sienimuhennos nauriin kera
Raaka-ainnet kahdelle
· 1 pieni nauris
· 100g ruskeaa pyökkiä sientä
· kasvisöljyä paistamiseen ja 2rkl öljyä ruskeanesteisiin
· 1rkl hienoksi pilkotuksi salottisipuli
· 1/2tl hienoksi pilkotuksi inkivääri
· 2rkl soijakastiketta
· 4rkl lämminvettä
· 1tl sienijauhe
· 1 ½ tl ruskeasokeria for mausteisista ja 2tl ruskeanesteisiin
· ripaus pippuri
Ruoanlaitto
1. Liota sieniä suolalla vesikulhossa noin puoli tuntia ja pese ne sitten kahdesti vedellä.
2. Kuori ja leikkaa nauris pieniksi kuutioiksi. Kuumenna nauriskuutiot vesikattilassa, ota naurisryhmä vedestä, kun se alkaa kiehua.
3. Kaada kattilaan hieman öljyä, lisää nauriskuutiot ja paista, kunnes ne saavat vaalean ruskean ihon. Lusikoi nauris pieneen kulhoon ja odota.
4. Lisää sokeri öljykannuun, jatka lämmittämistä matalaan lämpötilaan, kunnes se on liuennut, ja muuta ruskeaksi nesteeksi.
5. Sekoita nauriskuutiot ja fariinisokerineste ja lisää sitten kaikki raaka-aineet ryhmään.
6. Hauduta nauris-sienisettejä matalalle lämmölle 15-20 minuutissa.
Tällä ruokalajilla on erittäin
herkullinen, jos nautit sen tuoreen salaatin ja kiehuvan riisin tai minkä
tahansa syötävän kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti