Paistettu violetti gnocchi ja gochujangkastike_ Herkullista Korealaista

 

Mitä yrttejä tykkäät istuttaa puutarhaasi tai kasvihuoneeseesi?

Jos luonnonvarastoissa eräänlainen yrtti raaka-aineeksi ja myös terveydelle lääke. Se on okei. Haluan kertoa violetista shisosta, joka tarkoittaa japaniksi. "Tia to" on nimi vietnamiksi.

Violetti shiso tai perilla on yleinen nimi, jolla ihmiset kutsuvat niitä, lisäksi naudanpihvikasvin nimi, joka on vuosittain syötävä Lamiaceae (minttu) -perhe, joka on kotoisin Himalajalta ja Kaakkois-Aasiasta. Siinä on näyttäviä kukkia ja tuoksuvia purppuranpunaisia ​​lehtiä, jotka voivat muistuttaa raakaa lihaa, mistä johtuu yleinen nimi. Tämä kasvi kasvaa nopeasti ja aggressiivisesti jopa 3 jalkaa korkeaksi, 1 ½ jalkaa leveäksi. Kukkien nipistäminen ennen niiden siementämistä hidastaa niiden tuulen levittämien siementen leviämistä. Kun se jätetään omikseen, se kylvää itseään runsaasti. Sitä tavataan kasvamassa tienvarsilla ja häiriintyneillä alueilla, kasvaen luonnontiloihin, jotka kilpailevat endeemisistä kasveista. Se kasvaa parhaiten täydessä auringossa osittaiseen varjoon rikkaassa, kosteassa tai kuivassa maaperässä. Tämä kasvi kestää hyvin lämpöä ja kuivuutta.



Paistettu gnocchi yksille

·       75 g-100 g violetia gnocchia

·       vettä

·       1 rkl voita

·       tuori veripeippi (ravinstemus)

·       ripaus suola

·       75 g tofua

·       paistettu öljy

Gochujang kastikkeelle

·       1 rkl soijataikina

·       1 rkl gochujangtaikina

·       2 rkl soijakastiketta

·       ½ rkl omenaetikkaa

·       1 ½ tl ruskeaa sokeria

·       1 tl seesamiöljyä


 

Ruoanlaitto

1.       Pese tuore violetti shiso tai perilla vedessä. Sen jälkeen Chop ne ilmoitti hienoksi paloittelu.

2.      Jaa tofu pieniksi kuutioiksi. Odota paistamista.

3.      Kaada paistettu öljy pannulle, odota, että öljy kiehuu 1-2 minuutissa.

4.     Lisää tofukuutiot öljyryhmään. Friteeraa ne, korvaa valkoinen kuori vaaleanruskealla kuorella ja tee niistä rapeita.

5.      Valuta korianterissa paistettu tofu ja odota tarjoilua.

6.     Sulata voi paistinpannussa miedolla lämmöllä.

7.      Liota gnocchia suolavedessä ja laita se siivilään höyryämään 15-20 minuutin kuluttua.

8.      Kun gnocchien taikina on valmis, kaada kypsät gnocchit voivuokaan. Sekoita, kunnes gnocchi muuttuu vaaleanruskeaksi reunoilta.

9.     Sammuta liesi ja lisää hienonnettu violetti shiso gnocchi-ryhmään.

10.  Sekoita muutama minuutti, kaada paistettu gnocchi lautaselle ja odottamaan.

11.    Sekoita kaikki gochujang-kastikkeen raaka-aineet tasaiseksi pienessä kulhossa.

   12.   Lopuksi paistettu gnocchi ja gochujang-kastike. 



Kuinka käytin sitä pöydällä:

Laitoin paistetut gnocchi-kuutiot ja paistetut tofukuutiot salaatin keskelle. Tämän jälkeen lusikkaan gochujang-kastiketta tofun ja gnocchin pinnalle. Sanoin "A"-sanan ja laitoin salaatin pyörimään suuhuni. "O..A..O..A" Maku on niin hyvä.

