Wokki Kuningasosterivinokas

 


Kuningasosterisienet, tunnetaan myös nimellä kuningastrumpettisienet, ranskansarvisienet, ovat osterisieniryhmän suurimpia, joilla on paksu valkoinen varsi ja litteä ruskea korkki. Kuningastrumpettisienet kasvavat luonnollisesti kylmemmässä ilmastossa kaikkialla Lähi-idässä, Euroopassa ja Pohjois-Afrikassa. Sienet ruokkivat ruohomaisten kasvien varsia. Trumpettisieniä on mahdollista kasvattaa kotona asianmukaisella kosteudella ja ilmanvaihdolla käyttämällä kutua, joka on sekoitettu alustaan, kuten olkiin tai sahanpuruun.

Kotimaassani voimme nähdä niitä melkein kaikilla paikallisilla markkinoilla, ja jokaisen päivittäisen aterian hinta on lähes halpa. Kun valitset, katso, että korkissa on kiinteät varret ja mahdollisimman vähän vaurioita tai värimuutoksia. Trumpettisienet maistuvat portobello-sienen ja maitake-sienen risteytykseltä, ja niissä on keitettynä selkeä mehukas pähkinämäisyys.

Kuinka minun pitäisi keittää trumpettisieniä?

Trumpettisienet voidaan syödä kokonaisuudessaan. Sylinterimäinen varsi on runsas ja voi jäljitellä lihaa kasvis- ja vegaanisissa resepteissä. Korkkeja ei yleensä eroteta varresta, vaan joskus koko sieni leikataan pituussuunnassa puoliksi. Trumpettisieniä voi syödä joko raakana tai kypsennettynä. Ruoanlaitto parantaa niiden umami-makua, ja koska trumpettisienet ovat tiheämpiä kuin muut sienilajikkeet, ne kestävät hyvin hidasta kypsennystä ja korkeaa lämpöä. Paahdetut, grillatut, revityt, raa'at ovat lähes kaikenlaisia ​​sieniä, joita voimme valmistaa trumpetoimaan sieniä keittiössä, oven sisällä tai oven ulkopuolella.

Yhdessä kupissa King Trumpet sieniä, noin 250 grammaa, varastoitu ravintoaine on noin 88 kaloria, 6,2 grammaa proteiinia, 0,5 grammaa rasvaa ja 13 grammaa hiilihydraatteja.



Raaka-ainnet

·       500g  kuningasosterivinokkaita

·       1rkl kasvisöljyä vai oliiviöljyä

·       1rkl hienoksi pilkotuksi ruohosipuli

·       ½ rkl sienijauhetta

·       1tl kurkumajauhetta

  ·        ripaus pippuria ja suolaa 

Ruoanlaitto

1.       Liota sienet suolavedessä kulhossa (tarvitsin vain noin 1/2 tl vettä). Pidä ne 30 minuuttia tässä.

2.      Höyrytä sieniä 40-45 minuutissa keskilämmöllä.

3.      Odotetaan kuningasosterisieniä oikeassa lämpötilassa, kunnes käteni voi koskettaa niitä.

4.     Revi sienet hyvin ohuiksi siivuiksi.

5.      Laita silputut sienet suureen kulhoon ja mausta sitten suolalla, sienimausteella ja kaikilla yrttimausteilla.

6.     Anna paloiteltujen sieniryhmän levätä huoneenlämmössä tunnin ajan.

7.      Kaada öljy pannulle, paista sieniryhmää vaaleanruskeaksi.

8.      Ehkä haluat käyttää niitä joskus ja joihinkin ruokiin muina päivinä, kuten minä. Pidimme sitä juuri liedellä 15-20 minuutissa, se riittää.

9.     Säilytä ne sillalla seuraavia ruokia varten.

Lähde: What are Trumpet Mushroom?

Tervetulo Maaliskuu!

 

 

Wokkia punakaalia teriyakikastikkeen kanssa



Kotona pöydällä en ollut pitkään aikaan saanut värikästä ruokaa. Joten tänään päätin käydä paikallisilla markkinoilla ja etsiä kuuluisaa väriäni. Punakaalia, jota syön silloin tällöin useammin, mutta en vielä tiennyt tarkalleen sen ravinnosta ja hyödyistä. Ehkä tutkin tätä muina päivinä, koska tänään oli niin myöhäistä muutaman asian suhteen.

Raaka-ainnet kahdelle

·       200g  punakaalia

·       1rkl kasvisöljyä

·       5 persiljajuurta

·       1rkl hienoksi pilkotuksi kevätsipuli

·       1rkl hienoksi pilkotuksi salottisipuli

·       ½ rkl sienijauhetta

·       1rkl teriyakikastiketta

·       tuori persilja ja ripaus pippuri



Ruoanlaitto

1.        Leikka punakaali ohuiksi suikaleiksi veitsellä vai oksasilppurilla ilman valkokovaa.

2.       Laita kaalisuikaleet siivilässä ja pese suikaleet vettä alla.

3.       Kuumenna pilkotut salottisipulit, persiljajuuret ja öljyt pannussa. Sekoita seosta 3-4 minuutissa korkealla lampötilallä ennen, kuin salottisipulit ovat vaalea ruskea.

