseen noin 60 minuunittia kunnes kypsyykseksi.
  9. Tarjoa leipä jälkeen 20 minuuttia jäätymiselle.


Gluteenittomia Suklaakeksejä _ Joululahjaa paras ystäville

 

Hyvin! tietamme että on erilaiset suklaat esimerkiksi tumma suklaa, maitosuklaa, valkosuklaa, raakasuklaa...

Suklan ravintosisältö on säilyttiin esimerkiksi lipidi, kolesteroli, natrium, kalium, hiilihydraatti, proteiini, kofeiini, kalsim, rauta ja magnesium.

Suomessa on neljä varsinaista suklaanvalmistajaa: Brunberg, Fazer, Levy Chocolate ja Panda. Näiden lisäksi on useita yrityksiä, jotka työstävät muiden valmistamasta suklaasta omia suklaatuottetaan. Voitte lukea enemmän informaatiot tässä 

Raaka - aine

  • 175 g kaakaojauhetta
  • 25 g voita
  • 80 g sokeria
  • 40 g vehnäjauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhoja
  • 1/2 tl vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 50 g tummaa suklaa 
Jos tykkäät eri ohjeet noin suklaakeksit, hyvin! seuraamassa esimerkit:

Valmistus

  1. Mittaa jauhot ja sokerit kulhoon. Sekoittamaan hyvin.
  2. Riko munat ja lisää niitä joukkoon kuiva jauho. Sekoita taas kunnes tasaiseksi taikinaksi.
  3. Laita voi kulhoon ja voikulho ympärille kaatamaan kiehuva vesi sulavuudelle.
  4. Kaada voit taikinan joukkoon. Sekoita kunnes smoothie:ksi.
  5. Pilko osuuksiin osallistujien kesken palloja, sitten paina pallotaikinat ohuiksi renkaiksi.
  6. Ripottele tummat suklaat keksin pinnalla ja laita niitä levyvuoalla.   
  7. Sillä aikaa kuumenna uuni 180 asteeseen. Paista keksit noin 10 -11 minuuttia.
  8. Säilytä suklaakeksit paperilaatikoihin.
  9. Lahjat valmistiin minun ystävällisesti ystävilleni.!


Espanjalainen sipulikeitto uppopaistetun lehtikaalin kera

 

Tänään on ensimmäisen päivän joulukuun. Luontoäiti kiroilee jäätävää takkia ja vielä nautti talven festivaalia maapallossa. 

Kauniisti asiaa talvessa minulle, että on istuin sohvalta edelle lämmittimelle kuuman keiton kansa minun käsissäni, ja rauhallista kylpemista joululaulajan virrassa.

Löysin Espanjalaisen sipulin ohjeen tässä



Raaka - aine

Uppopaistettu lehtikaali

  • noin 12 lehtikaalia
  • 5 dl oliiviöljyä vai kasvisöljyä

Sipulikeitto

  • ripaus suolaa ja mustapippuria
  • 20 g kuivaa kantarellia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 5 dl kasvislientä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 keskisipulia
  • chilijauhetta
  • 1 rkl voita

Valmistus

  1. Jaa lehtikaalit pieniksi palaiksi ilman keskikaarin lehtiä.
  2. Kuumenna öljyt pieniin kattilaan kunnes kuivaksi.
  3. Uppopaista kaalipalaat öljyn joukkoon noin 30 sekuntia.
  4. Rippottele chilijauheet, suolat ja pippurit lehtikaalin päällä. Hyvin sekoitettu.
  5. Pilko sipulit, valkosipulin kynnet ja kantarelit pieniksi kuutioiksi.
  6. Sulata voit ja öljyt, lisää sipulikuutiot panuun. Paista muutama minuutti, kaada sitten silputut sienet joukkoon sipuli.
  7. Sekoita sipuli-sieniseokset noin 7 minuuttia tai kunnes sipuli on hienosti ruskeaa.
  8. Kaada kasvisliemet sipuli-sieniseokseen, mausta suolalla ja chilijauheella. Jatka keittää keittoja noin 3-5 minuuttia.
  9. Lusikoi keitto lautaseen, koristele paistetut lehtikaalit ja pippurit keiton pinnalla.
  10. Tarjoa nyt heti leivällä tai kiehuvalla riisillä.!

































