Oliiviöljy- valkosipuli paistinpannu parsakaali_ Muu Espanjalaista ruokaa

 Vihanneskauppa on ensiksi paikka kauppatorissa, koska mun poikani tykkäsi parsakaali ja tykkään pastettu valkosipuli. Sen tuoksuja auttivat meitä hyvin syömaan. 

Parsakaali säilyytti rautaa, A ja C- vitamiinia, folaattia, kaliumia, kalsiumia, fosforia, ravintokuitua ja K-vitamiinia. Moniin muihin tuoreisiin kasviksiin nähden tuore parsakaali sisältää myos runsaasti proteiineja, alfalinoleenihappoa, B2- vitamiinia ja steroleita. Yksi parsakaalin kukinto sisältää puolitoistakertaisesti päivän C- vitamiiniannoksen. Lähde: Wikiwand














Raaka- aine kahdelle:

  • 150 g parsakaali
  • 1-2 salottisipulia
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 tl paprikajauhetta
  • ripaus suolaa ja mustapippuria





















Valmistus:

  • Jaa parsakaali pieniksi osoiksi.
  • Kylve parsakaaliosat huolellisesti veteen. Sada vettä siivilään.
  • Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet ja salottisipulit hienosti yrtin muodoksi.
  • Kuumenna pannussa öljyllä ja sipuliseoksella noin muutama minuutti matalalla lämpötilalla.
  • Kaada parsakaaliosat joukkoon sipuli.
  • Mausta ripaus suolalla, paprikalla ja musta pippurilla.
  • Paista parsakaali panuussa noin 7 minuuttia kunnes kypsyykseksi.
  • Tarjoa kiehuvalla riisillä tai nuudelilla.























Kauppalista👇



Reseptti Englannin kielissä👇
































Espanjalaista rosmariini-pippuri paistinpannu perunat

 Tämä on simppeli ruoka, joka tarvitsi perunaa ja maustetta, seka liemen. Ennen luen ohejeen Span on a fork, en ajattele että Espanjalaista on saanut helposti kokkasimassa ja herkullisesti makuaisti.














Raaka-aine kahdelle:

  • 1/2 sipuli
  • 1 keskiperuna
  • 2 rkl oliivioljyä
  • tuoretta kevätsipulia
  • tuoretta rosmariinia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 dl kasvislientä tai vettä
  • merisuolaa ja mustapippuria










































Valmistus:

  • Kuori sipuli ja pese kevätsipulilla, rosmariinilla ja perunalla yhdessä veteen huolellisesti.
  • Leikkaa perunat ohuiksi paloiksi noin 2 senttimetria.
  • Hienonna valkosipulin kynnet, kevätsipulit ja sipulit hienosti yrtin muodoiksi.
  • Kuumenna pannussa oljyllä, rosmariinilla ja perunapaloilla matalalla lämpotilalla noin 7 minuuttia molemmille puolille.
  • Ota perunaviipaleet pois panuusta. Laita perunat lautaseen ja odottamaan.
  • Sitten lisää silpputtu sipuliseos panuun, paista niitä noin 2 minuuttia.
  • Laita perunaviipaleet joukkoon sipuli.
  • Kaada kasvisliemet sipuli-perunaseokseen. Jatka kokata perunapaloja noin 18-20 minuuttia kunnes kyypsyykseksi.
  • Mausta merisuolalla ja pippurilla, koristele silputulla kevätsipulilla perunan päällä.
  • Tarjoa nyt heti!





















Kauppalista:
































Recipe in English:




Riisin ja munakoison paistinpannua

 Ajatteletteko tämä on espanjalainen ruoka? 













Raaka-aine kahdelle:

  • 1 munakoiso
  • 50 g tempeä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1-2 salottisipulia
  • tuoretta persiljaa
  • 2 dl kiehuvaa riisiä
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 3 valkosipulin kynttä
  • ripaus suolalaa ja mustapippuria

Valmistus:

  • Leikkaa munakoisot ja tempet pieniksi kuutioiksi.
  • Silppusi salottisipulit, valkosipulin kynnet ja persiljat hienosti yrtiksi.
  • Kuumenna pannussa öljyllä ja silputulla valkosipulin kynnellä keskilämpötilan kanssa noin 2 minuuttia.

  • Kaada munakoisokuutiot ja tempekuutiot joukkoon sipuli. 
  • Mausta ripaus suolalla ja pippurilla. 
  • Sekoita munakoiso-tempeseokset muutama minuutti kunnes kypsyykseksi.
  • Lisää sitten kiehuvaa riisiä seokseen, taas maustamaan ja sekoittamaan kunnes hienosti tasaiseksi.
  • Jos haluat syödä rapeaa riisipohjaa, säilystämään pannua pidempään kuin unnissa.
  • Lusikoi paistettu riisi lautaseen.
  • Koristele persiljalla ja paprikajauheella riisin päällä.
  • Tarjoa nyt heti!

Kauppalista👇













Recipe in English:




























































Adding little lovely music for your kitchen!





Maapähkinätahna ja valkosipulipasta

 













Raaka-aine kahdelle:

  • oliiviöljyä
  • 3 rkl voita
  • tuore basilika
  • 200-250 g pastaa
  • 5 valkosipulin kynttä
  • ripaus suolaa ja mustapippuria












Valmistus:

  • Kuori ja jaa valkosipulin kynnet ohuiksi viipaleiksi.
  • paista valkosipuliviipaleet ja voit pannuun kunnes hyvältä tuoksuvalta.
  • Sillä aikaa kokkaa pastaa ripaus suolalaa ja öljyllä vedessä noin 10-15 minuuttia.
  • Sitten lisää pasta valkosipuli-voiseokseen. Lusikoi maapähkinän tahnaa joukkoon pasta.
  • Sekoita hyvin matalalla lämpötilalla muutama minuutti.
  • Koristele tuoreet basilikat ja oliiviöljyt pastan päällä.
  • Nyt nautti pasta!
Hyvää viikonloppua kaikille!







































You could be read this recipe in English!

Paistinpannu kananmuna ja munakoiso















Raaka-aine kahdelle:

  • 2 munakoisoa
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl teriyakikastiketta
  • 2 salottisipulia
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • 2 rkl aurinkoöljyä
  • tuore kevätsipuli
  • chilijauhetta 





















Valmistus:  

  • Pese ja osita munakoisot pieniksi kuutioiksi.
  • Hienonna salottisipulit hienosti silppuriksi.
  • Riko munat kulhoon ja mausta ripauksella sienijauheella. Sekoita hyvin. 
  • Kuumenna pannussa öljyllä ja silputulla salottisipulilla. 
  • Paista seos matalalla lämpötilalla noin 2-3 minuuttia kunnes salottisipuli on vaaleanruskeaa. 
  • Kaada munakoisokuutiot joukkoon salottisipuli.
  • Lisää kokonaiset kastikkeet ja mausteet munakoison joukkoon.
  • Lusikoi munakoisokuutiot puolin paistinpannu. 
  • Toiselle puolille, kaada ripaukset öljyt ja nestimunat. Paista munat vain kypsäksi puoliksi. 
  • Sekoita munakoisokuutiot ja paistetut munat pannussa muutama minuutti.

  • Kaada wokkimuna-munakoiso lautaseen ja koristele silputulla kevätsipulilla ja chilijauheella päällä.
  • Nautti paistinpannu munakoiso-muna kiehuvalla riisillä, leipällä tai pastalla.




Doenjang jjigae_ Soijapaputahnan sumppua


















Doenjang-jjigae
on korealaisen perinteisruokaa, 
jota valmistunut pöydällä merkkitapauksessa esimerkki hääpäivänä, syntymäpäivänä, ja arkielämäkin...



