Wokki Kuningasosterivinokas
Kuinka minun
pitäisi keittää trumpettisieniä?
Trumpettisienet
voidaan syödä kokonaisuudessaan. Sylinterimäinen varsi on runsas ja voi jäljitellä
lihaa kasvis- ja vegaanisissa resepteissä. Korkkeja ei yleensä eroteta
varresta, vaan joskus koko sieni leikataan pituussuunnassa puoliksi.
Trumpettisieniä voi syödä joko raakana tai kypsennettynä. Ruoanlaitto parantaa
niiden umami-makua, ja koska trumpettisienet ovat tiheämpiä kuin muut
sienilajikkeet, ne kestävät hyvin hidasta kypsennystä ja korkeaa lämpöä.
Paahdetut, grillatut, revityt, raa'at ovat lähes kaikenlaisia sieniä, joita voimme
valmistaa trumpetoimaan sieniä keittiössä, oven sisällä tai oven ulkopuolella.
Yhdessä kupissa King Trumpet sieniä, noin 250 grammaa, varastoitu ravintoaine on noin 88 kaloria, 6,2 grammaa proteiinia, 0,5 grammaa rasvaa ja 13 grammaa hiilihydraatteja.
Raaka-ainnet
· 500g kuningasosterivinokkaita
· 1rkl kasvisöljyä vai oliiviöljyä
· 1rkl hienoksi pilkotuksi ruohosipuli
· ½ rkl sienijauhetta
· 1tl kurkumajauhetta
·
ripaus pippuria ja suolaa
Ruoanlaitto
1. Liota sienet suolavedessä kulhossa (tarvitsin vain noin 1/2 tl vettä). Pidä ne 30 minuuttia tässä.
2. Höyrytä sieniä 40-45 minuutissa keskilämmöllä.
3. Odotetaan kuningasosterisieniä oikeassa lämpötilassa, kunnes käteni voi koskettaa niitä.
4. Revi sienet hyvin ohuiksi siivuiksi.
5. Laita silputut sienet suureen kulhoon ja mausta sitten suolalla, sienimausteella ja kaikilla yrttimausteilla.
6. Anna paloiteltujen sieniryhmän levätä huoneenlämmössä tunnin ajan.
7. Kaada öljy pannulle, paista sieniryhmää vaaleanruskeaksi.
8. Ehkä haluat käyttää niitä joskus ja joihinkin ruokiin muina päivinä, kuten minä. Pidimme sitä juuri liedellä 15-20 minuutissa, se riittää.
9. Säilytä ne sillalla seuraavia ruokia varten.
Lähde: What are Trumpet Mushroom?
Tervetulo Maaliskuu! |
Kommentit
Lähetä kommentti