4.       Kaada kaalisuikaleet seokseen. Jalkeen sekoitamaan, mausta sienijauhella ja teriyakikastikella.

5.       Jatka seikottaa ennen kuin kypsiäksi.

6.       Lisää paistetut tofunahat kaalin ryhmään. Sekoita hyvin tehty niin, kuin kaali-tofunahan seosta on hyvin sekoitus.

7.       Koristele pippurilla ja tuoripersiljalla päänä.

    8.       Tarjoa wokkiruoan kera mitkä vain tykkäät! 

Punakaalille saamme ruokalistallemme paljon eri tyylisiä ruokia. Jos pidät coleslawista Koreassa, käyminen on hyvä idea. Niiden linkki sanoiksi. Nauti päivästäsi!



sienimuhennos nauriin kera

 


Mitä illallisellasi on tänään? Jos olet hämmentynyt idean antamisesta tähän.
Mikset valmista haudutettua sientä naurisilla?




Raaka-ainnet kahdelle

·       1 pieni nauris

·       100g ruskeaa pyökkiä sientä

·       kasvisöljyä paistamiseen ja 2rkl öljyä ruskeanesteisiin

·       1rkl hienoksi pilkotuksi salottisipuli

·       1/2tl hienoksi pilkotuksi inkivääri

·       2rkl soijakastiketta

·       4rkl lämminvettä

·       1tl sienijauhe

·       1 ½ tl ruskeasokeria for mausteisista ja 2tl ruskeanesteisiin

·       ripaus pippuri


 

Ruoanlaitto

1.        Liota sieniä suolalla vesikulhossa noin puoli tuntia ja pese ne sitten kahdesti vedellä.

2.       Kuori ja leikkaa nauris pieniksi kuutioiksi. Kuumenna nauriskuutiot vesikattilassa, ota naurisryhmä vedestä, kun se alkaa kiehua.

3.       Kaada kattilaan hieman öljyä, lisää nauriskuutiot ja paista, kunnes ne saavat vaalean ruskean ihon. Lusikoi nauris pieneen kulhoon ja odota.

4.       Lisää sokeri öljykannuun, jatka lämmittämistä matalaan lämpötilaan, kunnes se on liuennut, ja muuta ruskeaksi nesteeksi.

5.       Sekoita nauriskuutiot ja fariinisokerineste ja lisää sitten kaikki raaka-aineet ryhmään.

    6.       Hauduta nauris-sienisettejä matalalle lämmölle 15-20 minuutissa. 

Tällä ruokalajilla on erittäin herkullinen, jos nautit sen tuoreen salaatin ja kiehuvan riisin tai minkä tahansa syötävän kanssa.





Mungpapu sokerisoppa - Vietnamilaisen katuruokaa



 - Joka päivä herään aina myyjän ääneen "Banh mi di, banh mi nong vua thoi vua an di" _ mikä tarkoittaa suomeksi "Who do <Banh mi> ostaa?" Patong on erittäin kuuma, joten sinun täytyy virrata, kun haluat syödä sen heti”. Ihmiset ostivat paikallisilta päätorilta ruokia, kuten banh mi:tä, tahmeaa riisiä, vihanneksia, hedelmiä, munia ja tavaroita sekä kaikkea mitä he saattoivat myydä, ja muuttivat minne tahansa päätieltä kujalle polkupyörällä tai moottoripyörällä myyntiä varten. Mutta menneisyydessä myyjät käyttivät olkapäätä ruokien tai tavaroiden kuljettamiseen, jotka saapuivat melkein kujille.

- Mung-pavun makea keitto on myös yksi Vietnamin kuuluisista katuruoista, ja tänään se tulee pöytääni jälkiruokana.

- Vihreänä grammana tunnettu mungpapu kuuluu palkokasvien perheeseen. Sitä viljellään pääasiassa Itä-Aasiassa, Kaakkois-Aasiassa ja Intian niemimaalla, ja sitä käytetään suolaisten ja makeiden ruokien ainesosana. Mungpapu on tärkeä syötävä palkokasvi, jota kasvatettiin Aasiassa, erityisesti Intian niemimaalla yli 4000 vuotta sitten, ihmisten ja eläinten ravinnoksi, ja se on myös maailman suurin tuottaja. Yli 2000 vuoden jälkeen mungpavut siirrettiin Kiinaan. Lisäksi mung-pavut tuotiin Afrikkaan ja Lähi-itään, missä ne vakiintuivat nopeasti paikallisen keittiön perusaineeksi.

Mungpavun ravinto ja hyödyt julkaistaan ​​tulevassa ruoassa.