Täytetty Taco vihanneksella ja isojamssipihvillä

 

  • Taco on perinteinen meksikolainen ruoka, josaa maissista tai vehnästä tehty ohut leipä, tortilla, täytetään esimerkiksi lihalla, vihanneksilla ja kastikeilla. Tacoa syödään käsin.
  • Meksikolaisen keittiön tacossa käytetään yleensä valkoisista maissijauhoista tehtyä tortillaa, jota tarjoillaan lämpimänä ja pehmeänä. Myös keltaisia sinisiä tai punaisia jauhoja käytetään. Tex-mex-keittiön suosittu taco on tehty maissikuoresta eli keltaisista massijauhoista tehdystä, kovaksi kuivatusta, tortillasta. Meksikon pohjoisissa osissa tortilla on yleensä tehty vehnästä.

Raaka - aine

 Isojamssipihvi

  • 3 rkl voitta
  • kasvisöljyä
  • 250 g isojamssi
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • tuoretta romariinia
  • ripaus suolaa ja mustapippuria

Kastike

  • 2 dl jogurttia
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 2 rkl sinappeja
  • ripaus suolaa

Tätetty Taco

  • 50 g kiehuvaa maissia
  • tuoretta minttilehtiä
  • 3-4 pientä retiisiä
  • 1/2 vihreäpaprika
  • 1/2 punapaprika
  • 7-8 tacotapalaa


Valmistus isojammsipihvi

  1. Kuori ja sekoita jamssi hienoksi tasaiseksi.
  2. Kaada jauhot ja kokonaisen mausteet joukkoon maissi. Sekoita hyvin.
  3. Lisää sitten öljyt maissiseokseen. Sekoita taas ja rauhoitu massitaikina huoneenlämpötilassa.
  4. Kuumenna pannussa öljyllä, voilla ja romariinilla minuutissa.
  5. Lusikoi ja työnnä jamssitaikina pannuun. Paista jamssipihvit matalalla lämpötilalla noin 2 minuuttia kukin osapuolesta kunnes vaaleanruskeaksi kumpaisesta puolista.
  6. laita jamssipihvit lautaseen ja odottamaan.

Valmistus kastike, taco, vihannes

  1. Mittaa raaka - aineksen kastiketta kulhoon ja sekoita hyvin.
  2. Leikkaa paprikat, retiisit ohuiksi viipaleiksi.
  3. Laita kasvisviipaleet, maissisieneet ja tuoreet minttilehdet lautaseen.
  4. Paista tacopalat uuniin 200 asteeseen noin 7 minuuttia.
  5. Täytyy tacopalat jamssipihvilla ja vihanneksillä sekä kastikkeen.
  6. Tarjoa nyt heti.!




Intialaista naanleipää ananashillojen kera


Mikä on intialaista naan-leipää?

  • Anna lukea google:n vastatusta, että on perinteisen ruoan Intialaista.  Raaka-aine pitää sisälevät yleisjauhoja, jogurttia, maitoja.....Naan intiaanikielessä on leipä samoin kuin Chai:n merkityksen on tee.

Jos haluat löytymään muun ohjeen naan-leivän sivustoon internetissä, voit luemaan Intialainen leipä ja Pomminvarm naanleipä, kastot videossa



Raaka-aine

     Ananashillo:

  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 500 g ananasta
  • 50 g kaakaovoitta
  • 3-4 rkl ruskea sokeria

     Naanleipä:

  • 2.5 dl vehnäjauhoja vai yleisjauhoja
  • 1 dl lämmintä vettä vai maitoja
  • 180 g hapanjuurta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl jogurttia
  • 1 tl suolaa

Valmistus ananashillo:

  1. Kuori ja silppusi ananas pieniksi kuutioiksi.
  2. Mittaa sokerit, kanelit ja suolaa joukkoon ananas.
  3. Odota noin 30 minuuttia huoneenlämpötilassa.
  4. Lisää sitten kaakaovoit ja kuumenna hilloja matalalla lämpötilalla noin 20-25 minuuttia tai hillo on kaunista ruskeaa.
  5. Pitä hillot lasipulloon jääkaapissa.

