Vietnamilainen maissimaito


Maissimaito tarjoaa hyvän vitamiinien, kivennäisaineiden ja antioksidanttien lähteen, ja se voi olla terveellinen ja herkullinen juomavaihtoehto. Se tunnetaan erityisesti vähäkalorisuudestaan ​​ja rasvaisuudestaan ​​sekä hyvästä kuidun lähteestä. Maissin maidon sisältämät vitamiinit, mukaan lukien A- ja E-vitamiinit, ovat tärkeitä silmien terveydelle. Kivennäisaineita varastoidaan maissimaidossa mangaania, kuparia, magnesiumia, sinkkiä ja erityisesti verenmuodostukselle tärkeää rautaa. Kuitujen lisäksi se auttaa myös ruoansulatuskanavassa ja edistää suoliston terveyttä. Se on vähäkalorinen ja vähärasvainen juomavaihtoehto, joten se on hyvä valinta niille, jotka seuraavat kalorinsaantiaan. Maissinmaidon antioksidantit voivat auttaa suojaamaan kehoa vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta.

Raaka- ainet

  • 600g tuoreita maissisiemeniä
  • 10 dl vettä
  • 150 ml täysmaitoja tai kookosmaitoja
  • 3-5 rkl maitotiivisteitä
  • ripaus suola
  • pieni pandanlehti kimppu (unohtin)

Ruuanlaitto

1.   Pese ja siivilöi maissinsiemenet siivilässä noin puoli tuntia.

2.    Kaada siemenet ja vedet blenderiin. Sekoita ennen, kuin ne lähettävät smoothieksi.
3.    Siivilöi maissia tasaisesti alumiiniseulaan tai käytä keittiöpyyhkettä, joka peittää sileän maissinjyvän, ja purista sitten pyyhettä kunnes maissineste tulee ulos.

4.   Kaada maissimaito, täysmaito, maitotiiviste ja suola kattilaan.
5.   Keitä maitoja keskilämpötilalla noin 20-25 minuuttia ennen kuin kiehuvaksi.
6.   Anna viljamaidolle muutamassa minuutissa lämpötilan hidastamiseksi.
7.   Säilytä maitoja lasipullossa ja pidä se jääkaapissa muutaman seuraavaan päivän ajan.









Kommentit

Suositut tekstit