Vietnamilainen hiennostettu soijamaito kietto __ Kasvis "Bun rieu" kietto

 


Ystävänpäivää vietetään tänään Suomessa, mutta se on myös rakkaudenpäivä maailmanlaajuisesti. Yleensä ihmiset lähettävät läheisilleen lahjoja, kuten kukkia, karkkeja ja suklaata.

Haluan juhlia tätä päivää erityisellä lahjalla itselleni ja rakastajilleni sisällä ja ulkopuolella (tiedät mitä sanon). Luin netistä "Yksinkertainen on parasta" Valittuani toisen aterian saamastani ruokalistasta, "Bun Rieu" on vietnamilainen sana, joka tarkoittaa riisin vermicellin ja hash-ravun yhdistelmää yhdessä keitossa. Mutta tällä kertaa käytin vegaanista hienoksi hakattu soijamaitomerkki vegaaniseen "Bun Rieu" -tuotteeseen, joka ilmestyi ystävänpäivänä ruokapöydälle.

Ainekset kolmille

Keitto

·       8dl vettä                                             

·       1 jicama or meksikolaisen nauris

·       1 omena

·       2 tomaattia

·       2rkl annatto öljyä

·       1rkl kasvis öljy

·       50g shimejisientä

·       20g paistettua pieniä viipaletta tofua               

·       50g kasvista lihapyoryköitä

·       20g kasvista kalatorttuja

·       1rkl hienoksi hakattua salottisipulia ja valkosipulia 

·       3-5 pääkorianteria 

 

Mauste

·       2 rkl hienoksi hakattua vihreäyrittiä ( talvisipuli, korianteri, culantro)

·       1tl ruskea sokeria

·       2tl maustesientä (hat niem sieni)

·       1 rkl kalakastiketta                                      

·       Ripaus chilijauhe 

 


Kuiva pysyttää

·       500g riisivermicelliä (peseytyy kiehuvaksi vettä) 

·       Tuore vihannes (Vietnamilainen palmut, pavun idut, thaimaalainen basilikat)

·       Chili ja sitruuna viipalet

Valmistus soijataikina

·       7.5dl soijamaitoa

·       1rkl calamansimehu or limettimehua

Käyttöohje

 Valmistus soijataikina

1.        Kaada soijapapumaito pieneen kattilaan ja keitä pieneksi ilmapalloksi kasvomaitoon.

2.       Lisää calamansi-hedelmät kattilan maitoon, muista käyttää matalaa lämpötilaa keitettäessä.

3.       Soijataikina kelluu kasvovedellä muutamassa minuutissa.

4.       Valuta tahna ohuella siivilällä ja odota.

Keitto

1.        Pese tuoreet vihannekset, yrtit, tomaatit, jicama ja omena veden alla.

2.       Pidä sieniä ja ripaus suolaa vedessä noin 30 minuuttia.

3.       Kuori jicama-kuori, leikkaa jicama ja omena pieniksi viipaleiksi.

4.       Tomaatit jaetaan kymmeneen viipaleeseen alla olevan kuvan mukaisesti.

Leikkaa tomaatit 

 

5.       Leikkaa kaikki vegaaniset lihat ja tofut pieniksi paloiksi.

6.       Paista pannulla molemmilla öljyillä minuutin ajan. Kaada öljypohjaan hienonnettu salottisipuli-valkosipuliryhmä ja korianteria ja sekoita 2 minuuttia. Jatka sitten tomaattiviipaleilla ja lisää sieni tähän, sekoita hyvin muutamassa minuutissa. Viimeiseksi pannulle lisätty kerros on vegaanista lihaa ja tofua. Mausta hieman sienijauhetta, fariinisokeria ja chilijauhetta. 5-7 minuutin kuluttua sammuta liesi ja ota kattila ulos odottamaan.

7.       Kiehauta samalla vesi, ripaus suolaa, jicama ja omenapalat isossa kattilassa kiehuvaksi veteen. Tämän jälkeen jatka kypsentämistä noin 5 minuuttia. Lisää kaikki kattilassa olevat seosryhmät kiehuvaan kattilaan ja keitä 10 minuuttia keskilämmöllä. Ennen kuin sammutat lieden noin 5 minuutiksi, kaada soijapapupasta "Bun Rieu" -keittoon.


