Sitruunatorttu neljälle
- Leivonnaiset tarvidelle:
- 100g vehnäjauhoja
- 80g kylmää voita
- 1rkl sokeri
- 1 kananmuna
2. Täyte tarvidelle
- 1rkl maissitärkkelyä
- 50g hienon sokeriruokoja
- hienosti raastetta kuorinta 2 suuria sitruunaa
- 90ml tuoresitruunamehua ( 2 sitruunoistaan)
- pienen oransin
- 65g voita
- 3 kananmunaa
3. Marenkipiirakka tarvidelle
- 4 munanvalkuaisetta
- 100g sokeriruokoja
Kaadoin jauhot, sokerit, munankeltuaiset ja voin monitoimikoneeseen muutamaan minuutin kunnes seos sujuvaksi. Valmistamisen kuumenna uuni 180 asteeseen, kun tekeva piirakanseos. Unohtoin, että taikinan tarvitaan aikava rauhavasti yhdesta puolaan tuntin jääkaapissa.
Laitoin taikinan leivinpeltiin ja täytteisetta papuilla kuivakin ennen laitteen keittää taikina uunissa noin 15 minuuttia. Lisäsin sitten muukaan muutamaan minuutin jälkeen otin pavut ulos torttun kunnes leivonnainen on vaaleaksi ruskeäksi päälle.
Samaan aikaan kuumentin kakun, sekoistetta tasaiseksi munaseos pannussa lusikkamalla. Kaadoin sitruunamehun, sokerin pannuun ja sekoittava sen lämpötilaan lahaisesti kunnes tasaisesti ja paksusti. Poistin pannun kuumuukselta, kylmän voita olevat lisään ja sekoitetaan tasaisestikin. Lopullisesti, lisäsin kuorin sitruunan ja maissitäkkelyn ja jatkaan sekoistetta tasaisestikin. Jäähdyttävä sen jääkaapissä.
Sekoitin sokerit, munanvalkuaiset suurissa kulhossa muutamaan minuutin kunnes se tulee pehmeästi.
Kaadoin täyteseos torttuun ja laitoin marenkia päälle piirakkaan ja kuumentin uunin minuutin jos sen on vaaleaksi ruskeäksi, välittömästi otoin ulkona. Tarjoiluva päivän.