Kaivetaan asiaan!!!



Italialaista gnocchia

 

Gnocchit ovat italialaisen keittiön monipuolinen nyytien perhe. Sana gnocchi voi olla johdettu italian sanasta nocchio, joka tarkoittaa "solmua puussa", tai nocca, joka tarkoittaa "rystystettä". Se on ollut perinteinen italialainen ruokalaji Rooman ajoista lähtien. Rooman legioonat esittelivät sen imperiumin laajentuessa Euroopan mantereen maihin. Eräs muinainen roomalainen resepti koostuu mannapuuron kaltaisesta taikinasta, joka on sekoitettu munien kanssa; vastaavia moderneja ruokia ovat paistettu gnocchi alla Romana ja Sardinian malloreddus, jotka eivät sisällä kananmunia. Kun perunat tuotiin Eurooppaan, ne sisällytettiin lopulta gnocchi-resepteihin. Perunagnocchit ovat erityisen suosittuja Lombardiassa, Abruzzossa, Friuli-Venezia Giuliassa, Venetossa ja Laziossa.

Kotitekoiset gnocchit syödään yleensä samana päivänä tai levitetään tasaisesti uunipellille pakastettuna. Säilytä sen jälkeen ilmatiiviissä pussissa ja säilytä pakastimessa myöhempää käyttöä varten. Tällä menetelmällä gnocchit voivat kestää kaksi kuukautta pakastimessa.

Nykyään perunagnocchit ovat suosittuja kaikkialla maailmassa, ja sitä on saatavilla useissa eri muodoissa, ja niitä on saatavilla monipuolisemmin ranskalaisista, kroatialaisista, itävaltalaisista, slovenialaisista ja eteläamerikkalaisista keittiöistä. 

Mutta minun versioni gnocchista ei tehty perunasta, vaan se korvattiin kiinalaisella violetilla jamsilla. Olin tutkinut reseptiä Electric Blue Food -blogin Evalta, joka teki gnocchia paahdetulla bataatilla ja jauhoilla.

Lähde: Wiki

Raaka-ainnet

·       220g  vehnäjauhoja

·       180g kiinalaista violetteja jamsseja

·       60g maissitärkkelystä

·       50g voita

·       ½ tl suolaa

·       1 kananmuna

Ruoanlaitto

1.       Kaada vehnäjauhot muovilevykakun päälle, lisää sitten suola ja maissitärkkelys. Sekoita niitä.

2.      Lisää voi jauhoihin. Purista sen jälkeen voi ja jauhot yhteen.


3.      Kun näet melkein pienen taikinamuodon, on oikea hetki rikota muna ja kaada se taikinaan.


4.     Sekoita kunnes munaneste ja taikina ovat kypsiä.

5.      Jatka jamsusoseen kaadamista taikinaryhmään.

6.     Vatkaa seosta, kunnes gnocchi-taikina on tasaista.


7.      Jaa iso taikina pieniksi palloiksi, joiden paino on noin 35-40g.

8.      Rullaa ja vedä pallotaikinaa hitaasti putken muotoa varten.

 

9.     Leikkaa tämä putkitaikina 6 rystysten osaan. Kierrä sen jälkeen rystys haarukalla. Lopulta violetti gnocchi on valmis.

    10.  Säilytän gnocchia ilmatiiviissä pussissa jauhopeite kasvoilla. Säilytä pussi pakastimessa tai sillalla olevassa pakastekaapissa seuraavaa päivää. 






Korealainen rapsakka tofu vehnäjauhon tortillan kanssa

Uusi viikko tulossa, jauhotortilla rapealla tofulla ja kasviskynsillä on ollut aamupalani tänään. Tämä ruoka on tukenut minua täyteläisyydellä ja energialla. En tietenkään unohtanut itselleni jäälasillista maitokahvia.