Valmistus naanleipä:

  1. Mittaa hapanjuuret, jogurtit, suolat ja vedet isoon kulhoon, sekoita hyvin.
  2. Kaada jauhot joukkoon taikinajuuri. Sekoita taas.
  3. Lopuksi lusikoi öljyt taikinan joukkoon.
  4. Pieksä taikina noin 5-7 minuuttia. 
  5. Rauhoitu taikina huoneenlämpötilassa noin 30-40 minuuttia.
  6. Jaa taikina noin 10 pientä palloja, kieritä pallo kaulimella noin 3 cm parksu palaa.
  7. Sillä aikaa kuumenna pannu matalalla lämpötilalla, paista naan noin 2 minuuttia puolikkaa kukin.
  8. Lusikoi voit ja ananashillot leivän pinnalla.
  9. Tarjoa nyt heti!











































Sienikeitto _ Kuumaa ruokaa talvelle



Materiaali neljälle:

Kasvis:

  • 1 tomaatti
  • 1 porkkana
  • 1 valkojuuri
  • 150 g sientä

Kastike:

  • 1 dl kasvislientä
  • 4 dl kookosmaitoa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 2 tl aurinkoöljyä

Mauste ja yrtti:

  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl kurkumajauhetta
  • 4 laakerinlehtiä
  • 6 sitruunalehtiä (pilko hienoksi noin 2 lehtiä)
  • 1 rkl hienosti silputtu sitruunaruohoja ja chiliä
  • 1 tl silputtu tuoretta inkivääriä

Valmistus:

  • Pilko tomaatti pieniksi palasiksi.
  • Leikkaa porkkana ja sipuli ohuiksi viipaleiksi.
  • Mittaa öljyt, kokonaiset mausteet, tomaattipalat ja yrtit kattilaan.
  • Sekoita yrtti-tomaattiseokset noin 2-3 minuuttia.
  • Lisää vihanesviipaleet joukkoon yrtti-tomaatti. Keitä noin 3 minuuttia.
  • Kaada kastikkeet vihaneksen joukkoon. 
  • Jatka keihua keittoa kunnes kiehuvaksi.
  • lisää sitten kookosmaitoja keittoon ja kuumenna yli 7 minuuttia. 
  • Lisää sitruunamehu ja mausta suolalla ja pippurilla taas.
  • Nautti nyt heti kun keitto still lämpimästä.



Maitokiisseli kerma


Materiaali:

  • 4,8 dl maitoa
  • 30 g maissitärkkelystä
  • 115 g sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 55 g voita
  • 1/2 rkl vaniljaa

Valmistus:

  1. Kuumenna maito matalalla lämmöllä kattilaan, ei tarvettaa kiehuvaksi.
  2. Mittaa voi, sokeri, maissitärkkelys ja munat suureen kulhoon. Sekoita nitä tasaiseksi hyvin.
  3. Lusikoi lämmin maito, lisäksi voiden joukkoon. Sekoittaa.
  4. Lisää koko voi-maitoseos maidon kattilaan. Keitä joukkoon kerma matalalla lämmöllä noin 10-15 minuuttia tai kunnes kerman joukkoon on tullut massiiviseksi seokseksi.
  5. Kaada kiisseli lasilaatikkoon ja päällystä pakastus kelmuna. Säilystä sitä vähintään kaksia tunteja jääkaapissa.
  6. Tarjoa voileivällä tai tuulihatulla.

