Kala- tomaattikeitto



3: lle

  • 3 pientä tomaattia
  • 1 selleri
  • 450 g kalaa
  • 250 g pastarusettia
  • 2 dl vettä tai liemeä
  • 2 valkosipulikyntä
  • 1 salottisipuli
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 1 tl hunaja
  • suolaa ja pippuria

Valmistus:

  1. Pese kala, selleri ja tomaatti kylmään veteen.
  2. Leikkaa kala kolmessa osassa, selleri ja tomaatti kuudessa osassa poistaa.
  3. Kiehu pasta kattilaan suolan veden kanssa, eli noin 10 minuuttia.
  4. Laita kalat erilaiseen kattilaan, lisää hienoksi silputtu salottisipuli ja valkosipuli. Mausta ne suolaa, pippuria, oliiviöljyä ja hunajaa. Anna kaloijen levätä muutama minuutti ennen valmistamista.
  5. Keitä kalat keskilämpötila minuutissa, sitten kaada vettä ja kuumenna kiehuvaksi ja lisää tomaattipalat ja kiehauta 5 minuuttia, on aika lisätä selleri joukkoon keitto. Mausta taas jos haluat.
  6. Kaada kalakeitto kulhoihin pastoilla.
  7. Tarjoa heti!

Polentaa paistettujen ruusukaalien ja omelettien kera.

Materiaali:

polennalle
  • 0.8 dl massinpolentaa
  • 3 dl vettä
  • 1 rkl voita
  • suolaa
paistetut ruusukaaleille
  • 100 g ruusukaaleja
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja ripaus sokeria
omeletille
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl voita
  • suolaa ja pippuria

Valmistus:

  1. Keitä vettä kattilaan ja mausta se ripaus suolaa riittää. Kaata maissipolenta kiehuvaan veteen. Hievahtaa hyvin, kunnes ne tulevat hyvään tasaiseksi. Lisää voita ja sekoita muutamassa minuutissa.
  2. Sulata voi pannulla. Munan rakenne valmistus rikkoa esimerkiksi haarukalla, sitten kaata munakas paistinpannun noin 5 minuuttia ennenkuin omeletit ovat kypsyä.
  3. Paista voi ja valkosipuli pannulla. Lisää ruusukaaleja, että ne ovat leikkaa puolikkaiksi. Ripotele suolaa päälle. Sekoita kaaleja noin 10-15 minuuttia ennen kuin kumpikin kaalien kantaa ovat väriä vaaleanruskeita.
  4. Laita munakas keskelle ja polenta lautasen ympärille. Viimeinen kerros on ruusukaaleja pinnalla.
  5. Tarjoa heti lusikkalla!

Suklaatiramisu




Suklaatiramisu kahdelle ahneelle:

  • 3 rkl sokeria
  • 4 dl kuohukermaa
  • purkki mascarponea
  • 0.5 dl tomusokeria
  • 1 tl vanilja
  • 16 ladyfingers-keksiä
  • 1,5 sitruunamehua (kuorimatta)

Valmistus:

  1. Puristin sitruunamehun kulhoon ja lisäsin sinne sokerin liukenemaan.
  2. Vatkasin kuohukerman, tomusokerin ja vaniljan pehmeäksi vaahdoksi.
  3. Lisäsin mascarponen joukkoon kermaa, samalla vatkaten. Kermaseos saa olla olevassa hyvin ja kerkkä.
  4. Lusikoin kolmasosan kermaseoksesta rasian pohjalle paperivuoan päälle, tasoittelin pinnan palettiveitsilla.
  5. Laitin 6 keksiä vertikaalisesti seoksen päälle. Käytin silikonisutin lisäämään sokeri-sitruunamehuseos keksin päälle. Lusikoin toisen kolmasosan kermaseoksesta, tasoittelin taas.
  6. Tein samoin toisen kerroksen keksejä, sokeri-sitruunamehuseoksen ja viimeinkin kermaseosta liian päällimmäiselle koristeelle.
  7. Ripottelin karkin ja kaasin suklaan kastikkeen pinnalla pää. Sitten laitin kakun jääkaappiin jäähdyttämään. Kakun voi tarjota sekä päivänä että seuraavana päivänä.