 














Raaka-aine kolmelle:

  • 50 g pientä kurpitsaa
  • 2 tofuviipaletta
  • 25 g sientä
  • 1 retikka
  • 1 merilevän viipale
  • 1 sipuli
  • 5 dl vettä or kasvislientä
  • 2 rkl Doenjangtahnaa
  • 1/2 kuivaa sienijauhetta
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • chilitahna (jos tykkäät)














Valmistus:

  • Pese kurpitsa, retikka ja sieni veteen huolellisesti.
  • Kuori ja paloitele sipuli ja retikka ohuiksi viipaleiksi.
  • Leikkaa kurpitsat kahdeksi puoliksi.
  • Keitä vedet ja merilevät pannuun.
  • Kun vesi on kiehuvaa, lisäksi Doenjangtahna joukkoon vesi.
  • Kaada retikkaviipaleet, sipuliviipaleet ja kurpitsat keittoon.
  • Kuumenna keitto ennen kuin kasvis on vaalean kypsää.
  • Lopuksi lisää sienet keittoon, jatka kuumentaa noin 5 minuuttia.
  • Kaada Doenjang- jjigae kulhoon ja nauttimaan.


































Katso korealaista valmistamaan Doenjang


Jos haluat valmistaa Doenjang itsellesi!





Vietnamilaisen kevätrullat

Raaka-aine:

  • 2 meksikolaisen sokerisnaurista
  • 1 pieni porkkana
  • 1 sipuli
  • ripaus suolaa ja pippuria
  • 2 kananmunaa
  • 2 tofuviipaletta
  • 2 valkosipulin kynttä

Doenjang kastike:

  • 1 rkl Doenjangtahna
  • 1/2 tofuviipaletta
  • 2-3 salottisipulia
  • 20-30 ml vettä
  • 1/2 tl maissitärkkelystä
  • 1 rkl sokeria
  • 3 rkl kasvisöljyä
  • 100 g riisipaperin rullaa
  • tuore kasvis
  • ripaus suolaa ja chilijauhetta
  • paistettu soijapapu tai paistettu salottisipuli


Valmistus:

Doenjang kastike

  • Tein tofu tasaiseksi soseeksi tehosekoittimessa.
  • Sekoitti yhdessä Doenjangtahnat ja vedet kulhoon.
  • Samoin kuin maisitärkkelykset ja 2 rkl vettä
  • Kuumensi pannussa öljyllä ja silputulla salottisipulilla tamalalla lämpötilalla noin 5-7 minnuttia kunnes salottisipulit ovat hienosti vaaleanruskeaa.
  • Kaasi tahna-vesiseokset ja tofusoseet joukkoon salottisipuli. 
  • Maustoi suolalla, sokerilla ja chilijauheella kastikkeen. 
  • Lopuksi kaatoi tärkkelysseos kastikkeen. Sekoitti hyvin.
  • Otti uuni ulos ja piti Doenjang-kastiketta odottamaan huoneen lämpötilassa.
Kevätrullat:

  • Kuori ja leikkasi sokerisnauris, sipuli ja porkkana ohuiksi ja pieniksi kuin l_________l.
  • Pilkkoi valkosipulin kynnet hienoksi.
  • Rikkoi munat ja laitti niitä kulhoon. Sekoitti kunnes hienosti tasaiseksi. (Jos tykkäät maustaa ripaus suola joukkoon muna). 
  • Wokkasi pannussa ölyllä ja siplutulla valkosipulin kynnellä noin 2-3 minuuttia.
  • Sitten lisäsi koko kasvisviipaleet joukkoon valkosipuli. Maustoi suolalla, chilijauheella ja sokerilla. Sekoitti kunnes kypsyykseksi.
  • Paistoi munat ja tofuviipaleet pannussa oljyllä.
  • Leikkasi niitä ohuiksi viipaleiksi. 
  • Pöydällä näytti eli levyt kuin wokkinauris, paistettu muna, paistettu tofu, riisipaperin rullat ja tuore kasvis. 
  • Kieritti rullat kuin tämä




















Nautti kevät rullat Doenjang kastikkeella!




Maapähkinävoi

 

Raaka-aine:

  • 300 g maapähkinää
  • 5-7 rkl oliiviöljyä


Valmistus:

  • Kaada maapähkinät pannuun, paista matalalla lämpötilalla noin 10-15 minuuttia tai kunnes tuoksu aromia ilmassa.
  • Kaada niitä kulhossa ja odota muutama minuutti jäähdymiselle.
  • Strippaa maapähkinän kuoria pios. Laita maapähkinät tehosekoittimeen, sitten lisää öljyt joukkoon maapöljyähkinä.
  • Sekoita kunnes tasaiseksi taikinaksi.
  • Säilytä lasipulloon ja pidä jääkaapissa ensi ruualle.







