Vehnäjauho tortilla
Lahjat
kansainväliseksi naistenpäiväksi! Kaikkea voimaa, vahvoja ja kauniita NAISIA
Sana tortilla
tarkoittaa espanjaksi "pientä kakkua", on ohutta, pyöreää
happamatonta mesoamerikkalaista leipää, joka alun perin tehtiin
maissihominy-jauhosta ja nykyään myös vehnäjauhosta. Mesoamerikkalaiset
maissitortillat tunnetaan jo vuodesta 500 eaa. Mesoamerikkalaisessa keittiössä
on tortillojen lisäksi tamaleja, jotka ovat myös klassisia maissiruokia.
Raaka-ainnet
· 400g vehnäjauhoja
· 1 tl suola
· 1 tl leivinjauhetta
· 60g kasvisöljyä
· 150g lämmintä vettä
Ruoanlaitto
Valmistus
1. Sekoita isossa kulhossa säilytettyyn vehnäjauhoon suola ja leivinjauhe.
2. Tee reikä jauhoihin ja kaada öljy tähän. Sekoita jauhot ja öljyseos keskenään ja lisää sitten lämmin vesi tässä ryhmässä. Huomaa, että se on vain kaatanut puoli. Muutaman minuutin sekoittamisen jälkeen lisään viimeisen veden.
3. Vatkaa taikinaa käsin tai tehosekoittimella tasaiseksi seokseksi.
4. Jaa taikina 23 pieneen palloon, joista jokainen painaa noin 25 g.
5. Peitä pallotaikinat talouspaperilla ja anna niiden levätä 15 minuutista 2 tuntiin.
6. Pyöritä pallotaikina ohuiksi pyöriksi. (Mutta tortillani eivät pidä karkeaa puolta ollenkaan)
Leivonta
1. Kuumenna pannu liedellä keskilämmöllä 1-2 minuutissa.
2. Kaada karkea taikina vuokaan, kun tortillan pinnalle ilmestyy muutama pieni ilmapallo ja sen ympärillä on kevyt tuoksu. Nyt on oikea aika vaihtaa toista puolia. Paista 2 minuuttia kummaltakin puolelta.
3. Kääri tortillat talouspaperiin ja laita suljettavaan vetoketjupussiin ja säilytä jääkaapissa seuraavaa päivää varten.
Kommentit
Lähetä kommentti