Riisinuudeli vihannekset




Materiaali kahdelle:

  • 50 g valkokaalia
  • 50 g punakaalia
  • puoli paprikka
  • 50 g parsakaalia
  • 50 g romatomaattia
  • 150 g riisinuudeleitä
  • 1 tl seesamiöljyä
  • 2 tl aurinkoöljyä
  • 2 rkl teriyaki-kastiketta
  • 2 pientä salottisipulia
  • suolaa ja pippuria

Valmistus:

  1. Kiehunta vettä kattilaan, kunnes kiehuttava. Lisää nuudelit kiehuvaan veteen ja kietä ne noin muutama minuuttia ennen kuin kypsyä.
  2. Kuori ja leikkaa salottisipuli ohuiksi sivuiksi. Paloittele kaksi erilaista kaalia ja parsakaali, halkaise romatomaatti.
  3. Keitä seesamiöljy ja aurinkoöljy pannulla tuokiossa. Lisää sitten salottisipulipaloit, sekoita ne ennen kuin ruoan tuoksu on ilmaista.
  4. Kaata tomaatit, parsakaalit pannuun noin viisi minuuttia ja sekoitettu hyvin. Lisää wökkiin lopuksi valkokaalpaloit ja punakaalipaloit keskilämpötilassa noin 15 minuuttia. Mausta vihannekset teriyaki-kastikkeella. Lisää suolaa tarvittaessa.
  5. Ripottele pinnalle mustapippuria ja hienosti hienonnettu valkosipuli paistamisesta.
  6. Nauttamaan ruokaa!

Kurpitsakeitto tahinin kanssa

Materiaali kahdelle:

  • 1 pieni kurpitsa
  • 2 rkl tahinia
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 1 dl vettä
  • 1 dl kookosmaitoa
  • ripaus suolaa ja pippuria

Valmistus:

  1. Leikka kannen kurpitsaa pois ja koverran sisäpuolet lusikkana. Paista siemenkurpitsa pannuun, kunnes sen ruskeaksi ja laita nittä lasikuppiin jääkaapissa.
  2. Kiehunna kurpitsa höyrykattilaan, muista laittamaan kovertaminen pohjassa että, niin kurpitsa olisi kypsynyt höyrynä. Jälkeen noin 25 minuuttia ota höyrykattila pois uunista ja odota kurpitsa alhainen lämpötilä puolessa tunnissa.
  3. Lusikoi pehmeä kurpitsaliha lisäksi tehosekoitin, lisää sitten blenderiin tahinit, suolat ja kookosmaidot sekä vettä sen verran. Keitto seikoitetaan tasaiseksi.
  4. Kaada keiton joukkoon pannuun kiehunnalle muutamassa minuutissa. Keiton voi lisätä kulhoon tai kuorta kulhona.
  5. Tarjoa heti leivän kanssa.

Punajuuri spagetti



Materiaali:

2-3 annos
  • pieni punajuuri
  • 150 g spagetti
  • 2 rkl kermajuustoa
  • tuore persilja
  • sokeri
  • suola ja pippuri
  • oliiviöljyä

Valmistus:

  1. Kuumenna vettä suolalla ja oliiviöljyllä, sitten lisää spagetti kiehumaan noin 25 minuuttia ennen kuin pastaa kypsyvät veden kiehunnassa.
  2. Kuori ja leikkaa punajuuri pienesti ohuiksi langaksi.
  3. Sulata voi pannulla ja kun se kuohahtaa kunnolla, lisää joukkoon punajuuri, sitten kermajuusto ja mausteet sekä sokeri, sekoitus. Punajuuri on tullut kypsiä muutamassa minuutissa.
  4. Laita spagetti keksilautaselle ja kaada juurinryhmää ympärille. Koristele tuore persilja päälle.
  5. Tarjoa heti kun se on vielä lämminruokaa.

