Mungpapu sokerisoppa - Vietnamilaisen katuruokaa



 - Joka päivä herään aina myyjän ääneen "Banh mi di, banh mi nong vua thoi vua an di" _ mikä tarkoittaa suomeksi "Who do <Banh mi> ostaa?" Patong on erittäin kuuma, joten sinun täytyy virrata, kun haluat syödä sen heti”. Ihmiset ostivat paikallisilta päätorilta ruokia, kuten banh mi:tä, tahmeaa riisiä, vihanneksia, hedelmiä, munia ja tavaroita sekä kaikkea mitä he saattoivat myydä, ja muuttivat minne tahansa päätieltä kujalle polkupyörällä tai moottoripyörällä myyntiä varten. Mutta menneisyydessä myyjät käyttivät olkapäätä ruokien tai tavaroiden kuljettamiseen, jotka saapuivat melkein kujille.

- Mung-pavun makea keitto on myös yksi Vietnamin kuuluisista katuruoista, ja tänään se tulee pöytääni jälkiruokana.

- Vihreänä grammana tunnettu mungpapu kuuluu palkokasvien perheeseen. Sitä viljellään pääasiassa Itä-Aasiassa, Kaakkois-Aasiassa ja Intian niemimaalla, ja sitä käytetään suolaisten ja makeiden ruokien ainesosana. Mungpapu on tärkeä syötävä palkokasvi, jota kasvatettiin Aasiassa, erityisesti Intian niemimaalla yli 4000 vuotta sitten, ihmisten ja eläinten ravinnoksi, ja se on myös maailman suurin tuottaja. Yli 2000 vuoden jälkeen mungpavut siirrettiin Kiinaan. Lisäksi mung-pavut tuotiin Afrikkaan ja Lähi-itään, missä ne vakiintuivat nopeasti paikallisen keittiön perusaineeksi.

Mungpavun ravinto ja hyödyt julkaistaan ​​tulevassa ruoassa.

Raaka-aineet kolmelle

·       100g mungpapua

·       7rkl valkoista kivisokeria

·       15g  kuivaa merilevää

·       1 litra vettä

·       300ml kookosmaitoa

·       ½ tl salt

Ruoanvalmistus

1.        Liota mungpapua ja merilevää veteen noin 40 minuutiksi. (Muista laittaa merilevää toiseen kulhoon, älä yhdistä mungpapua ja merilevää kulhoon yhdessä.)

2.       Pese pavut ja merilevät muutaman kerran puhdistusta varten.

3.       Kaada pavut ja vesi kattilaan ja lisää kattilaan hieman suolaa.

4.       Keitä papupannua 20 minuuttia. Tarkista, jos mungpavusta tulee pehmeää ja mureaa, se on oikea aika kypsäksi hyvin.

5.       Lisää kypsiin papusarjaan sokeri ja liotettu merilevä, jatka 5 minuutin kuluttua kookosmaidon kaadamista ja keitä sitten plus 7 minuuttia matalassa lämpötilassa.

Nyt mungpavun makea keitto on valmis käytettäväksi. Voit syödä lämpimänä tai lisätä muutaman jääkuution.



 

 



Kommentit

Suositut tekstit