 

Sisustus ja palvelu

1.        Laita riisin vermicellit, vihannekset ja pavunversot kulhoon.

2.       Lisää riisin vermicellin pinnalle hienonnettuja yrttejä.

3.       Kaada "Bun Rieu" -keitto kulhoon. Jos pidät minulta näyttävistä mausteista, lisää tähän muutama chiliviipale.

4.       Anna syödä heti, kun keitto on vielä lämmin.


Hyvää yst
ävänpäivää! 




Paistettu sieniriisiä ja sitruunaruohoöljyn kanssa

TuaSaudessa sitruunaruoho on lääkekasvi, joka sisältää runsaasti sitraalia, limoneenia ja geraniolia. Nämä ovat bioaktiivisia yhdisteitä, joilla on antioksidanttivaikutus ja jotka taistelevat liiallisia vapaita radikaaleja vastaan. Ne voivat auttaa estämään sairauksia, kuten syöpää, gastriittia ja korkeaa verenpainetta. Lisäksi sitruunaruoho sisältää suuria määriä myrseeniä, joka on bioaktiivinen yhdiste, jolla on kipua lievittäviä ominaisuuksia. Se voi auttaa lievittämään lievää kipua, kuten kouristuksia, lihaskipuja ja päänsärkyä. Sitruunaruoholla on sitruunamainen aromi, ja sitä löytyy supermarketeista tuoreessa tai kuivatussa muodossa. Sitä voidaan käyttää teen, kastikkeiden, mehujen, kakkujen tai hedelmähyytelöiden valmistukseen. Sen eteeristä öljyä myydään luontaistuotekaupoissa ja sitä voidaan käyttää haavojen parantamiseen. jos haluaisit selvitykseen niin informantit sitruunaruoholle tässä linkissä



Ravintoarvon sitruunaruohon

USDA:n tietojen mukaan 1 rkl tuoretta sitruunaruohoa sisältää noin 5 kaloria, joista suurin osa tulee hiilihydraateista (kuiduista) ja proteiineista. Sitruunaruoho on kuidun, hiilihydraattien ja A-, B- ja C-vitamiinien lähde, jotka vahvistavat elimistön immuunijärjestelmää, korjaavat kudosvaurioita ja edistävät solujen jakautumista. Se sisältää myös magnesiumia, joka on välttämätön proteiinisynteesille, glykolyysille ja lihastoiminnalle, seleeniä kognitiiviselle toiminnalle ja hedelmällisyydelle, fosforia DNA/RNA- ja solukalvosynteesiin sekä sinkkiä, joka on hyödyllistä haavojen paranemiseen, kasvuun ja kehitykseen.

Sitruunaruohon mineraaleja ovat kalsium (3 mg), kalium (34 mg), mangaani (0,2 mg), magnesium (2,9 mg) ja rauta (0,4 mg). Sitruunaruoho tarjoaa myös tiettyjä vitamiineja (pieninä määrinä), mukaan lukien A- ja C-vitamiinit, folaatti ja niasiini. Sitruunaruohon syömisellä ei kuitenkaan ole merkittävää vaikutusta päivittäiseen vitamiinitarpeeseesi. Muista, että sitruunaruoholla maustettu öljy tarjoaa huomattavasti enemmän kaloreita, koska se on yleensä ruokaöljyn (kuten rypsiöljyn) ja sitruunaruohouutteen yhdistelmä. Esimerkiksi yksi suosittu sitruunaruoholla maustettu suihkutettava öljy sisältää 40 kaloria annosta kohden (1 tl) ja 4,5 grammaa rasvaa.

Vaihtoehto, säilytys ja ei hyvin käytössä      


Hyvä sitruunaruoho etsii kiinteitä vihreitä varsia, joihin on kiinnitetty terveen näköisiä sipuleita. Jos haluat käyttää sitruunaruohoa teessä, keitoissa, liemissä tai muissa nesteissä, murskaa varsien alaosa, jotta aromaattinen öljy vapautuu. Upota sitten palat nesteeseen, jotta aromaattiset öljyt vapautuvat. Poista varret ennen juoman syömistä tai juomista. Saatat joutua pilkkomaan tai jauhamaan sipulin tai varren alaosan ennen kuin lisäät niihin ruokaan, jonka haluat valmistaa.

