Wokkia punakaalia teriyakikastikkeen kanssa
Kotona pöydällä en ollut pitkään aikaan saanut värikästä ruokaa. Joten tänään päätin käydä paikallisilla markkinoilla ja etsiä kuuluisaa väriäni. Punakaalia, jota syön silloin tällöin useammin, mutta en vielä tiennyt tarkalleen sen ravinnosta ja hyödyistä. Ehkä tutkin tätä muina päivinä, koska tänään oli niin myöhäistä muutaman asian suhteen.
Raaka-ainnet kahdelle
· 200g punakaalia
· 1rkl kasvisöljyä
· 5 persiljajuurta
· 1rkl hienoksi pilkotuksi kevätsipuli
· 1rkl hienoksi pilkotuksi salottisipuli
· ½ rkl sienijauhetta
· 1rkl teriyakikastiketta
· tuori persilja ja ripaus pippuri
Ruoanlaitto
1. Leikka punakaali ohuiksi suikaleiksi veitsellä vai oksasilppurilla ilman valkokovaa.
2. Laita kaalisuikaleet siivilässä ja pese suikaleet vettä alla.
3. Kuumenna pilkotut salottisipulit, persiljajuuret ja öljyt pannussa. Sekoita seosta 3-4 minuutissa korkealla lampötilallä ennen, kuin salottisipulit ovat vaalea ruskea.
4. Kaada kaalisuikaleet seokseen. Jalkeen sekoitamaan, mausta sienijauhella ja teriyakikastikella.
5. Jatka seikottaa ennen kuin kypsiäksi.
6. Lisää paistetut tofunahat kaalin ryhmään. Sekoita hyvin tehty niin, kuin kaali-tofunahan seosta on hyvin sekoitus.
7. Koristele pippurilla ja tuoripersiljalla päänä.
8. Tarjoa wokkiruoan kera mitkä vain tykkäät!
Punakaalille saamme ruokalistallemme
paljon eri tyylisiä ruokia. Jos pidät coleslawista Koreassa, käyminen on hyvä
idea. Niiden linkki sanoiksi. Nauti päivästäsi!
Kommentit
Lähetä kommentti