Raaka-aineet kolmelle

·       100g mungpapua

·       7rkl valkoista kivisokeria

·       15g  kuivaa merilevää

·       1 litra vettä

·       300ml kookosmaitoa

·       ½ tl salt

Ruoanvalmistus

1.        Liota mungpapua ja merilevää veteen noin 40 minuutiksi. (Muista laittaa merilevää toiseen kulhoon, älä yhdistä mungpapua ja merilevää kulhoon yhdessä.)

2.       Pese pavut ja merilevät muutaman kerran puhdistusta varten.

3.       Kaada pavut ja vesi kattilaan ja lisää kattilaan hieman suolaa.

4.       Keitä papupannua 20 minuuttia. Tarkista, jos mungpavusta tulee pehmeää ja mureaa, se on oikea aika kypsäksi hyvin.

5.       Lisää kypsiin papusarjaan sokeri ja liotettu merilevä, jatka 5 minuutin kuluttua kookosmaidon kaadamista ja keitä sitten plus 7 minuuttia matalassa lämpötilassa.

Nyt mungpavun makea keitto on valmis käytettäväksi. Voit syödä lämpimänä tai lisätä muutaman jääkuution.



 

 



Chai tow kway – Singaporelainen porkkanakakku

 


Chai tow kway on yleinen Chaoshan- tai Teochew-ruokien ruokalaji tai dim sum Kiinassa. Se on suosittu myös Indonesiassa, Singaporessa, Malesiassa, Thaimaassa, Taiwanissa ja Vietnamissa, ja se koostuu paistetuista nauris- tai retiikakkukuutioista. Porkkanakakku oli sen nimi Singaporessa, koska se on hämmentävä ja virheellista.

Tämä on "Bot chien" vietnamilaisin sanoin, mikä tarkoittaa paistettua jauhokakkua, siinä ei säilytetä nauriita tai daikoneja. Tämä on Vietnamin kuuluisa katuruoka. Mutta samalla tavalla porkkanakakun valmistukseen Singaporessa.

"Bot Chien"_ Street food in Vietnam

Vietnamissa sitä kutsutaan nimellä "Banh cu cai tieu". Englanninkielinen käännös on "Teochew nauriskakku", joka on suosittu normaaliruokakatu Bac Lieun provinssikaupungissa, joka sijaitsee Mekongin suistoalueella Etelä-Vietnamissa. Mutta nauris kakun muoto näkyy pyöreässä 'informissa ja paistetaan öljyissä. Pöydällä se tarjoillaan tuorekasvislautasen ja soija- tai kalakastikkeen kera.

Miksi Teochew-kakku tuli tunnetuksi Vietnamissa. Palaamme 17. aikakauteen, jolloin kiinalaiset muuttivat Vietnamiin Nguyen-dynastian aikana. He asuivat Vietnamin alueella pohjoisesta etelään. Siinä aallossa vuonna 1680 Mac Cuu toimi viranhaltijana Ming-dynastiassa Kiinassa, joka tuli Bac lieuun. Hän muutti ja hyödynsi lähes villiä joutomaiden parannusta, joka oli hyödyllistä maataloudelle ja väestölle. Lisäksi Bac lieu, "Cho lon" Sai Gonin kaupunki on myös iso kiinalainen alue, jossa ihmiset syövät aina "Chai tow kwayta" Lyhtyfestivaaleilla.

Raaka-aineet kahdelle

·       250g nauriskakkua

·       2-3 kananmunaa

·       1rkl hienoksi pilkottu kevätsipuli

·       paistetulle kasvisöljylle

·       hienoksi pilkottu kasvis

·       125 ml vettä

·       80ml soijakastikeitä

·       2rkl ruskeasokeria

·       1rkl hienoksi pilkottu valkosipuli


 

Käyttöohje

1.        Leikkaa naurikakku ohuiksi viipaleiksi.

2.       Kuumenna pannua ja öljyä liedellä keskilämmöllä, kunnes nauriskakkujen pinnat ovat vaaleanruskeita (ehkä noin 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta).

3.       Keitä vettä ja hienonnettua valkosipulia pienessä kattilassa 2 minuuttia, lisää sitten sokeri ja soijapapukastike vesiryhmään. Sekoita, kunnes sokeri haisee nestemäisessä massassa.

   4.       Kaada soijapapukastike pieneen kulhoon ja odota tarjoilua. 

Meillä on kaksi vaihtoehtoa käyttää kananmunia tässä ruuassa

- Riko munat, sekoita munat pienessä kulhossa ja kaada tämä nestemäinen muna nauriskakun viipaleille paistamisen aikana.

- Munakas nestemäinen muna paistetun nauriskakun jälkeen.

Oikeaan aikaan nauti Chai tow kwaysta tuoreiden vihannesten kanssa. Tämä ruokalaji maistuu paremmalta lämpimänä pidettynä.



Tonyu Nuudeli __ Japanilainen kasvis nuudelit

Tonyu-ramen eli japanilainen kasvisnuudeli on herkullinen ateria. Tämä ruokalaji oli haastava myös JOC:n Namiko Chenille kesäkuussa. Rakast...

Sousiollinen Posti