Lääkärikeskus varoittaa myös, että raskaana olevien naisten tulisi välttää sitruunaruohoa, koska tietyt sitruunaruohon ainesosat aiheuttavat rotille synnynnäisiä epämuodostumia, kun niitä käytetään suuria määriä. Lisäksi kemoterapiaa saavien ihmisten tulee välttää sitruunaruohoa, koska se voi häiritä joidenkin kemoterapeuttisten aineiden toimintaa.

Sitruunaruoho voidaan kääriä muoviin ja säilyttää jääkaapissa kahdesta kolmeen viikkoa tai pakastaa jopa 6 kuukautta.



Ainekset kahdelle:

  •  30g merikorvasieniä                                                                  
  •  2rkl sitruunaruohooljyä                                                                 
  •  2rkl hienoksi pilkottu ruohosipuli                                  
  •  1rkl hienoksi pilkottu valkosipuli-sallottisipuli                   
  •  100g kiehuvaa riisiä                                                                     
  •  2rkl voita                                                                                             
  • Ripaus sitruunaruohon suola ja pippuri

Käyttöohje

1.                    Valmistu voi ja pannu uunilta korkean lämpötilan kanssa, sitten lisää hienoksi pilkottu sieni-sipulin setti. Sekoita joukko ennen kuin sieni tule kypsäksi. Kaada sienisipulin seokset pieniin palloon ja odottaa.

2.           Riko kananmunat pannussa keskilämpötilalla, värähdän munankeltuaiset lusikalla ja sekoita valkoisten keltuaisten kanssa (samalla tavalla munakokkelilla).

3.           Riko munat paistinpannussa keskilämmöllä. Sekoita keltuaiset lusikalla ja sekoita valkoisten keltuaisten kanssa (sama kuin munakokkelia).

4.          Lisää munakokkelia kiehuva riisi, sekoita hetki ja kaada sitten kaikki raaka-aine paistoriisiin.

5.           Mausta seos sitruunaruohosuolalla ja pippurilla.

6.          Jatka sekoittamista noin 7-10 minuuttia, sammuta liesi, mutta älä liikuta pannua.

7.          Lopuksi kerros lisäys pannulla on hienonnettu ruohosipuli, sekoita hyvin.

8.          Lusikoi lautasille paistettua sieniriisiä. Anna nautitaan ateriastasi rakkautesi kanssa.







Sitruunaruohon suolaa

 

Vietnamissa on ollut eräänlainen puu, jota jokainen piti kotonaan korona-aikana. Ihmiset keittivät niitä vedessä inkiväärillä kiehuvaksi ja haistivat sen savuavan ison pyyhkeen alla. Toiminta auttoi meitä hengittämään helposti, jos olimme plussaa ja nenän tukkoisuutta. Tein aina saman huoneeni kanssa. Suljin huoneeni kaikki ikkunat, laitoin kiehuvan sitruunaruohon inkiväärin keskihuoneeseen ja pidin tätä tunnin tai kaksi tuntia. Arvaatko nyt mikä puuta tai yrttiä on?

Täsmälleen, se on sitruunaruoho tai Cymbopogon-yrtti. Tätä tavallista yrttiä istutetaan lähes kaikkiin paikkoihin maassani. Näet sen takapihalla, kattopuutarhassa, parvekkeella, vaikka pitkällä sivutiellä. Tätä yrttiä on helppo hoitaa ja kasvattaa, mutta se tarvitsee vähemmän auringonvaloa joka päivä, joten muista viedä se ulos muutamaksi tunniksi, jos istutat sen kotiisi. Ja pese sitä pienemmällä vedellä joka päivä tai 2 päivää kerran. Onko se mielestäsi villiä yrttiä??? 

