Namin just one cookbook blogissa kertoi vain yhdessä keittokirjassa, että Yakisoba oli leimattu viikonlopun lounaspumpulla Japanissa. Mutta Vietnamissa olemme valmistaneet tämä ruuan illalliseksi.
Raak- ainet
- Yakisoballe
200g sobanuudelia
1 keskiporkkana
1 punanapakaali
3 rkk kiehuvaa maissin siemeniä
25g osterisieniä
3-5 ohuita tofun viipaleita
75g napakaalia
75g pinaattia
1 rkl kuivaa pirpana
3-5 valkosipulin kynsiä
3 salottisipulia
- Yakisobakastikkeelle
1 rkl soijapaputahna
1/2 - 1 rkl gocchujang (chilitahna)
3 rkl soijapapukastikeita
1 rkl omenaetikka
1 tl ruskea sokeri
2-3 rkl vettä
Ohjeistus
Yakisobakastikkeelle
lisää kaikki yllä olevat ainekset pieneen kulhoon. Sekoita kastike kunnes tasaiseksi nesteksi hyvin. Pidä se levossa lämpöisessä huoneessa.
Yakisoballe
Pese koko kasvikset ja sienet vedessä.
Pilko osterisieni, valkosipulinkynsi ja salottisipuli ennen kuin hyväksi kyljyksiksi.
Raasta porkkana, tofuviipale ja punasipuli ennen, kuin ne tulevat hyvin pieniä palasista.
Viipaloi valkokaalin osa pieniin puremiin kokoisiin paloihin.
Leika pinaatti ja vihreä napakaalin osa suuriin puremiin kokoisiin paloihin. Laita ne eri lautaseen valkokaalin paloin kanssa.
Ruoanlaitto
Keita pannu ja öljy liedellä muutamassa minuutissa kunnes kuumaksi.
Kaada pilkutettu valkosipuli-salottisipuli ryhmää pannuun. Sekoita kahdessa minuutissa.
Sitten lisää pilkutettu sieniä ja maissin siemeniä valkosipuli -salottisipuli seokseen. Sekoita ne neiljässä minuutissa.
Seuraava askel on valkoisia napakaalin osia, silputut punasipuliviipaleet, JA silputut porkkanan viipaleet, silputut tofuviipaleet, lisäksi paistettuihin pannuun. Keita kunnes vaaleaksi pehmoksi.
Viimeksi aines lisäävät pannussa ovat kiehuva nuudeli ja pinaatti ja vihreänapakaalin osaa.
Kaada yakisoban kastike nuudelin ryhmään. Sekoita plus 5-7 minuuttia matalalla lämpötilalla.
Oikea aika nauttia yakisoba! Tämä aterian tein ensi kertaa, mutta sen makua on erittäin herkullista.
Kommentit
Lähetä kommentti