Sydän salaatti kananmunalla




Materiaali kahdelle:

  • 250 g peperomia pelluci
  • 5 salottisipulia tai 1 punasipuli
  • 4 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl ruskea sokeria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl hunaja
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 1 kananmuna 

Valmistus:

  1. Kiehuin muna kattilaan viisi minuuttia, lisäksi voisin kylmässä vedessä viiden minuutin ajan.
  2. Kuorin ja leikasin salottisipuli ohuiksi paloiksi.
  3. Kaasin riisiviinietikka kulhoon, lisäsin sokeri, paprikajauhe, hunaja ja oliiviöljy etikan kulhossa. Sekoittele, että etikan kastikkeet tasaisesti tulevat.
  4. Lisäsin salottisipulipalat etikka-seokseen ja lähtin ne noin puoli tuntiä. 
  5. Laittoin sydän salaattia suuri kulhoon, sitten kaatoin etikka-seos päälle, lisäksi voisin munaa viime kerroksena.
  6. Tarjoa heti kiehuvan riisin kansaa tai riisinuudelilla.

Hummus

Tahinin materiaalia:

  • 500 g valkoseesaminsiementä
  • 3 rkl oliiviöljyä

Valmistus:

  1. Kuumenna pannulla seesaminsiemenellä noin 10 minuuttia tai kunnes seesaminsiemenistä ovat vaalean rusketusta. Anna ne rauhoittaa muutamaan minuuttiin.
  2. Käytä blenderi tulevat hienosti tasainen tahinia.
  3. Sekoita kaikki ainekset blenderissa ennen kuin tahini sekoitetaan tasaiseksi, maustetaan sopivan suuta.

Humuksen materiaalia:

  • 200 g kikherneitä
  • 1 tl tahinia
  • 0.5 valkosipulinkynttä
  • 1.5 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • hyppysellinen savupaprikajauhetta
  • ripaus suolaa
  • 3 laakerinlehteä

Valmistus:

  1. Pesin kikherne alla vesihanasta.
  2. Kylmän vettä lisäksi kikherneden kulhoon ja laitoin sitä jääkaapissa ennen kuin hyvin kypsyys.
  3. Kietin kikherne suolan vedessä, lisäksi oliiviöljy ja laakerinlehti kertaa sinne. Kuumesin joukkoon puoli tuntia. Voisit tarkistanut sen sormella tai suulla, olet tiennyt kypsästi sitä.
  4. Lisäsin siemen tehosekoittimeen ja kaadoin tahini, sitruunamehu, paprikajauhe, ripaus suolaa ja hienosti valkosipuli pinnan päälle. Kaadoin hieman siemenen veden kiehuntaa niin että apumaan tekee helposti ja nopeasti konetta.
  5. Kaadoin humus levyyn ja korvasin oliiviöljy kansaa hieman kikhernesiemenet päälle.
  6. Tarjoa heti crepe tai leivän kansaa. Voit syödä kasvistä jos halutessasi.

Paistettu kasviskevätrulla



Materiaali:

täytyin viisikymmentä rullia viidelle annokselle
  • puoli taaro 
  • puoli porkkana
  • 50 g juudaksenkorvasientä
  • 50 g lasinuudelia
  • suolaa ja pippuria
  • ripaus sokeri
  • 400g tuore lehtitaikinaa ( 10x10 senttia/ yksi lehtia)
  • auringokukkaöljyä

Valmistus:


  1. Pese ja kuori peruna, porkkana ja taaro hyvin. Leikkaa niitä hienosti lyhyet merkkijonoon.
  2. Laita nuudeli veden kulhoon noin 20 minuuttia ja samoin sienelle muut kulhossa. Sitten leikkaa nuudeli lyhyeksi osaksi ja sientä samassa muodossa juurikasta.
  3. Paista öljypannussa porkkanoita, taaroja ja perunoita muutamassa minuutissa ennen kuin kokonaisjuurikas tuleva kysyydeksiä. Lisää nuudeli kasvispannuun ja mausta kasviksen päälle mausteseosta ja sekoita niitä hyvää yhdistelmää. Kasvispannu mieluummin toteuttaa tunnin suhteellinen lasku lämpötila.
  4. Ensin pikku kasvikset lisännyt keskissa leivonnassa lehtitaikinassa.
  5. Toinen rullaa lehtitaikina ja laita niitä levyyn. Tee muut rullat samoin.
  6. Kolmas uppopaista rullat öljyn pannussa kanssa keskilämpötila kunnes ruskeaksi ja pehmeäksi kokorulliksi.
  7. Tarjota riisillä ja vihanneksella tai itsensä vihannekset kanssa.



