Sitruunaruohon suolaa

 

Vietnamissa on ollut eräänlainen puu, jota jokainen piti kotonaan korona-aikana. Ihmiset keittivät niitä vedessä inkiväärillä kiehuvaksi ja haistivat sen savuavan ison pyyhkeen alla. Toiminta auttoi meitä hengittämään helposti, jos olimme plussaa ja nenän tukkoisuutta. Tein aina saman huoneeni kanssa. Suljin huoneeni kaikki ikkunat, laitoin kiehuvan sitruunaruohon inkiväärin keskihuoneeseen ja pidin tätä tunnin tai kaksi tuntia. Arvaatko nyt mikä puuta tai yrttiä on?

Täsmälleen, se on sitruunaruoho tai Cymbopogon-yrtti. Tätä tavallista yrttiä istutetaan lähes kaikkiin paikkoihin maassani. Näet sen takapihalla, kattopuutarhassa, parvekkeella, vaikka pitkällä sivutiellä. Tätä yrttiä on helppo hoitaa ja kasvattaa, mutta se tarvitsee vähemmän auringonvaloa joka päivä, joten muista viedä se ulos muutamaksi tunniksi, jos istutat sen kotiisi. Ja pese sitä pienemmällä vedellä joka päivä tai 2 päivää kerran. Onko se mielestäsi villiä yrttiä??? 

Tutkitut tieteet Sitruunaruoho sisältää lääkkeitä eteerisissä öljyissään, kuten sitraali, isoneral, geraniol, geranyyliasetaatti ja sitronellali.....Näillä yhdisteillä on sieniä, bakteereja, viruksia, syöpää ja hapettumista estäviä ominaisuuksia.

Seuraavassa ruokalajissa puhumme sitruunaruohon hyödyllisyydestä.

Ainekset pieneen lasipulloon (no. 95ml)

  • 4-5 oksan ruohoja
  • 100g merisuolaa

  • 2rkl kasvisöljytä
  • ripaus chilihaujetta








Käyttöohje

1.         Pilko sitruunaruoho hienoksi pilkotussa sitruunaruohomuodossa.

2.        Kypsennä pannua kasviöljyjen kanssa korkeassa lämpötilassa noin 2 minuuttia.

3.        Kaada hienonnettu sitruunaruoho öljyryhmään. Sekoita matalaan lämpötilaan asetettua sitruunaruohoöljyä syömäpuikkojen kanssa, kunnes ryhmä muuttuu vaaleanruskeaksi ja aromi lentää keittiössäsi (rakastan tätä tuoksua niin paljon)

4.       Valuta sitruunaruohoöljy hopeaseulalla ja odota muutama minuutti.

5.       Pidä tämä pannu ja kaada suolaa. Paista suolaa 5 minuuttia, kunnes se on kuivunut (katso kuva)

6.       Sammuta liesi ja kaada hienonnettu sitruunaruoho suolaan. Jatka sekoittamista, kunnes seos on tasaista.

7.       Odota noin puoli tuntia, kun sitruunaruohosuola laskee lämpötilaa.

  8. Varastoi sitruunaruohosuolaa lasipulloon muita ruokia varten lähipäivinä tai anna ystävillesi lahjaksi.



 

Kommentit

Suositut tekstit