Punaviinisiirappi



Materiaali:

  • 2 dl punaviiniä
  • 2 dl sokeria
  • 1 kanelitanko
  • 5 neilikkaa
  • 2 tähtianista

Valmistus:


  1. Mittaa viini, sokeri ja maustettu kattilaan

  2. Keitä nitä matalalla lämmöllä noin 15 minuuttia.

  3. Ota siirappi ulos uunista. 

  4. Anna siirappi rauhallinen huoneenlämpö.

  5. Sekoita punaviinisiirappi soodavedellä

  6. Tarjoa nitä joulupöytässä.



Paistettu suolainen valkojuuri


Materiaali kahdelle:

  • 100 g suolaista valkojuurta
  • 2 salottisipulia
  • 3 valkosipulikyntä
  • oliiviöljyä
  • sokeria ja pippuria

Valmistus:


  1. Leikkaa suolainen valkojuuret ohutlevyksi ja nyöriksi sitten.

  2. Valitä nyörinjuuret veden kulhossa sentään kahta tuntia.

  3. Kuumenna öljy kattilalla minuutti.

  4. Paista hienosti silputtu salottisipuli ja valkosipulikynsi kattilaan.

  5. Lisää sitten nyörinjuuret sipulin joukkoon.

  6. Mausta sokerilla ja pippurilla.

  7. Sekoita seos muutama minuutti kunnes juuri on kypsyä ja kaunista väriä täysin.

  8. Tarjoa heti riisipuurolla tai riisillä.

Kandeerattu inkivääri


Materiaali:

  • 200 g inkivääriä
  • 1,5 dl + 0,5 dl vettä
  • 250 g hienoa sokeria

Valmistus:


  1. Kuori ja leikkaa inkivääri pieniksi kuutioksi.

  2. Pese inkiväärikuutiot veteen monta kertaa.

  3. Kuumenna 1,5 dl vettä kuutiolla kattilaan kiehuvaksi. Keitä noin 30 minuuttia tai kunnes inkiväärikuutiot tulevat kypsyäksi ja älä pitää vesi kattilaan.

  4. Lisää sokeri ja 0,5 dl vettä kattilassa. 

  5. Keitä kandisokeri matalalla lämmöllä noin 15-18 minuuttia. Jos tykkäät tuodamaan kandeerattu inkivääriä valkonaispaidan ympäröimä, lisäksi muutama minuutti.

  6. Ota kattila ulos uunista.

  7. Säilytä karamellit lasipulloon.

  8. Tarjoa kuuman teen kanssa.

Ruispiparit - ruokalahjat


Materiaali:

  • 100 g voita
  • 1 dl ruokosiirappia
  • 1.5 dl fariinisokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl neilikkaa
  • 2 tl inkivääriä
  • 1 kananmuna
  • 150 g ruisjauhoja
  • 0.75 tl ruokasoodaa
  • 85 g mantelijauhetta
  • 170 g vehnäjauhoja


Valmistus:


  1. Kaada siirappi ja sokeri kattilaan, keitä niitä matalassa lämpötilassa ennen, kuin sokerit tulevat hyvä kastiketta siirapin joukkoon. Anna siirapin ja sokerin seos ovat jäähtymään huoneenlämmössä. 

  2. Mittaa koko kuiva ainekset sekoitettuun kulhoon. Lisää sitten voi seokseen, mennä selkäsaunaan. Lopuksi lisää jauhoseos sokerin joukkoon.

  3. Pakkaa ruistaikina pakastuspussiin ja pitä taikina seuraavaan päivään jääkaapissa.

  4. Kaulitse taikina ohueksi noin 2-3 milimetriä.

  5. Käytä erilaisia pipareita ottamaan siitä.

  6. Paista ruispiparit 200 asteessa noin 5-8 minuuttia.

  7. Anna lahjaksi.

Tonyu Nuudeli __ Japanilainen kasvis nuudelit

Tonyu-ramen eli japanilainen kasvisnuudeli on herkullinen ateria. Tämä ruokalaji oli haastava myös JOC:n Namiko Chenille kesäkuussa. Rakast...

Sousiollinen Posti