Korealainen rapsakka tofu vehnäjauhon tortillan kanssa
Uusi viikko tulossa, jauhotortilla
rapealla tofulla ja kasviskynsillä on ollut aamupalani tänään. Tämä ruoka on
tukenut minua täyteläisyydellä ja energialla. En tietenkään unohtanut itselleni
jäälasillista maitokahvia.
Tacoilla on erittäin herkullinen
maku, koska niissä yhdistyvät hyvin rasvainen, hapan, makea, suolainen ja
mausteseos. Mutta tämän ruuan ainekset eivät olleet omiani, tutkin sen ohjeita
täältä.
Raaka-ainnet kahdelle
Rapsakkalle tofulle
· 150g viipaletta tofua
· 2 rkl parsakkaa jauhoa
· 3 rkl kasvisöljyä
· 6 tortillaviipaletta
Gochujang kastikkeelle
· 2 rkl gochujang tahnaa
· 3 tl omenaretikkaa
· 2 tl soijakastiketta
· 1 ½ tl ruskeaa sokeria
Kasviksille saksille
· 1 kuppi silputtu punakaali
· ¼ kuppi silputtu porkkana
· ¼ kuppi ohuiksi viipaleen punasipulista
· ¼ kuppi pilkottu korianteri ja culantro
· ½ tl suolaa
Ruoanlaitto
Valmistus kasvis saksi
1. Säilytä silputtu punakaali ja raastettu porkkana kulhossa. Ripottele suolaa punakaali- ja porkkanaryhmään. Sekoita, kunnes suola on liuennut. Pidä tauko huoneenlämmössä.
2. Lusikoi gochujang-tahnaa pieneen kulhoon ja lisää sitten soijapapukastike, omenaviinietikka ja sokeri chilipippuritahnaan. Pyöritä seosta muutama minuutti, kunnes se on hyvin kypsää.
3. 15-20 minuutin tauon jälkeen kasviskynnet ovat valmiita, sekoita ohuiksi viipaloitu punasipuli ja gochujang-seos. Unohda se puolessa tunnissa.
Valmistus rapsakka tofu
1. Peitä tofu kahdella talouspaperilla, jotta vesi valuu sisältä. Jos käytät suurta tofua, leikkaa se pieniksi paloiksi. (mikä tahansa puoli, josta pidät).
2. Kaada paahdetut jauhot tofuryhmään, ravista pienellä voimalla, jotta ympäröivä tofupala jauhota tiukasti.
3. Kuumenna pannu ja öljy liedellä keskilämpötilaan. Odota kiehuvaa öljyä.
4. Uppopaista tofua öljyryhmässä. Noin 3 minuutin kuluttua molemmin puolin rapeat tofupalat säilyttävät vaaleanruskean värin. Ota ne pois öljystä.
5. Laita rapea tofu lautaselle, jonka pohjalle on imupaperi. Odota tarjoilua.
Tarjous
1. Lämmitä tortilla pannulla alhaiseksi, kunnes se on valmis syötäväksi.
2. Aseta rapea tofupala tortillan keskelle ja lisää sitten kasviskynnet tofun pinnalle. Kaksinkertainen tortillalehti ja tada...tada... Taco on ilmestynyt.
3. Nautitaan nyt tacostani!
Kommentit
Lähetä kommentti