Chai tow kway – Singaporelainen porkkanakakku

 


Chai tow kway on yleinen Chaoshan- tai Teochew-ruokien ruokalaji tai dim sum Kiinassa. Se on suosittu myös Indonesiassa, Singaporessa, Malesiassa, Thaimaassa, Taiwanissa ja Vietnamissa, ja se koostuu paistetuista nauris- tai retiikakkukuutioista. Porkkanakakku oli sen nimi Singaporessa, koska se on hämmentävä ja virheellista.

Tämä on "Bot chien" vietnamilaisin sanoin, mikä tarkoittaa paistettua jauhokakkua, siinä ei säilytetä nauriita tai daikoneja. Tämä on Vietnamin kuuluisa katuruoka. Mutta samalla tavalla porkkanakakun valmistukseen Singaporessa.

"Bot Chien"_ Street food in Vietnam

Vietnamissa sitä kutsutaan nimellä "Banh cu cai tieu". Englanninkielinen käännös on "Teochew nauriskakku", joka on suosittu normaaliruokakatu Bac Lieun provinssikaupungissa, joka sijaitsee Mekongin suistoalueella Etelä-Vietnamissa. Mutta nauris kakun muoto näkyy pyöreässä 'informissa ja paistetaan öljyissä. Pöydällä se tarjoillaan tuorekasvislautasen ja soija- tai kalakastikkeen kera.

Miksi Teochew-kakku tuli tunnetuksi Vietnamissa. Palaamme 17. aikakauteen, jolloin kiinalaiset muuttivat Vietnamiin Nguyen-dynastian aikana. He asuivat Vietnamin alueella pohjoisesta etelään. Siinä aallossa vuonna 1680 Mac Cuu toimi viranhaltijana Ming-dynastiassa Kiinassa, joka tuli Bac lieuun. Hän muutti ja hyödynsi lähes villiä joutomaiden parannusta, joka oli hyödyllistä maataloudelle ja väestölle. Lisäksi Bac lieu, "Cho lon" Sai Gonin kaupunki on myös iso kiinalainen alue, jossa ihmiset syövät aina "Chai tow kwayta" Lyhtyfestivaaleilla.

Raaka-aineet kahdelle

·       250g nauriskakkua

·       2-3 kananmunaa

·       1rkl hienoksi pilkottu kevätsipuli

·       paistetulle kasvisöljylle

·       hienoksi pilkottu kasvis

·       125 ml vettä

·       80ml soijakastikeitä

·       2rkl ruskeasokeria

·       1rkl hienoksi pilkottu valkosipuli


 

Käyttöohje

1.        Leikkaa naurikakku ohuiksi viipaleiksi.

2.       Kuumenna pannua ja öljyä liedellä keskilämmöllä, kunnes nauriskakkujen pinnat ovat vaaleanruskeita (ehkä noin 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta).

3.       Keitä vettä ja hienonnettua valkosipulia pienessä kattilassa 2 minuuttia, lisää sitten sokeri ja soijapapukastike vesiryhmään. Sekoita, kunnes sokeri haisee nestemäisessä massassa.

   4.       Kaada soijapapukastike pieneen kulhoon ja odota tarjoilua. 

Meillä on kaksi vaihtoehtoa käyttää kananmunia tässä ruuassa

- Riko munat, sekoita munat pienessä kulhossa ja kaada tämä nestemäinen muna nauriskakun viipaleille paistamisen aikana.

- Munakas nestemäinen muna paistetun nauriskakun jälkeen.

Oikeaan aikaan nauti Chai tow kwaysta tuoreiden vihannesten kanssa. Tämä ruokalaji maistuu paremmalta lämpimänä pidettynä.



Kommentit

Suositut tekstit