Tutkitut tieteet Sitruunaruoho sisältää lääkkeitä eteerisissä öljyissään, kuten sitraali, isoneral, geraniol, geranyyliasetaatti ja sitronellali.....Näillä yhdisteillä on sieniä, bakteereja, viruksia, syöpää ja hapettumista estäviä ominaisuuksia.

Seuraavassa ruokalajissa puhumme sitruunaruohon hyödyllisyydestä.

Ainekset pieneen lasipulloon (no. 95ml)

  • 4-5 oksan ruohoja
  • 100g merisuolaa

  • 2rkl kasvisöljytä
  • ripaus chilihaujetta








Käyttöohje

1.         Pilko sitruunaruoho hienoksi pilkotussa sitruunaruohomuodossa.

2.        Kypsennä pannua kasviöljyjen kanssa korkeassa lämpötilassa noin 2 minuuttia.

3.        Kaada hienonnettu sitruunaruoho öljyryhmään. Sekoita matalaan lämpötilaan asetettua sitruunaruohoöljyä syömäpuikkojen kanssa, kunnes ryhmä muuttuu vaaleanruskeaksi ja aromi lentää keittiössäsi (rakastan tätä tuoksua niin paljon)

4.       Valuta sitruunaruohoöljy hopeaseulalla ja odota muutama minuutti.

5.       Pidä tämä pannu ja kaada suolaa. Paista suolaa 5 minuuttia, kunnes se on kuivunut (katso kuva)

6.       Sammuta liesi ja kaada hienonnettu sitruunaruoho suolaan. Jatka sekoittamista, kunnes seos on tasaista.

7.       Odota noin puoli tuntia, kun sitruunaruohosuola laskee lämpötilaa.

  8. Varastoi sitruunaruohosuolaa lasipulloon muita ruokia varten lähipäivinä tai anna ystävillesi lahjaksi.



 

Yardlong papu pasta _ herkullisista Vietnamilaista


Tiedäthän, että kotimaassani vietti kuunkaltaisen uudenvuoden, joten varastoimme sillalle ruokaa ja vihanneksia, kuten tomaatteja, pihan pituisia papuja ja sieniä. Tämä ateria on käyttänyt vähemmän aikaa valmisteluun ja nopeaan ruoanlaittoon. Se maistuu meille niin hyvältä. Tykkään syödä ruokani jääteelasissa vieressäni. Entä sinä? Luulen, että pidät lasillisen viiniä vieressäsi. Tehdään ruokamme tänään heti!

Materialisti kahdelle:

  • ·         2-3 juuria tomatia

    ·         2-3 viipaletta kuivapastaa

    ·         5 valkosipulinkynsiä                                                                  

    ·         2 salottisipulia

    ·         2-3 teelusikoita voita

    ·         15-20g yardlong pavuja

    ·         10g friteeraan kasvislihoja 

    ·         suolaa ja chilijauhetta

Valmistus

               1.         Pese tomaatit, jaardin pituiset pavut ja salottisipulit ilman kuorta veteen. 




           2.        Kiehauta kattilassa vesi ja pasta ripaus suolalla. Vietnamilaisen pasta vaatii 3-5 minuuttia noustakseen. Kaada ne valutuskulhoon.

              3.        Pilko tomaatit, valkosipulin kynnet ja salottisipulit hienoksi pilkkomalla.

             4.        Kypsennä samalla pannua voissa keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää pannulle hienonnettu valkosipuli ja salottisipuli, sitten paloiksi tomaatit.


               5.        Sekoita niitä muutama minuutti, kunnes tomaattiseos on kypsä.

           6.        Jatka jaardin pituisten papujen kaadamista leikattuasi ne lyhyemmiksi kuin noin 55 cm. Lisää 5 minuutin kuluttua friteerattu vegaaniliha tomaattiseokseen.


               7.         Kaada pasta seokseen ja mausta suolalla ja chilijauheella.

          8.       Tarjoile heti pöydälle kunnes pasta on lämmintä.

Vietnamilainan paistettu kevätkääryle

  Kevätkääryleet ovat kuuluisa ruokalaji monissa maissa, kuten Kiinassa, Vietnamissa, Taiwanissa, Australiassa, Amerikassa ja Euroopassa. Ih...

Sousiollinen Posti