Wokkinuudeli soijapavun kastikkeen kera _ Doenjang korealaisen perinneruokaa

Wokkinuudelit














Raakas - aine kolmelle:

  • 100 g kuivaa riisinuudelia
  • 1/2 kukkakaali
  • 20-25 g sientä

  • 5-7 kasvilihan viipaleita (voit ostaa Aasiakaupassa)

  • 2 valkosipulin kynttä

Doenjang kastike

  • 2 salottisipulia
  • 1 rkl Doenjang tahnaa
  • 1-1.5 dl vettä tai kasvilientä
  • 1/2 sienijauhetta
  • ripaus suolaa 
  • tai 2 rkl soijakastiketa
  • pippuria
  • 2 rkl seesamiöljyä tai oliiviöljyä















Valmistus:

  • Pese kukkakaalit ja sienet veteen huolellisesti.
  • Kylyve kasvilihat kulhossa vedella noin 20-30 minuuttia.
  • Leikkaa kaalit, lihat ja sienet ohuiksi osoiksi.
  • Hienonna valkosipulin kynnet ja salottisipulit hienosti silpunneiksi.
  • Keitä kattilassa ripaus suolalla ja vedella kunnes kiehuvaksi.
  • Sitten lisää nuudelit kiehuvaan veteen, kiehuta kypsyyksiksi asti.
  • Sadele nuudelit lävikköön ja odottamaan.

Kamomillatee - Terveellisesti sun unisia


  • Meissä kaikissa juonut Tee kerran elämässään. Teidän juomanne melkein joitte teitä, mikä tykkäätte eniten?
  • Kamomillatee on suosikkini, koska sen apua, uitilani tulee helppoa ja noppeaa yöllä.
  • Luin artikkelista kamomillateen ominaisuuksista ja hyödyistä. muodissa tyypillisessä soppii hyvin monille ihmisille ovat juomaan teitä. 

      • Kaada kuivat kamomillateen kukat mukiin tai lasipulloon jos valmista perheelle. 
      • Sitten lisää keihuvat vedet juokkoon kukka. Just tarvita noin 3-5 kukkaa mukille. 
      • Odota kukat ovat kypsää noin puolia tunttia. 
      • Nautti kuuma tee tai kylmä tee mitkä yhden tykkäät. 

Kamomillatee sisältää muun muassa seuravia aineita:

  • Seskeviterpeenit
  • Flavonoidit
  • Koumariinit
  • Polyasetyleenit

Sen koostumus sisältää noin 120 kemiallista ainesosaa, mikä tekee kasvista erityisen hyödyllisen terveyden kannalta. Sanotaan, että kasvin uuttaminen ja muut tavat käyttää kamomillaa sisältävät mikrobien, tulehdusten ja kouristusten vastaisia ominaisuuksia sekä antioksidantteja ja anksiolyyttejä.


Kamomillatee pyödylliset:

  • Kamomillatee auttaa lievittämään kuukautiskipuja.
  • Kamomillatee parantaa unenlaatua
  • Se parantaa ruoansulatuksen terveyttä
  • Se auttaa hallitsemaan veren glukoositasoa.
  • Kamomillateen vaikutus sydämen terveyteen.
Huomata: Että on kamomillatee ei täyty lääkeitä, jos otat sairaudesta yhtä hyvin kuin mennään lääkäriä.

Ja jos haluat lukea kamomillatee Englannin kielessää↴↴↴↴







Katso Peter kaniini ja ystävät, joka joi kamomillatee jälkeen säästyi herrasta McCregor:sta.
Kuka rakastaa Herra McCregor samoin kuin minua? 

If you like my blog, and want to read more the new posting, Please support me in this way 👇

or    https://ko-fi.com/talvikki9110


Wokki siemenviljat kasviksen naudanlihan kera

  Wokissa paistettu maissi on suosittu katuruokalaji Vietnamissa. Sitä voi kutsua myös oppilaiden ruoaksi, jota myydään aina koulun portin e...

Sousiollinen Posti