Kiinalainen violetti jamssi mantou
Paistetut mantout kuvauksess tässä |
Raaka-ainnet
· 200g vehnäjauhoa
· 60 g maissitärkkelystä
· 150 g violettia jamssimuusia
· 16 g hapanjuurta
· 1 tl leivinjauhoa (unohdin valmistaneeni sen)
· 60 g sokeri
· 150 ml vettä
· 2 tl kasvisöljyä
· 1 tl suolaa
Ruoanlaitto
1. Lisää hapanjuuri ja 50 ml vettä kulhoon. Sekoita kunnes vesi-juuriseos on hyvää.
2. Kaada koko kuivat jauhot, sokerit, ja suolat suuriin kulhoon. Sekoita ne.
3. Komninoi kuiva jauho ryhmä ja juurineste sekoittimessa noin viisi minuuttia.
4. Sitten kaada jamssimuusi taikinaan. Jatka sekoittaa seosta 3-4 minuutissa.
5. Pidä sekoitin käynnissä taikinan joukkoon lisäksi veden kanssa.
6. Jatka seikottaa ennen kuin smoothieksi.
7. Käsitele taikina keittiöpyyhkeenä ja lepää rauhallisessa huonenlämpötilassa noin 30-45 minuuttia.
8. Leika taikina moniksi palloiksi kerä 25 g joka palloa.
9. Laita pallotaikinat paperiseen leivinkuppiin, sitten lisää ne höyrystämiseen kattilaan. Höyrystä 20-25 minuutissa ennen kuin mantou on kypsää.
10. Säilytin mantout jääkaapissa seuraavaa päivää ja tarjoa ne kera mitkä vain tykkäät!
Kommentit
Lähetä kommentti