Banaanikakku kookosmaiton kanssa___ ilman sokeri

 

Maaliskuu on banaanien, kookospähkinöiden ja niin edelleen satoa. Joten niiden kustannukset ovat alhaisemmat kuin toisen kuukauden vuodessa. Satokausikalenteri kertoo niiden olevan sesonkiruokaa.

Banaanikakku on perinteinen vietnamilainen jälkiruoka, joka oli suosikkiruokani. Tässä jälkiruoassa on paljon ainesosia, mutta tällä kertaa olin äärimmäisen kuin ei sokerireseptiä.  

Raaka-ainnet

Banaanikakulle

·       10-13 (noin 1 kg) keskibanaania

·       250g tapiokajauhoa

·       1 tl kurkumajauhetta

·       200 ml vettä

Kookosmaidolle

·       500 ml tuoreita

·       250 ml kookosmaitoja

·       1 tl maissitärkleystä

·       piraus suola

  ·       paistettu seesamisiemen 

Valmistus banaanikakku

1.       Kaada jauho, ripaus suola ja kurkumajauhe kulhoon, ensi vettä on raaka-aine lisäksi ryhmään. Sekoita hyvin muutamassa minuutissa. Levähdä taikina huomenlämpötilassa.

2.      Kuori ja leika banaanit ohuiksi viipaleeksi ympyrän muodossa (noin 4 banaania). 1.       Laita banaaniviipaleet lautasella ja odotamaan.

3.      Purista koko jäljellä olevan banaanin kunnes hyvin tasaiseksi. Jälkeenpäin lisää banaanisose taikinaan. Sekoita hyvin.

4.     Kaada banaanintaikina lasilaatikkoon ja laita banaanin viipaleen taikinan päällä.

5.      Kiehu vesi ja höyryävä pannu korkealla lämpötilalla ennen, kuin vesi on kiehuvaa.

6.     Höyryän banaanikakku noin 20 minuuttia ja hauduta plus 5 minuuttia kuin kypsyyttä.

Valmistus kookosmaito

1.       Sekoita maissitärkleys ja 3 rkl tuori kookos pieneen kulhoon. Sekoita kuin täysivaraiseksi.

2.      Kaada kookosneste ja ripaus suola kattilaan, keitä kuin kiehuvaksi.

3.      Oikea aika lisätä tärkleystä, kiehuvaa noin 5 minuuttia, sitten lisää kookosmaito nesteeseen.

4.     Kun kookosseos on vaalean keittämistä taas. Ota kookosmaito ulos uunista. Odota tarjouksille.

Laita banaanikakun viipaleen lautasella, sitten kaada kookosmaito kakun päällä. Syömään!!!!

 

Kommentit

Suositut tekstit