Chai tow kway – Singaporelainen porkkanakakku
Chai tow kway on yleinen Chaoshan- tai Teochew-ruokien ruokalaji tai dim sum Kiinassa. Se on suosittu myös Indonesiassa, Singaporessa, Malesiassa, Thaimaassa, Taiwanissa ja Vietnamissa, ja se koostuu paistetuista nauris- tai retiikakkukuutioista. Porkkanakakku oli sen nimi Singaporessa, koska se on hämmentävä ja virheellista.
Tämä on "Bot chien" vietnamilaisin sanoin, mikä tarkoittaa paistettua jauhokakkua, siinä ei säilytetä nauriita tai daikoneja. Tämä on Vietnamin kuuluisa katuruoka. Mutta samalla tavalla porkkanakakun valmistukseen Singaporessa.
Vietnamissa sitä kutsutaan nimellä
"Banh
cu cai tieu". Englanninkielinen käännös on "Teochew
nauriskakku", joka on suosittu normaaliruokakatu Bac Lieun
provinssikaupungissa, joka sijaitsee Mekongin suistoalueella Etelä-Vietnamissa.
Mutta nauris kakun muoto näkyy pyöreässä 'informissa ja paistetaan öljyissä.
Pöydällä se tarjoillaan tuorekasvislautasen ja soija- tai kalakastikkeen kera.
Miksi Teochew-kakku tuli tunnetuksi
Vietnamissa. Palaamme 17. aikakauteen, jolloin kiinalaiset muuttivat Vietnamiin
Nguyen-dynastian aikana. He asuivat Vietnamin alueella pohjoisesta etelään.
Siinä aallossa vuonna 1680 Mac Cuu toimi viranhaltijana Ming-dynastiassa
Kiinassa, joka tuli Bac lieuun. Hän muutti ja hyödynsi lähes villiä joutomaiden
parannusta, joka oli hyödyllistä maataloudelle ja väestölle. Lisäksi Bac
lieu, "Cho lon" Sai Gonin kaupunki on myös iso kiinalainen alue,
jossa ihmiset syövät aina "Chai tow kwayta" Lyhtyfestivaaleilla.
Raaka-aineet kahdelle
· 250g nauriskakkua
· 2-3 kananmunaa
· 1rkl hienoksi pilkottu kevätsipuli
· paistetulle kasvisöljylle
· hienoksi pilkottu kasvis
· 125 ml vettä
· 80ml soijakastikeitä
· 2rkl ruskeasokeria
· 1rkl hienoksi pilkottu valkosipuli
Käyttöohje
1. Leikkaa naurikakku ohuiksi viipaleiksi.
2. Kuumenna pannua ja öljyä liedellä keskilämmöllä, kunnes nauriskakkujen pinnat ovat vaaleanruskeita (ehkä noin 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta).
3. Keitä vettä ja hienonnettua valkosipulia pienessä kattilassa 2 minuuttia, lisää sitten sokeri ja soijapapukastike vesiryhmään. Sekoita, kunnes sokeri haisee nestemäisessä massassa.
4. Kaada soijapapukastike pieneen kulhoon ja odota tarjoilua.
Meillä on kaksi vaihtoehtoa käyttää
kananmunia tässä ruuassa
- Riko
munat, sekoita munat pienessä kulhossa ja kaada tämä nestemäinen muna
nauriskakun viipaleille paistamisen aikana.
- Munakas
nestemäinen muna paistetun nauriskakun jälkeen.
Oikeaan aikaan nauti Chai tow
kwaysta tuoreiden vihannesten kanssa. Tämä ruokalaji maistuu paremmalta lämpimänä
pidettynä.
Kommentit
Lähetä kommentti