Vihanneskauppa on ensiksi paikka kauppatorissa, koska mun poikani tykkäsi parsakaali ja tykkään pastettu valkosipuli. Sen tuoksuja auttivat meitä hyvin syömaan.
Parsakaali säilyytti rautaa, A ja C- vitamiinia, folaattia, kaliumia, kalsiumia, fosforia, ravintokuitua ja K-vitamiinia. Moniin muihin tuoreisiin kasviksiin nähden tuore parsakaali sisältää myos runsaasti proteiineja, alfalinoleenihappoa, B2- vitamiinia ja steroleita. Yksi parsakaalin kukinto sisältää puolitoistakertaisesti päivän C- vitamiiniannoksen. Lähde: Wikiwand
Raaka- aine kahdelle:
- 150 g parsakaali
- 1-2 salottisipulia
- 3 valkosipulin kynttä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 tl paprikajauhetta
- ripaus suolaa ja mustapippuria
Valmistus:
- Jaa parsakaali pieniksi osoiksi.
- Kylve parsakaaliosat huolellisesti veteen. Sada vettä siivilään.
- Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet ja salottisipulit hienosti yrtin muodoksi.
- Kuumenna pannussa öljyllä ja sipuliseoksella noin muutama minuutti matalalla lämpötilalla.
- Kaada parsakaaliosat joukkoon sipuli.
- Mausta ripaus suolalla, paprikalla ja musta pippurilla.
- Paista parsakaali panuussa noin 7 minuuttia kunnes kypsyykseksi.
- Tarjoa kiehuvalla riisillä tai nuudelilla.