Tacoilla on erittäin herkullinen maku, koska niissä yhdistyvät hyvin rasvainen, hapan, makea, suolainen ja mausteseos. Mutta tämän ruuan ainekset eivät olleet omiani, tutkin sen ohjeita täältä.

Raaka-ainnet kahdelle

Rapsakkalle tofulle

·       150g  viipaletta tofua

·       2 rkl parsakkaa jauhoa

·       3 rkl kasvisöljyä

·       6 tortillaviipaletta

Gochujang kastikkeelle

·       2 rkl gochujang tahnaa

·       3 tl omenaretikkaa

·       2 tl soijakastiketta

   ·       1 ½ tl ruskeaa sokeria 

Kasviksille saksille

·       1 kuppi silputtu punakaali

·       ¼ kuppi silputtu porkkana

·       ¼ kuppi ohuiksi viipaleen punasipulista

·       ¼ kuppi pilkottu korianteri ja culantro

·       ½ tl suolaa

Ruoanlaitto

Valmistus kasvis saksi             

1.       Säilytä silputtu punakaali ja raastettu porkkana kulhossa. Ripottele suolaa punakaali- ja porkkanaryhmään. Sekoita, kunnes suola on liuennut. Pidä tauko huoneenlämmössä.

2.      Lusikoi gochujang-tahnaa pieneen kulhoon ja lisää sitten soijapapukastike, omenaviinietikka ja sokeri chilipippuritahnaan. Pyöritä seosta muutama minuutti, kunnes se on hyvin kypsää.

   3.      15-20 minuutin tauon jälkeen kasviskynnet ovat valmiita, sekoita ohuiksi viipaloitu punasipuli ja gochujang-seos. Unohda se puolessa tunnissa. 

Valmistus rapsakka tofu       

1.       Peitä tofu kahdella talouspaperilla, jotta vesi valuu sisältä. Jos käytät suurta tofua, leikkaa se pieniksi paloiksi. (mikä tahansa puoli, josta pidät).

2.      Kaada paahdetut jauhot tofuryhmään, ravista pienellä voimalla, jotta ympäröivä tofupala jauhota tiukasti.

3.      Kuumenna pannu ja öljy liedellä keskilämpötilaan. Odota kiehuvaa öljyä.

4.     Uppopaista tofua öljyryhmässä. Noin 3 minuutin kuluttua molemmin puolin rapeat tofupalat säilyttävät vaaleanruskean värin. Ota ne pois öljystä.

5.      Laita rapea tofu lautaselle, jonka pohjalle on imupaperi. Odota tarjoilua.


Tarjous

1.       Lämmitä tortilla pannulla alhaiseksi, kunnes se on valmis syötäväksi.

2.      Aseta rapea tofupala tortillan keskelle ja lisää sitten kasviskynnet tofun pinnalle. Kaksinkertainen tortillalehti ja tada...tada... Taco on ilmestynyt.

   3.      Nautitaan nyt tacostani! 



Vehnäjauho tortilla

 

Lahjat kansainväliseksi naistenpäiväksi! Kaikkea voimaa, vahvoja ja kauniita NAISIA

Sana tortilla tarkoittaa espanjaksi "pientä kakkua", on ohutta, pyöreää happamatonta mesoamerikkalaista leipää, joka alun perin tehtiin maissihominy-jauhosta ja nykyään myös vehnäjauhosta. Mesoamerikkalaiset maissitortillat tunnetaan jo vuodesta 500 eaa. Mesoamerikkalaisessa keittiössä on tortillojen lisäksi tamaleja, jotka ovat myös klassisia maissiruokia. 

Raaka-ainnet

·       400g  vehnäjauhoja

·       1 tl suola

·       1 tl leivinjauhetta

·       60g kasvisöljyä

·       150g lämmintä vettä

Ruoanlaitto

Valmistus

1.       Sekoita isossa kulhossa säilytettyyn vehnäjauhoon suola ja leivinjauhe.

2.      Tee reikä jauhoihin ja kaada öljy tähän. Sekoita jauhot ja öljyseos keskenään ja lisää sitten lämmin vesi tässä ryhmässä. Huomaa, että se on vain kaatanut puoli. Muutaman minuutin sekoittamisen jälkeen lisään viimeisen veden.