Kala tomaatin kastiketta kanssa



Materiaali:

3-4 annosta
  • 300 g kalaa
  • 2 tomaattia
  • 2 valkosipulikynttä
  • 1 salottisipuli
  • 1tl mauste kurkumä jauhetta
  • ripaus suolaa
  • pippuri ja sokeri
  • 1 tl kalakastike
  • 0.5 tl sienijauhetta
  • 3 tl musta sokerikastiketta
  • öljyä

Valmistus

  1. Pese kalat hyvin ja leikkaa yksi kala kolmeen osaan, sitten laita kaloja siivilään kuivaamiselle.
  2. Pilko valkosipuli, salottisipuli hienoksi silpuksi.
  3. Käytä keksipannu kalan kiehumiselle.
  4. Lisää kala pannuun ja ripottele niiden päälle kokonainen ainnekset ilman tomaatti ja vähän valkosipuli. Sekoita yhdessä hyvin. Anna ne rahallisessa noin 30 minuuttia.
  5. Lisää hyvin hienoksi silputtu tomaattia toiseen pannuun ja kypsää jälkeen paistaa hienosti valkosipuli muutamassa minuutissa.
  6. Lisää vettä, kiehutä tomaatin kastiketta noin 15 minuuttia.
  7. Sekoita kaloja tomaattikastikkeella hyväksi sekoitukseksi, sitten kiehutä niitä matalaan lämpötilään noin 30 minuuttia kastikkeelle ja mausteelle tuleva sisään lihan kalaa.
  8. Tarjoita riisilla ja kasviskeitolla.
  9. Bon appetit ruokasi!

Ragu makuisella Vietnamlaisella tai maissi ragu



Materiaali:

3-4 annosta
  • 3 tomaattia
  • 100 g kuningasosterivinokasta (tai herkkutattia)
  • 100 g siitakesientä
  • 3 pieni baatattia
  • 2 perunaa
  • 1 porkkana
  • 1 maissi
  • 1 pieni punasipuli (pilko hienosti paloittelevaa)
  • suolaa ja pippuria
  • sokeri ja maustekurkumäjauhetta
  • soijaöljyä
  • tuore persilja ja kevätsipuli
  • 2-3 dl vettä (tai kookosmaito)

Valmistus:

  1. Pese kokonainen sieni ja laita ne siivilään kuivaamiselle.
  2. Pese ja leikkaa peruna, porkkana ja baatatti pieniksi paloiksi. Höyrytä koko ainesta ilman tomaatti ja punasipuli.
  3. Sillä aikaa minun pitäisi paistaa sienet öljypannuun noin 10 minuuttia kunnes ne on vieno vaaleanruskea. Anna sienen hieman jäähtyä
  4. Pilko tomaatti hienosti smoothie nestettä ilman siemenen tomaattia.
  5. Kuumenna pannu öljyllä minuutissa kanssa ja lisätä heti sipulipaloja tuleva kiehuttavaa, seuraave askelma kaattaa tomaatin kastiketta pannuun, sekoita ne kuitenkin minuutissa keksilämpötilässä. Lisää vettä tällä hetkellä.
  6. kiehuta tomaatin keiton lisäksi vihanneksetta. Mausta suolaa, pippuri ja maustekurkuma keittoon.
  7. Kaata ragu iso kulhoon ja korista pinta persiljalla.
  8. Tarjota heti kun lämmössä.

Kasvidashi eli Shojin Dashi

  ·        Vaikka japanilainen keittiö on monimuotoinen ja visuaalisesti houkutteleva, sen viehätyksen taustalla on yksi elementti, joka ei ...

Sousiollinen Posti