3.      Vatkaa taikinaa käsin tai tehosekoittimella tasaiseksi seokseksi.

4.     Jaa taikina 23 pieneen palloon, joista jokainen painaa noin 25 g.

5.      Peitä pallotaikinat talouspaperilla ja anna niiden levätä 15 minuutista 2 tuntiin.

6.     Pyöritä pallotaikina ohuiksi pyöriksi. (Mutta tortillani eivät pidä karkeaa puolta ollenkaan)



Leivonta

1.       Kuumenna pannu liedellä keskilämmöllä 1-2 minuutissa.

2.      Kaada karkea taikina vuokaan, kun tortillan pinnalle ilmestyy muutama pieni ilmapallo ja sen ympärillä on kevyt tuoksu. Nyt on oikea aika vaihtaa toista puolia. Paista 2 minuuttia kummaltakin puolelta.

3.      Kääri tortillat talouspaperiin ja laita suljettavaan vetoketjupussiin ja säilytä jääkaapissa seuraavaa päivää varten.

 



 

Wokkia pastaa ja riisinuudelia kuningasosterivinokkaan kera

 

Mitä ruokaa sinulla on aamupala tänään? No, äänestin pastaa ja äitini piti riisinuudelista. Tästä syystä yhdistin molemmat ruokalajiin. Siis paistettua pastaa ja riisinuudelit kuningasosterisienillä (raaka-aine, jonka tein eilen). Sen maku on erittäin herkullinen äidilleni ja minulle.

Toivottavasti pidät siitä!



Raaka-ainnet kahdelle

·       ½ kuppi wokkeja kuningasosterivinokkaita

   ·       50g wokkeja tofua 

·       2 tomaattia

·       100g kiinalaisenkaalia tai pinaattia

·       ½ rkl kasvisöljyä

·       1 rkl hienoksi pilkotuksi valkosipuli ja salottisipuli

·       1 tl sienijauhetta

·       1 tl kuskeasokeri

·       1 rkl simpukakastiketta tai teriyakikastiketta

·       ripaus pippuri ja tuore persilja


 

Ruoanlaitto

1.       Pese kiinankaali hanan alla, muista avata matalavirtausvesi. Valuta kaali siivilässä ja leikkaa ne lyhyiksi paloiksi.

2.      Pese tomaatit ja leikkaa ne pieniksi paloiksi.

3.      Kuumenna paistettu pannu liedellä korkeaksi lämpötilaksi.

4.     Lisää minuutin kuluttua pannulle hienonnetut valkosipuli-salottisipuli-setit. Sekoita noin 2 minuuttia, kunnes ryhmä on vaaleanruskea.

5.      Kaada tomaattipalat ja tofut valkosipuliryhmään, mausta kaikilla ainesosissa olevilla mausteilla.

6.     Kiehauta sillä välin vesi ja ripaus suolaa kattilassa. Lisää pasta ja riisinuudelit veden kiehumisen jälkeen. Kypsennä oikeaan aikaan, ne ovat kypsiä.

7.      Valuta pasta ja nuudelit ja kaada ne sitten tomaattiseokseen. Sekoita muutaman kerran.

8.      Lisää kaali ja paistetut sienet pastaseokseen. Sekoita hyvin tehty. Maista ja mausta uudelleen, jos ruoka ei sovi makuun.

   9.     Valitse ryhmä lautasille ja koristele mustapippurilla ja tuoreella persiljalla. 

Tonyu Nuudeli __ Japanilainen kasvis nuudelit

Tonyu-ramen eli japanilainen kasvisnuudeli on herkullinen ateria. Tämä ruokalaji oli haastava myös JOC:n Namiko Chenille kesäkuussa. Rakast...

Sousiollinen Posti